Eerbetoon van Steve’s zuster

Door: Jan David Hanrath - 18 reacties

Steve Jobs werd door Abdulfattah Jandali en Joanne Carole Schieble afgestaan voor adoptie. Voor zijn jongere zus Mona konden zijn biologische ouders wel zorgen. Mona Simpson, die na de scheiding van haar ouders de achternaam van de nieuwe partner van Joanne aannam is nu schrijfster en docent Engels. Mona leerde Steve pas kennen toen ze 25 jaar oud was, maar de twee werden snel zeer goede vrienden.

Op zijn begrafenis haalde Mona tijdens de dienst in de Memorial Church van Stanford University herinneringen op aan haar broer. The New York Times heeft deze herinneringen nu gepubliceerd. Het vormt een mooie aanvulling op de recent uitgebrachte biografie.

Het verhaal laat een andere Steve zien dan de visionaire maar meedogenloze CEO van Apple en Pixar. Het kleurt de familieman in die Steve was voor vrouw en kinderen. Voor Mona was Steve zelfs de man die haar biologische vader nooit was geweest.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Fishstick

  Dit is al redelijk oud nieuws, niet?

 • Profielfoto
  ipieter01

  Leuk, ik was net aan dat stuk in de biografie.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ze ziet er stuk knapper uit als steve, hadden ze die niet op de voorkant van boek kunnen doen ?

 • Profielfoto
  JBStudio

  Ze ziet er stuk knapper uit als steve, hadden ze die niet op de voorkant van boek kunnen doen ?

  Ik ben verre van homo, maar ik vind Steve juiste een heerlijke karakteristieke kop hebben, kijk graag naar de voorkant van het boek!

 • Profielfoto
  michiel112

  Steve Jobs was niet het enige kind dat Abdulfattah Jandali en Joanne Carole Schieble afstonden voor adoptie. Ook zijn biologische zus, Mona Simpson, nu schrijfster en docent Engels, vond een pleeggezin ergens in California.

  Mona Simpson is toch nooit afgestaan voor adoptie? Ze groeide op bij haar moeder (dus ook de moeder van Steve) en stiefvader, van wie ze de naam Simpson over nam…

 • Profielfoto
  Simlock

  Wat een fantastische laatste woorden…

 • Profielfoto
  Gigs

  Wat een fantastische laatste woorden…

  Idd! Je zou haast denken dat ie een inkijkje had in het OS of the Universe!

 • Profielfoto
  Appletosh

  ik vraag me af wat steve zag in zijn laaste minuut?

  hij riep oh.wow oh.wow oh.wow

  zag hij het wel bekende witte licht
  of liet god hem de toekomst van apple zien 50 jaar vanaf nu?
  toch wel bijzondere woorden.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Whats next? De kat van Steve? Z’n schroefbank?

 • Profielfoto
  koen

  Bedankt voor het posten op de voorpagina. Ik had de link al gepost in het ‘interessante links’ draadje, maar dit is natuurlijk een betere plaats.

 • Profielfoto
  mbrant

  Had dit al zondag gelezen en de link op Facebook gezet. Je ziet hoe snel de dingen verglijden. Was het direct na Steve’s overlijden overweldigende reacties tot tranen aan toe. Nu geen enkele ” like”.  
  Ben erg onder de indruk van deze rede en nog met van dr biografie. Een inkijk in een persoonlijk leven van iemand die dat vroeger misschien nooit had bedacht. Als 1 van de eerdere Mac gebruikers (in die tijd werd ik voor gek versleten) voel ik me een mede pionier in Nederland voor de Mac. Van nitwit in compueterland -Geleid door een man met visionaire kwaliteiten, tegen alles in.- tot een Mac Apple nerd Had hem gisteren al gelezen en de link op Facebook gezet. Je ziet hoe snel de dingen verglijden. Was het direct na Steve’s overlijden overweldigende reacties tot tranen aan toe. Nu geen enkele ” like”.  
  Ben erg onder de indruk van deze rede en nog met van dr biografie. Een inkijk in een persoonlijk leven van iemand die dat vroeger misschien nooit had bedacht. Als 1 van de langere Mac gebruikers (in die tijd werd ok voor gek versleten) voel ik me een mede pionier in Nederland. Geleid door een man met visionaire kwaliteiten, tegen alles in. Apple. Jobs.

  Jobs.

 • Profielfoto
  mbrant

  Had dit al zondag gelezen en de link op Facebook gezet. Je ziet hoe snel de dingen verglijden. Waren het direct na Steve’s overlijden overweldigende reacties tot tranen aan toe. Nu geen enkele ” like”.
  Ben erg onder de indruk van deze rede en nog meer van de biografie. Een inkijk in een persoonlijk leven van iemand die dat vroeger misschien nooit had bedacht. Als 1 van de eerdere Mac gebruikers (20 jaar geleden werd ik voor gek versleten) voel ik me een mede pionier in Nederland voor de Mac. Van nitwit in computerland (PC) -geleid door een man met visionaire kwaliteiten, tegen alles in.- tot een Mac Apple nerd . Apple. Jobs.
  Oh. Wow!

 • Profielfoto
  Appintosh

  @Appletosh
  Ik denk dat hij de mensen zag van wie hij hield, en dat hij zich gelukkig voelde dat hij met die mensen mocht zijn.

 • Profielfoto
  Simlock

  @ Appintosh

  Hij keek ze allemaal één voor één aan, en toen zei hij dat pas.

 • Profielfoto
  mbrant

  “wow” was wat Jobs wilde horen van zijn idee voor 1 van de eerste Macs. Die wilde hij in zijn ontwikkelings ploeg voor Mac III.
  Dat hij dit ook zei bij de laatste ademtocht zegt iets over hem en zijn beweegreden lijkt me.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Vreselijk mooi stuk, echt ontroerend.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Interessant om te lezen.
  Ontroerend.
  Emotioneel.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ben meer benieuwd naar Steve’s eerste woorden in de hemel…. Misschien….”One more thing”…op het moment dat hij God ontmoet? God fronst Zijn wenkbrauwen en Steve tovert uit de achterzak van zijn jeans een prototype van de échte iPhone 5 (het laatste project waar Steve volledig bij betrokken was, volgens insiders). Steve overhandigt hem aan God. En God zag dat het goed was….:grin: