Black Friday; dit zijn Apple’s aanbiedingen

Door: Koen van Tongeren - 26 reacties

Black Friday is begonnen in de Online Apple Store. Dat betekent dat veel producten één dag met korting weg mogen. De aanbiedingen zijn grotendeels het zelfde als vorig jaar. Nieuw is wel dat er nu hogere kortingen gegeven worden op iOS-apparaten met meer opslagcapaciteit.

Grote afwezigen zijn de iPhone en Apple TV. Ook wordt er dit jaar geen korting op software geven. Toch zijn er genoeg leuke koopjes te vinden. Van de tientjeskortingen op Mac’s en iOS-apparaten tot grote kortingen op bijvoorbeeld beamers, luidsprekers en koptelefoons. Heb je nog geen kado-ideeën, dan bieden sommige aanbiedingen misschien wat inspiratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een draadloze TV-tuner voor iOS, een hartslagmonitor of een iPad-houder voor in de auto, op de koelkast of aan je microfoonstandaard?

One More Thing heeft alle aanbiedingen voor je op een rij gezet.

Mac
Zoals verwacht geeft Apple korting op alle MacBook Air, MacBook Pro en iMac-modellen. Er wordt € 91 korting geven, ongeacht het model dat je koopt. De Mac mini en Mac Pro blijven dus buiten schot bij deze actie.

iPad/iPod
Voor de iPad 2 gelden drie kortingsbedragen: € 35,- voor 16 GB, € 45,- voor 32 GB en € 55,- voor 64 GB modellen. Hierbij maakt het niet uit of je een iPad met WiFi of WiFi+3G koopt.

De iPod touch krijgt ook meer korting naarmate je een model met meer opslag koopt; € 21,- voor 8 GB, € 31,- voor 32 GB en € 41,- voor 64 GB. Voor de iPod nano geldt één korting, ongeacht de grootte. Zowel de 8 GB als de 15 GB iPod touch kost € 11,- minder tijdens Black Friday.

Apple accessories
In het assortiment Apple-acceccoires zijn er een aantal afgeprijsd. De Smart Cover voor de iPad 2 is € 11,- goedkoper (zowel de leren als de kunststof-variant). Ook op het draadloze toetsenbord, de Magic Mouse en de Magic Trackpad wordt € 11,- korting gegeven. Verder wordt € 15,- korting geven op de Airport Extreme, € 11,- op de Airport Express en tot € 45,- op de Time Capsule. Tot slot krijg je € 5,- korting op een iTunes Gift Card van € 50,- (waarmee je zowel in de iTunes Store als de Mac App Store aankopen kan doen).

Third-party accessoires
Er zijn ook talloze hoesjes, luidsprekers, tassen en andere accessoires waar één dag lang kortingen op gegeven worden, variërend van bescheiden tot aanzienlijk.

hoesjes/houders voor iOS:

covers/tassen/houders voor Mac:

speakers:

koptelefoons

gadgets:

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Op de mac Pro geen korting… kan ik inkomen… op de mini daarentegen, dat begrijp ik niet. marges op die iMac’s en Macbooks blijven toch blijkbaar stuk hoger?

 • Profielfoto
  Eprom

  Blij dat ik hier niet op heb gewacht en van de week mijn iMac bij Saturn heb gekocht. Dat scheelde me € 240,-

 • Profielfoto
  aukem

  Ik wilde een iPod (8g) kopen en ik ben net op de helft.
  Maar 21 euro goedkoper is niet de doorslag iets te lenen

 • Profielfoto
  LdeV

  Zo, smart cover is besteld

 • Profielfoto
  U4iA

  Je bent wel een beetje dom als je geen customizations nodig hebt aan je Mac om (tijdens Black Friday van wegen de korting) die bij Apple online te kopen gezien de MediaMarkt of Saturn vaak goedkoper is met acties en je ook standaard 2 jaar garantie hebt tov 1 jaar bij Apple zelf (wel verplicht maar geven ze niet).

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Blij dat ik hier niet op heb gewacht en van de week mijn iMac bij Saturn heb gekocht. Dat scheelde me € 240,-

  Goede deal ,

  Meer korting en een extra jaartje garantie :thumbsup:

 • Profielfoto
  Jacqie

  Nou ik ben er blij mee. Wil ander toetsenbord in m’n MBA en dan is deze korting weer meegenomen.
  Bestellen via haalmeeruitjecard.nl levert nog extra 2,5% cashback op.

 • Profielfoto
  ecnerual

  Niet alles staat in de standaard guide. De Jawbone up heeft ook meer dan € 30 korting! Ik heb em gelijk gekocht!

 • Profielfoto
  evlottum

  Ik zie net dat de iPads ook bij Dixons voor de Black Friday prijzen op de website staan. Ik ga vanmiddag mooi even langs scheelt toch weer 45 euro op de 32GB wifi die ik mezelf voor kerst cadeau wilde doen:)

 • Profielfoto
  Xcode

  Bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om het allemaal overzichtelijk neer te zetten!

  …en je ook standaard 2 jaar garantie hebt tov 1 jaar bij Apple zelf (wel verplicht maar geven ze niet).

