Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 november 2011

‘Apple investeert in retinascherm iPad 3’

De afgelopen weken zijn er verschillende berichten opgedoken over de volgende generatie iPad. Een van de meest in het oog springende functies van deze iPad 3 moet het beeldscherm worden. Net als de iPhone zou de iPad 3 een retina-beeldscherm krijgen. Vooralsnog wordt uitgegaan van een resolutie van 2048×1536, hoger dan de resolutie van een Full-HD televisie dus.

Een nadeel van dit retina-beeldscherm zou het hogere energieverbruik en de dikkere vorm zijn, in vergelijking met de beeldschermen die Apple in de iPad 2 gebruikt. Nu zegt een analist van Jefferies & Co echter dat Apple in het geheim geïnvesteerd heeft in een nieuwe beeldscherm-technologie van Sharp waarmee een oplossing voor die nadelen gevonden zou zijn.

Met de nieuwe ‘IGZO-technologie’ van Sharp zou een beeldscherm van 330 ppi (pixels per inch) gemaakt kunnen worden. Ter vergelijking, de iPhone 4S heeft 326 ppi. Dit beeldscherm zou ook dunner en vooral energiezuiniger zijn dan bestaande beeldschermen.

Met Apple’s investering in de technologie van Sharp zou 0,5 tot 1 miljard dollar gemoeid zijn. Hoe waarheidsgetrouw de bron is kan moeilijk gezegd worden, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Apple groots investeert in nieuwe technologie. Dit gebeurde bijvoorbeeld ook bij het beeldscherm in de eerste iPhone en de unibody-behuizing van de MacBook Pro. Door veel geld in nieuwe technologie te stoppen zorgt Apple dat de ontwikkeling ervan versneld wordt én kan het bedrijf een aantal jaren exclusief gebruik claimen. Daarmee heeft Apple wellicht nu al een voorsprong genomen op concurrerende tablet-makers.

Reageer op artikel:
‘Apple investeert in retinascherm iPad 3’
Sluiten