Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 november 2011

Board Apple doet stoelendans

Steve Jobs heeft na z’n aftreden als CEO amper zes weken de nieuw gecreëerde rol van voorzitter van de Board kunnen vervullen en gezien z’n snelle overlijden zal er in de praktijk weinig van te merken zijn geweest. Met de benoeming van Art Levinson als nieuwe voorzitter kiest Apple ervoor om deze rol wel in stand te houden.

Levinson, oud-CEO en voorzitter van Genentech, zit al sinds 2000 in de Board of Directors van Apple en heeft binnen de board verschillende commissie geleid. De bekendste daarvan was de audit-commissie die het gesjoemel met data bij de uitgifte van Apple opties heeft onderzocht.

Nieuw in de Board of Directors is Bob Iger, de hoogste man van het Disney concern. Steve Jobs is na de overname van Pixar door Disney jarenlang de grootste individuele aandeelhouder geweest van Disney en had daar ook een plek in de Board. Het is interessant om te zien dat in het post-Jobs tijdperk de relatie tussen Apple en Disney op een andere manier gestalte krijgt.

Apple CEO Tim Cook steekt in een persbericht de loftrompet uit voor beide heren:

Art has made enormous contributions to Apple since he joined the board in 2000. He has been our longest serving co-lead director, and his insight and leadership are incredibly valuable to Apple, our employees and our shareholders.

Bob and I have gotten to know one another very well over the past few years and on behalf of the entire board, we think he is going to make an extraordinary addition to our already very strong board. His strategic vision for Disney is based on three fundamentals: generating the best creative content possible, fostering innovation and utilizing the latest technology, and expanding into new markets around the world which makes him a great fit for Apple.

Art Levinson zegt er het volgende over:

I am honored to be named chairman of Apple’s board and welcome Bob to our team. Apple is always focused on out-innovating itself through the delivery of truly innovative products that simplify and improve our lives, and that is something I am very proud to be a part of.

Ook Iger mag in het persbericht een paar vriendelijke woorden zeggen:

Apple has achieved unprecedented success by consistently creating high quality, truly innovative products, and I am extremely pleased to join the board of such a wonderful company. Over the years, I have come to know and admire the management team, now ably led by Tim Cook, and I am confident they have the leadership and vision to ensure Apple’s continued momentum and success.

Een laatste wens van Steve of een weloverwogen besluit van Tim, wie zal het zeggen?

Reageer op artikel:
Board Apple doet stoelendans
Sluiten