Wie heeft het beste iPhone-abonnement?

70 reacties

Vroeger was het kopen van een iPhone eenvoudig: je liep naar T-Mobile, betaalde in klinkende munt en kreeg, mits voorradig, een telefoon mee. Maar nu is alles anders. Sinds KPN, Hi, Telfort en Vodafone het strijdperk hebben mogen betreden én vooral sinds de nieuwe tarievenstructuur is het een stuk duurder en een stuk ondoorzichtiger.

Bij welke aanbieder kun jij met jouw belgedrag nu het beste terecht? Als voorbereiding op de start van de verkoop van de iPhone 4S op vrijdag 28 oktober heeft OMT alle tarieven, de belangrijkste uitzonderingen en voorwaarden voor je op een rijtje gezet, zodat je makkelijker kunt bepalen bij welke provider je met welk abonnement het beste uit de voeten kunt.

OMT zou OMT niet zijn als we niet ook een winnaar aanwijzen: het beste abonnement voor je iPhone 4S!

Om een goede keuze te kunnen maken moet je eerst je eigen belgedrag goed analyseren:

 • Hoeveel belminuten verbruik je gemiddeld per maand?
 • SMS je nog of heeft Whatsapp en iMessage je gedrag voorgoed veranderd?
 • Hoeveel mobiele data gebruik je gemiddeld per maand?
 • Bel en/of internet je vaak in het buitenland?
 • Wil je elk jaar een nieuwe iPhone, of houd je het twee jaar uit met dezelfde?
 • Zit je buiten de stad: welke provider heeft in jouw omgeving de beste dekking?

De eerste twee punten vind je eenvoudig terug door je facturen van de afgelopen tijd te bestuderen. Voor bezitters van een oude iPhone is het krijgen van inzicht in het dataverbruik ook eenvoudig. Kijk hiervoor op je iPhone bij Instellingen > Algemeen > Gebruik. Hier zie je de hoeveelheid verstuurde en ontvangen MB’s in een periode sinds de laatste reset. Heb je nog nooit deze gegevens gereset, dan is het je totale verbruik sinds je de iPhone bezit. Het dataverbruik dat providers in rekening brengen is de optelsom van ontvangen en verstuurde data. Tel daarom de MB’s bij elkaar op en deel ze door het aantal maanden dat is verstreken.

Snelheid van mobiele data
De mobiele snelheid is bij de meeste providers 7,2 mbps down en tussen 0,7 en 2 mbps up. KPN en Vodafone Smart zitten hoger met 14,4 mbps down, maar daar staat bij KPN tegenover dat de databundels van goedkopere abonnementen beduidend kleiner zijn. In de dagelijkse praktijk betekent het dat je waarschijnlijk nog sneller door je bundel heen bent. Telfort zit met 3,6 mbps onder het gemiddelde. Maar voordat je nu roept ‘wat langzaam’, 3,6 mbps is sneller dan de 2 mbps waarop bestaande T-Mobile-abonnees zitten. Sinds de uitbreiding van de capaciteit van het T-Mobile-netwerk is dat voor de meeste gebruikers zeer acceptabel. Daarbij komt dat snelheden van 7,2 en 14,4 mbps lang niet overal bereikt kunnen worden én dat Telfort gebruik maakt van het ‘robuuste’ KPN-netwerk.

Wat als m’n databundel niet toereikend is?
Hiervoor bieden de providers verschillende oplossingen. De oplossing die ze allemaal bieden is gewoon doorgaan met data verstoken buiten je bundel. Wanneer je één extra GB verstookt, kost dit tussen de € 50 en € 100 euro. Afrekenen gaat per MB, dus je hebt de kosten wel in de hand. Ook sturen de meeste providers SMS’jes voordat je het bundellimiet overschrijdt, zodat je op tijd actie kunt ondernemen door een aanvullende bundel af te nemen of door je internetgedrag aan te passen.

T-Mobile heeft daarnaast nog twee oplossingen. De eerste kost € 4,95 per maand en zorgt ervoor dat er, nadat je je bundel hebt verstookt, een ventweggetje van 64kbps open blijft om zonder meerkosten online te blijven. De tweede reset voor € 10 je maandbundel, maar die kan niet worden meegenomen naar een volgende maand.

Hi biedt een data-verdubbelaar voor € 5 per maand en Vodafone vraagt € 2,50 per extra verbruikte 100MB wanneer je de BloX ‘Zorgeloos Internet’ aan je abonnement toevoegt. Dit komt neer op 2,5 cent per MB. Bij Telfort kun je voor 5 euro per maand 500 MB extra krijgen bovenop de 1 GB. Bij KPN kun je datalimiet uitbreiden voor € 5 per maand. Je krijgt dan 250 MB. Daarna ga je op gelijke voet door en betaal je 2 cent per MB.

