Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 november 2011

‘Beamer’ streamt video van Mac naar Apple TV

Met AirPlay is het mogelijk om audio en video direct te streamen van een iPhone, iPad of iPod touch naar een Apple TV (tweede generatie). Vanaf de Mac is het echter enkel mogelijk om audio te streamen via AirPlay. Daar heeft het Utrechtste ontwikkelbureau Tupil nu verandering in gebracht met Beamer, een applicatie voor de Mac waarmee (vrijwel) elk videoformaat via AirPlay gestreamd kan worden.

Beamer werkt kinderlijk eenvoudig. Je sleept een video in de applicatie en deze wordt direct afgespeeld op de Apple TV. Naast de gebruikelijke Quicktime en MPEG-4 formaten die Apple ondersteunt kan de app ook AVI, MKV, WMV en Flash videobestanden afspelen, zonder vooraf te converteren.

Denk niet dat beamer alle functionaliteit van AirPlay voor iOS in huis heeft. ‘Mirroring’ van je beeldscherm werkt bijvoorbeeld niet. Er gaan echter geruchten dat Apple zelf wél werkt aan beeldscherm-mirroring in een toekomstige AirPlay op de Mac. Daarnaast zal een officiële AirPlay integratie van Apple in Mac OS X natuurlijk ook de functionaliteit bieden die Beamer nu al biedt.

Je kan dus wachten tot Apple zelf met een oplossing komt, maar voor wie € 7 niet teveel geld is, biedt Beamer nu al een eenvoudige oplossing om video te streamen van Mac naar Apple TV. Wil je Beamer eerst uitproberen, dan is er een gratis versie te downloaden waarbij video’s na 15 minuten afgekapt worden. Je vindt de applicatie overigens niet in de Mac App Store. Volgens de makers is Beamer daar afgekeurd omdat een ongedocumenteerde manier gebruikt wordt om de Apple TV met AirPlay te laten communiceren.

Reageer op artikel:
‘Beamer’ streamt video van Mac naar Apple TV
Sluiten