Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 4 november 2011
Leestijd: 1 minuut

5th Avenue Apple Store 2.0

De houten schutting is weg, de beschermende folie is verwijderd en het duurt nog maar even totdat de opnieuw gebouwde kubus van de 5th Avenue Apple Store haar deuren opent. 90 glasplaten zijn teruggebracht naar 15 stuks, waarmee het meest gefotografeerde landmark van New York nog minder zichtbaar wordt.

Steve Jobs fascinatie met glas was de drijfveer achter dit meer dan 6 miljoen dollar kostende project. In een streven naar minimalisme is niet alleen het aantal glasplaten van de kubus teruggebracht, maar is ook de verlaging in het plein die rond de kubus liep en een serie roestvrijstalen paaltjes verdwenen.

Ten opzichte van de glazen cilinder van de Pudong Apple Store in China is de New Yorkse kubus weer verder geperfectioneerd. De metalen glasverbinders zijn namelijk achterwege gebleven. Zal de Pudong binnenkort ook toe zijn aan een nieuwe cilinder?

ook de verlaging in het plein en de paaltjes zijn verdwenen
Het ontbreken van metalen glasverbinders maakt het nog transparanter
De wijlen 1.0 versie van de 5th Avenue Apple Store

Vind jij de nieuwe kubus een verbetering?

[Update] Sabine de Witte was vandaag toevallig in New York en maakte het volgende filmpje van de heropening.

[jwplayer mediaid=”30177″]

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
5th Avenue Apple Store 2.0
Sluiten