Los toestel
Wil je een losse iPhone 4S kopen zonder abonnement, dan is het leven een stuk eenvoudiger. Apple zelf verkoopt deze het meest voordelig in de online Apple Store. Bij Vodafone en T-Mobile betaal je € 40 tot € 60 meer. Direct daarna wordt het echter lastig, want welk sim-only pakket neem je daarna bij welke provider?

Het overzicht
Op sim-only abonnementen geven we in deze telco-vergelijking geen antwoord. Wel hebben we per toestel een overzicht gemaakt van de totale kosten per maand over de gehele contractperiode wanneer je deze met een abonnement koopt bij Vodafone, T-Mobile, KPN, Hi en Telfort. Dit zijn de kosten van de aanschaf van het toestel plus de maandelijkse abonnementskosten gedeeld door de duur van het contract. Mogelijke kosten opdrijvende activiteiten buiten de bundel zijn uiteraard buiten beschouwing gelaten.

De kleine lettertjes
Zoals in de inleiding vermeldt is het er met de toetreding van meerdere providers en de nieuwe abonnementsstructuren niet eenvoudiger op geworden. Om echt te weten te komen wat een abonnement je gaat kosten moet je je even verdiepen in de kleine lettertjes. De belangrijkste kleine lettertjes hebben we voor alle providers overzichtelijk op een rij gezet.

De winnaar
Is het mogelijk om met zoveel variabelen en zoveel verschillen in bel- en surfgedrag tot een beste koop te komen? Natuurlijk is er niet één abonnement dat het beste is voor iedereen. Wanneer je regelmatig in het buitenland zit, zal Vodafone Smart interessant voor je zijn en als de baas de telefoon koopt is KPN de beste keus. Toch kunnen we een winnaar aanwijzen en die is… Telfort! Waarom?

 • Ook bij de kleinste abonnementen krijg je 1GB aan data;
 • Telfort is de enige provider waarbij je overgebleven data één maand meeneemt;
 • Wanneer je niet SMS’t betaal je er ook niet voor en dat is fijn in een wereld met iMessage en WhatsApp;
 • Er zijn veel verschillende aantrekkelijk geprijsde minutenbundels, zodat je makkelijk een passende bundel kunt vinden;
 • Je belt via het betrouwbare KPN-netwerk;
 • 3,6 mbps lijkt weinig, maar is in de praktijk snel genoeg én meestal een echt bereikbare snelheid;
 • Er zijn geen gekke voorwaarden die prijsopdrijvend werken;
 • Tenslotte krijg je tijdelijk 2 of 4 maanden gratis bij een contract van respectievelijk 12 en 24 maanden. Omdat dit voordeel tijdelijk is, is dit niet meegenomen in de vergelijking.

Maar goed, nu weet je inmiddels misschien welk abonnement je moet nemen, maar de vraag blijft: moet je eigenlijk wel een nieuwe iPhone kopen? Kom voor het antwoord op die vraag morgen terug. Dan presenteren we onze mening over Apple’s iPhone 4S.

Reacties

70 reacties
 • Profielfoto
  ElsR

  Goed artikel. Volgend jaar is mijn abbo bij T-Mobile afgelopen en dan ga ik ook minder belminuten gebruiken. Zoals het er nu uitziet wordt het dan Telfort!

 • Profielfoto
  wietseneven

  Nu zit ik nog goed bij een 2-jarig t-mobile relax abbo met 190 min/sms dat onbeperkt houdbaar is + onbeperkt internet + iphone 3Gs voor slechts €20,-

  Helaas kan je dat nu niet meer nemen, maar ik ziet hier nog mooi een jaar aan vast!

 • Profielfoto
  ququlequ

  Kijk hier hebben we wat aan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Je kunt bestaande abonnementen onder dezelfde voorwaarden gewoon door laten lopen als je een nieuwe iPhone los koopt en daar gewoon je bestaande sim-card in doet. Als je een iPhone met abonnement neemt, sluit je in feite een nieuw abonnement af met nieuwe, verschraalde, voorwaarden

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bij mij opent de PDF niet goed. Zie alleen bovenin en onderin wat tekst staan met de goedkoopste en duurste abonnementen, verder niets

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Nog even wachten jongens. Mogelijk komt er volgend jaar een hele nieuwe provider voor meer concurrentie. De kans is dus best aanwezig dat de prijzen volgend jaar weer gaan veranderen.;)

 • Profielfoto
  Renko

  Nice ik heb een tijdje geleden een vergelijking gemaakt met Sim only abonnementen voor de iPhone 4S. Ik kwam tot dezelfde conclusie en heb daarom nu Telfort.

