Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 november 2011

Blackberry op het schoolplein, iPhone op de zaak

Wie een paar jaar geleden zou beweren dat Blackberry tegenwoordig meer op het schoolplein dan op kantoor te vinden is en dat de iPhone de eerste keus voor zakenlui, zou vreemd aangekeken worden. Toch wordt het inmiddels werkelijkheid. De jeugd van tegenwoordig gaat massaal Ping-end over straat gaat met goedkoop aangeboden Blackberry’s. Voor de zakelijke wereld is Blackberry echter steeds minder vaak de eerste keus.

Mobiele dienstverlener iPass vroeg 2300 kantoorwerkers over de hele wereld welke smartphone ze op dit moment gebruikten voor hun werk. 45% van de respondenten had een iPhone. Vorig jaar was dat nog 31,1%. Slechts 32,2% had dit jaar nog een Blackberry terwijl dit vorig jaar nog 34,5 was. Android is ook flink toegenomen in populariteit, maar blijft nog achter bij de grote jongens. Vorig jaar had 11,3% een Android-toestel. Nu is dat 21,4%. 

Een belangrijke reden voor de toenemende populariteit van de iPhone onder zakelijke gebruikers is het bring-your-own-device-beleid dat steeds meer bedrijven voeren, zo denken de onderzoekers. Werknemers krijgen dan de keus om hun eigen telefoon, laptop of tablet van huis mee te nemen. De ICT-afdeling zorgt voor toegang tot het netwerk en basis-ondersteuning. De rest doen medewerkers zelf.

Deze kentering kan ook grote invloed hebben op de populariteit van de Mac en iPad binnen bedrijven. Wat betreft de iPhone voorspellen de onderzoekers voor volgend jaar een nog rooskleuriger toekomstbeeld. Van de respondenten die van plan zijn om dan een nieuwe telefoon te kopen zegt maar liefst 48% voor de iPhone te kiezen. Slechts 6% wil nog een Blackberry.

Zou de jeugd in dit uitzonderlijke geval dan niét de toekomst hebben?

Reageer op artikel:
Blackberry op het schoolplein, iPhone op de zaak
Sluiten