Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 8 november 2011

Files hernoemen: there’s a Mac App for that

Bij sommige programma’s vraag je je af hoe lang ze al wel niet bestaan. Bij andere programma’s vraag je je af wat er nog aan te verbeteren valt. Bij ‘A Better Finder Rename’ vraag ik het me allebei af. Reden om er na jaren toch eens aandacht aan te besteden.

Kortgezegd is ‘A Better Finder Rename’ een hulpprogramma waarmee je snel, makkelijk en in batch bestanden kunt hernoemen. Heb je een hele trits foto’s gekregen van je schoonmoeder waarbij de onderschriften in de bestandsnaam zijn verwerkt en wil je dit aanpassen, dan kan dat met A Better Finder Rename. Maar het kan meer!

Zo kun je je bestandsnamen afkorten tot een bepaald aantal karakters. Je kunt bestandsnamen converteren naar hoofdletters en omgekeerd. Je kunt bestandsnamen hernoemen naar de ‘file creation date’. Je kunt bestandsnamen uitbreiden met de bovenliggende foldernaam. Etcetera, etcetera…

Vorige week kwam versie 8.92 van ‘A Better Finder Rename’ uit. Vanaf nu is de app ook te gebruiken in full screen. Wil je weten wat alle versies uit het verleden hebben toegevoegd? Bekijk de overcomplete versielijst. Heb je nog OS9? Geen probleem!

A Better Finder Rename is gratis te downloaden. Met deze versie kun je maximaal 10 bestanden tegelijk hernoemen. In de Mac App Store koop je de ongelimiteerde versie voor €15.99.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Files hernoemen: there’s a Mac App for that
Sluiten