  Een bijkomend voordeel van Telfort is dat de Wireless Hotspot werkt èn toegestaan is. Bij andere providers (T-Mobile, Vodafone) moet hiervoor worden bijbetaald of is het in zijn geheel niet toegestaan. Niet toegestaan betekend overigens niet altijd dat het niet kan.
  Volgens de algemene voorwaarden van Telfort mag een verbinding ook niet worden gedeeld. Als de vraag aan de helpdesk wordt gesteld krijg je het antwoord dat het wèl is toegestaan maar dat het niet wordt aanbevolen (aangezien internetten via de laptop veel GBs gebruikt). Ik heb meerdere keren de helpdesk gebeld en iedere keer werd dit antwoord gegeven. En inderdaad, Personal Hotspot werkt prima met Telfort.

  Dit scheelt dus weer een apart 3G abonnement voor de iPad en je Macbook :).

 • Profielfoto
  Pascalvilt

  Zelf heb ik ook Telfort , inmiddels al zo’n 6 jaar en sinds vorig jaar iPhone 4 daar. Geen moeilijk te begrijpen bundels , geen rare toestanden , de voordelen van het KPN netwerk maar niet de nadelen van KPN. En ook voor vaste klanten aantrekkelijke kortingen (toen ik mijn abonnement vorig jaar met een jaar verlengde , kreeg ik 9 maanden lang 50% korting op abonnement) Dus dik tevreden !

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Telfort heeft best mooie prijzen voor de iPhone 4s!

  300 Minuten – 1GB voor 179,-!! en per maand maar 40,50

 • Profielfoto
  pim939

  wel raar dat je bij telfort voor 250 minuten meer betaald dan een abo met 300 minuten

 • Profielfoto
  MrJvG

  Topartikel!
  Hier heb ik echt wat aan. De afgelopen week in de verschillende abonnementen gedoken, en bij mij viel Telfort af vanwege de lage dataverbinding.
  Op het moment T-Mobile, maar het netwerk he. Echt veel problemen mee.
  Dus verlengen daar is geen optie. Dan kom ik automatisch toch bij Vodafone of KPN uit.

  Mijn besluit was dus gevallen op KPN, vanwege het snelle netwerk en de voordelen van personal sim, hoewel ik me afvraag of ik m’n bundel naar beneden bij laat zetten omdat dan ook de databundel naar beneden gaat.
  Maar wie kan er mij nou vertellen of het KPN netwerk (14.4 mbps) echt veel sneller is dat Telfort (die dan geklokt is? op 3,6 mbps)?

 • Profielfoto
  pim939

  mtv mobile ziet er ook wel goed uit

 • Profielfoto
  Renko

  @MrJvG: Als je veel gaat downloaden via je iPhone is 14.4Mbps wel belangrijk. HD films, torrents, dat soort spul. Ik geloof dat ik de eerste nog moet tegenkomen die dat met een iPhone gaat doen en daarmee binnen de 1GB aan data blijft. Oftewel 3,6 of 14,4Mbps maakt anno 2011 voor een iPhone niet echt uit.

 • Profielfoto
  MrJvG

  @Renko
  Thanks voor je antwoord!
  Ik verbruik nu zo’n 20 tot 35mb data per dag. Veel Facebook, internet, newsreader. Oftewel het dagelijks huis, tuin en keuken internet:)
  Moet wel bekennen dat ik een intensieve gebruiker ben van mijn iPhone.
  Apps download ik ook gewoon via 3G (kleiner dan 20mb dan) en de app updates ook.

  Vodafone valt sowieso af omdat ik ook wel tegen de 300 min verbel per maand.

  Keuze heb ik dus nu tussen KPN en Telfort.

  KPN: 45 euro
  – 275 bel/sms
  – 750 MB data (5 euro voor 250 MB extra)
  – 14,4 mbs
  afrekenen per seconde

  Telfort: 40,90 euro
  – 300 bel
  – 1 GB data
  – 3,6 mbs
  afrekenen per minuut maar wel data 1 maand meenemen.

