Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 november 2011

iOS 5.0.1 verhelpt batterijproblemen

Zojuist is de eerste software-update van iOS 5 verschenen. Na niet minder dan twee beta-versies is iOS 5.0.1 nu te downloaden, als delta-update op de iPhone, iPad of iPod touch én in iTunes. De belangrijkste verbetering in de software is het stroomverbruik. Door een aantal bugs ging de accuduur van iPhones onder iOS 5 achteruit. Apple belooft dat dit probleem in versie 5.0.1 is opgelost.

Verder zijn de multitaskgebaren die iPad 2 gebruikers al kenden (pinchen met vijf vingers voor home-screen, swipe naar boven met vier vingers voor de multitaskbar en naar links of rechts met drie vingers om tussen openstaande apps te switchen) nu ook beschikbaar op de eerste generatie iPad. Ook de eerder ontdekte smart-coverbug blijkt verholpen te zijn. Tot slot is er een bug opgelost met iWork-documenten die via iCloud gesynchroniseerd werden.

Wie niet van plan is zijn of haar iPhone te jailbreaken kan met een gerust hart updaten naar iOS 5.0.1. Wacht je echter met smart op de aangekondigde jailbreak voor de iPhone 4S, dan wordt de update afgeraden.

Reageer op artikel:
iOS 5.0.1 verhelpt batterijproblemen
Sluiten