Brein achter Apple Store vertrokken

Door: Jelle Ages - 11 reacties

Ron Johnson, het brein achter de Apple Store, is per 1 november – vandaag dus – vetrokken als medewerker bij Apple. De voormalig Senior Vice President of Retail kondigde zijn vertrek in juni al aan. Hij gaat aan de slag bij warenhuisketen J.C. Penney.

Johnson heeft 11 jaar bij Apple gewerkt en is de grondlegger van het concept van de Apple Store. Het belangrijkste daarvan is dat er niet louter gekeken wordt naar hoe je de klant zo snel mogelijk een product verkoopt, maar naar hoe je de klant op een rustige en vriendelijke manier kunt laten kennismaken met de producten.

Johnson wordt de CEO van J.C. Penney, een keten die voornamelijk vestigingen heeft in de Verenigde Staten. Hij wordt door de investeerder hiervan ‘de Steve Jobs van de detailhandel’ genoemd.

Hieronder de (inmiddels verwijderde) bio van Ron Johnson van Apple.com.

Ron Johnson joined Apple as senior vice president in January 2000. Reporting directly to the CEO, Johnson leads Apple’s retail strategy and is responsible for its overall execution and performance. Under Ron’s leadership, Apple has opened over 300 stores to date. Johnson has over 20 years of experience in retail and merchandising as well as a strong track record for delivering consistent year over year growth for billion-dollar companies. Before joining Apple, Johnson held various management positions at the Target Corporation, most recently as Vice President of Merchandising for Target Stores. In this capacity, Johnson presided over a successful period of growth at Target, playing a key role in developing new initiatives for branding, marketing and merchandising. He led the team responsible for launching the Michael Graves exclusive line of products, as well as the addition of other key brands to the store’s selection. Johnson received his M.B.A. from Harvard and his Bachelor of Arts in Economics from Stanford University.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  het gaat wel hard met het aftreden van de hoge appels. Naast Steve hadden we laatst ook het hele verhaal van Jony die vaker zn familie in Engeland wilde zien en dat het niet te combineren was met zijn baan…

 • Profielfoto
  Siparti

  die heeft net een dikke ‘golden parachute’ gekregen, denk dat die nog wel even blijft…

 • Profielfoto
  spacefreek

  Aandelen J.C. Penney kopen dan maar?:grin:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Da’s alvast de eerste van ’t ‘Dreamteam’…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik zou Apple aanbevelen om een soort functie Creatief Manager in het leven te roepen. Normaal deed Jobs dat erbij. Het lijkt me niet dat Cook dat even goed kan…

 • Profielfoto
  lowfi

  Het meesterbrein dat een ipad gebruikt om een ipad uit te leggen….:)

  http://static02.mediaite.com/geekosystem/uploads/2011/05/ipadkiosks-550×410.jpg

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Apple gaat ten onder! En dat willen we niet!

 • Profielfoto
  poing

  Apple gaat ten onder! En dat willen we niet!

  Paniekvogel:)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Valt allemaal wel mee hoor. Ik denk dat het werk van deze man er simpelweg op zit. De Apple Stores zijn uit ontwikkeld en werken momenteel perfect en op volle sterkte. De uitdaging is dan ook weg voor deze man, vandaar dat hij het weer ergens anders gaat proberen.

 • Profielfoto
  bram91

  Uhmm.. dit was al maanden geleden bekend dat deze man er mee ging stoppen. Nu is dat dan officieel gebeurt.
  En omdat Steve er nu niet meer is, zegt iedereen ineens dat Apple “ten onder” gaat. Niet dus, want dat deze man ging vertrekken was al lang bekend.

 • Profielfoto
  Cider

  vetrokken?

  Oud nieuws, dit was allang bekend, toch?