Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 1 november 2011

Eerbetoon van Steve’s zuster

Steve Jobs werd door Abdulfattah Jandali en Joanne Carole Schieble afgestaan voor adoptie. Voor zijn jongere zus Mona konden zijn biologische ouders wel zorgen. Mona Simpson, die na de scheiding van haar ouders de achternaam van de nieuwe partner van Joanne aannam is nu schrijfster en docent Engels. Mona leerde Steve pas kennen toen ze 25 jaar oud was, maar de twee werden snel zeer goede vrienden.

Op zijn begrafenis haalde Mona tijdens de dienst in de Memorial Church van Stanford University herinneringen op aan haar broer. The New York Times heeft deze herinneringen nu gepubliceerd. Het vormt een mooie aanvulling op de recent uitgebrachte biografie.

Het verhaal laat een andere Steve zien dan de visionaire maar meedogenloze CEO van Apple en Pixar. Het kleurt de familieman in die Steve was voor vrouw en kinderen. Voor Mona was Steve zelfs de man die haar biologische vader nooit was geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerbetoon van Steve’s zuster
Sluiten