Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 november 2011

Geheime panoramafoto-modus in iOS 5 [UPDATE]

De meer dan 200 nieuwe functies waren blijkbaar nog niet alles dat Apple voor ons in petto had met iOS 5. Er is een geheime functie in iOS 5 ontdekt waarmee panorama-foto’s gemaakt kunnen worden in de camera-App. De interface laat zien hoe de iPhone gericht moet worden voor elke foto. Vervolgens maakt de software er zelf één panorama-foto van.

iOS-ontwikkelaar en -hacker conradev ontdekte de verborgen functie toen hij door de code van een recente beta van iOS 5 spitte. Door in het .plist-bestand com.apple.mobileslideshow.plist het woordje ‘no‘ in ‘yes‘ achter ‘EnableFirebreak‘  te veranderen, activeerde hij de panorama-modus. 

Waarom Apple de functie wel gebouwd maar niet geactiveerd heeft is niet duidelijk. Het zou kunnen dat de panorama-modus nog niet naar behoren werkte waardoor besloten is om deze in een latere software-update te activeren. Het ligt echter voor de hand dat Apple hiermee wacht tot iOS 6. Wie de functie voor die tijd wil proberen moet de jailbreak-wereld induiken of genoegen nemen met één van de vele panorama-Apps in de App Store.

[UPDATE] Inmiddels is een methode ontdekt waarmee ook niet-gejailbreakte iPhones gebruik kunnen maken van de geheime panorama-functie. De eerste resultaten laten echter wel zien dat Apple de panorama-functie niet voor niets nog achtergehouden heeft. Vaak werkt de functie matig tot slecht.

Reageer op artikel:
Geheime panoramafoto-modus in iOS 5 [UPDATE]
Sluiten