  Klets niet over dit soort zaken als je geen idee hebt van hoe het werkelijk zit.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Xcode

  Feit blijft dat hoe-dan-ook het op zijn minst ‘mistige’ garantiebeleid van Apple voor discussie blijft zorgen (zelfs in een thread als deze). Om dan met zo’n venijnige opmerking te komen richting U4iA is naar mijn mening wat te fel. Apple zou er zelf goed aan doen meer duidelijkheid te geven, en sowieso op al hun producten standaard minimaal 2 jaar volledige garantie moeten geven. Dan laat je als bedrijf iig zien dat je vertrouwen hebt in de waar die je verkoopt.

 • Profielfoto
  BluBoi

  quote

  Was bij Saturn ook geloof ik.
  Net een iMac gehaald, dat scheelde daar ook € 165,-
  Was de moeite!

 • Profielfoto
  BluBoi

  Hmm, ging iets mis…
  Ging over die iPads bij Dixons.. Die zijn in Tilburg bij Saturn in ieder geval ook naar de Black Friday prijzen aangepast.

 • Profielfoto
  M@cer

  Ook bij Mycom zijn iPads in kortingsprijzen..

 • Profielfoto
  Infinitatus

  Ligt het aan mij of waren er vorig jaar meer kortingen van ook andere merken (de acesoires ) in de apple store. Ik vind het aanbod van kortingen maar magertjes dit jaar.

 • Profielfoto
  BluBoi

  Dat idee kreeg ik ook al..

 • Profielfoto
  pludgers

  Kan ik beter morgen naar sittard gaan. Daar heeft Amac morgen en overmorgen 10% korting op mac en iPods!

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @Xcode: beetje dimmen hè!

  U4iA heeft zeker een punt. Saturn en MyCom zijn een stuk guller (en duidelijker) wat betreft garantie, dan de Apple Store en de Apple dealers/ASP’s.

 • Profielfoto
  ---

  Dat houd nog niet meteen in dat je daar een jaar garantie extra hebt.
  Dus Xcode heeft gelijk.

 • Profielfoto
  nebilem

  Waarom zou je hier gebruik van maken? De deal bij Saturn is toch veel beter. je krijgt ook een jaar extra garantie terwijl je bij Apple hiervoor moet betalen.

 • Profielfoto
  U4iA

  @CodeX en @MartijnH: Ik zeg dat ze bij de MediaMarkt sowieso zonder gezeur een extra jaar hebben. Wettelijk MOET Apple wel 2 jaar garantie geven (net als de APR’s), maar dat DOEN ze niet. Voor APR’s gelden zelfs hele andere regels, want die zijn wederverkopers en geen fabrikanten maar verschuilen zich achter fabrieksgarantie. Als je dus geen zin hebt in gezeik of geen rechtsbijstandsverzekering zou ik deze over slaan! Je recht hebben en je recht krijgen moet bij deze bijna altijd via de rechter…en dan soms nog niet. Ik geloof dat ze in Kassa inmiddels wel genoeg aandacht hebben besteed aan de perikelen met Apple en garantie.

 • Profielfoto
  Appellover

  heleboel andere merken geven ook maar 1 jaar.Had vroeger een HP laptop,na 1 jaar en 2 maanden “buiten garantie” Bij Brother printer na 1jaar en 3 dagen !!! GEEN GARANTIE MEER.Heb hem daar ter plekke laten vallen zodat hun er ook niks meer aan hadden.
  Aktie van Apple is voor de mensen die heel ver weg van Saturn wonen.
  Of koop bij Mycom superservice is mijn ervaring en 3 jaar garantie

 • Profielfoto
  U4iA

  @Appellover: Alle hardware leveranciers zijn verplicht 2 jaar garantie te geven (Europees besluit), daarnaast heeft de Nederlandse consument een extra bescherming door de wet als deze iets koopt bij een retailer. Hierdoor zou je 3 jaar garantie kunnen claimen bij de verkoper. Echter Apple geeft na 1 jaar geen thuis. APR’s verschuilen zich achter Apple’s fabrieksgarantie terwijl ze zich gewoon aan de Nederlandse wet moeten houden. Apple heeft geen eigen store fysieke store en “zetelt” in Ierland, hierdoor valt die weer niet onder de Nederlandse wetgeving, maar wel de Europese. Dus Apple moet gewoon 2 jaar garantie geven, maar als je dat niet krijgt dan heb je eigenlijk gewoon pech want procederen tegen Apple…succes! Daarom gewoon lekker kopen bij een winkelier die gewoon niet moeilijk doet. Bij een undercover onderzoek van Kassa was dat dus de MediaMarkt / Saturn (zelfde holding). Bespaar jezelf gewoon een hoop ellende, maar als je toch eigenwijs wilt zijn ga ik je niet tegenhouden. Ik heb destijds mijn iMac gekocht bij de MediaMarkt in zo’n 19% BTW weg ermee aktie, dat scheelde toch mooi 15,6% netto en dat extra geheugen heb ik er zelf ingeprikt voor een fractie van de prijs.

 • Profielfoto
  U4iA

  Vergat even dat laatst Tros Radar er ook nog een avondje aan besteed had.

 • Profielfoto
  Jacqie

  De actie is jaarlijks op vaste dag en vooral: wereldwijd.
  Dat Saturn nu net een actie heeft is toeval en pech voor Apple voor wat betreft de kopers van de standaard producten.

 • Profielfoto
  Jacqie

  ICentre A’dam geeft ook 2 jaar zei de verkoper mij afgelopen week.