Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 november 2011

Hij komt, hij komt… Black Friday

De veramerikanisering van onze samenleving wordt niet door iedereen met gejuich ontvangen. Toch zullen weinigen iets tegen het recent overgewaaide fenomeen ‘Black Friday’ hebben. Eén dag lang geven winkels flinke kortingen om zo het koopgedrag voor de feestdagen aan te zwengelen. Voor het zesde jaar op rij doet Apple ook in Nederland mee aan deze viering van het kapitalisme. Aanstaande vrijdag 25 november is het daarom Black Friday in de Online Apple Store.

Welke producten er afgeprijsd worden en hoeveel de kortingen bedragen wordt pas op de dag zelf bekend gemaakt. Resultaten uit het verleden (2010 en 2009) bieden echter wel een verwachting voor de toekomst. Waarschijnlijk zullen MacBook Pro’s, MacBook Air’s en iMac’s ongeveer € 100,- korting krijgen, de prijs van een iPad gaat vermoedelijk ongeveer € 40,- naar beneden. Verder zal Apple waarschijnlijk 10 tot 20 procent korting geven op iPod’s en eigen accessoires. Daarmaast zullen er verschillende kortingen gegeven worden op accessoires van andere fabrikanten en op software.

De verkoop start in de nacht van donderdag op vrijdag. Een overzicht van de verschillende kortingen is op dat moment te vinden op OMT.

Reageer op artikel:
Hij komt, hij komt… Black Friday
Sluiten