 • Profielfoto
  CMD-Z

  En eigenlijk scheelt het allemaal ook weer niet zo veel hè jongens. 300 minuten zit allemaal in de range van 40-45 euro per maand, data allemaal rond de 1 GB, en hier en daar wat verschilletjes die niet voor iedereen van belang zullen zijn.

  Dus als je in de stad woont, is T-mobile ook gewoon prima, en voor mensen die al bij T-mobile zaten, wel zo comfortabel om te blijven en gewoon over te stappen.

  Weet ook niet of de 3 maanden gratis die je dan krijgt meegenomen is in deze vergelijking?

 • Profielfoto
  marivanwijk

  Telfort rekent de belminuten wel per minuut af en wel afgerond naar boven.

 • Profielfoto
  marivanwijk

  Zijn er providers die tethering toestaan???????

 • Profielfoto
  Mediacj

  Begrijp het niet helemaal bij de goedkoopste 4s van Telfort staat in jullie pdf een maandbedrag van 31,41 (24mnd) maar die kan ik bij telfort niet terug vinden, de goedkoopste is daar bij een 4s 16GB en 1GB 100min 24mnd:

  Toestel 419 en 20 maanden 24,90 = 917 dat delen door 24 = 38,21 per maand

  En dan heb ik de aansluitkosten van 30 euro nog niet meegenomen wat zie ik over het hoofd??

 • Profielfoto
  wwgnr

  Ik vind telfort behoorlijk duur, ik heb gemiddeld 250 min/sms nodig. Dan kies ik voor 150 min en 100 smsjes per maand nodig dat kost daar ong 35 euro per maand + losse bijbetaling van 499 (32gb)
  Bij vodafone betaal ik 42,50 per maand voor 100 min (wat meer sms/whatsapp ipv bellen) en hoef ik maar 269 bij te betalen. En heb ik ook nog eens hogere snelheid, roamen uit de bundel tegen bijna NL tarief. En jawel gratis blox telefoon als hotspot.

  Totaal telfort 1369
  Totaal Vodafone 1219

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @mediacj ik heb de 4 maanden gratis niet meegenomen in de berekening, omdat die maar tijdelijk is. Dat Telfort-voordeel komt bovenop de andere voordelen.

 • Profielfoto
  Mediacj

  Het zal aan mij liggen maar dan wordt het nog onduidelijker zonder die korting mee te nemen moet de maandprijs nog veel hoger uitkomen:-)

  Zonder die korting kom je op 43,61 terwijl er in de tabel 31,41 staat volgens mij begrijp ik jullie rekenmethode niet.

 • Profielfoto
  peterjan

  Ik begrijp de pdf met de maandprijzen voor een 64 Gb iPhone niet.

  Uitgaande van een 2 jaar abonnement rond de 30 Euro kom ik op:

  Telfort 599,00+ (29,90 * 24)= 1316,60 gem. per maand 54,86
  Vf mess. 439,00+ (35,00 * 24)= 1279 gem. maand 53,29
  Vf smart 369+ (42,50 * 24)= 1389 gem. per maand 57,88
  KPN 509,95+ (35,00 * 24)= 1349,95 gem. per maand 56,25

  Zijn mijn toestelprijzen fout?

  Gaarne een reactie.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Wow, ik vind dat jullie in Nederland maar hoge snelheden halen met 3G. Hier in Amerika haal ik op het Verizon netwerk slechts 0.4 Mbps en vaak nog lager. Officieel is de snelheid voor 3G hier rond de 1.4 Mbps. Zelfde geldt voor sprint en t-mobile. Ik geloof alleen ATT is wat sneller. Gelukkig hebben we het 4G netwerk al hier die veel sneller is met snelheden tot 20 Mbps en gemiddelde van 5 Mbps. Daarom waren veel mensen ook zeer teleurgesteld dat de iphone geen 4G verbinding had.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Mooi en nuttig artikel.
  Ik ben zelf erg toe aan een persoonlijk assistente. En als ik de CV van mevrouw Siri in ogenschauw neem dan is zij een uitstekende kandidaat. Echter, voor het feit dat ze de Nederlandse taal nog niet beheerst vind ik dat mevrouw eerst Nederlandse les moet volgen voor ik haar als persoonlijk assistent ga aannemen.
  :)

 • Profielfoto
  jelmer1993

  @marivanwijk Ja, Vodafone Smart abonnementen:)

 • Profielfoto
  peterjan

  Neem je de korting van Telfort de eerste 4 maanden geen abonnement mee dan wordt het:
  Telfort 599,00+ 29,90 * 20)= 1197,00 gem. per maand 49,88
  en dat is dan de goedkoopste!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Allemaal lekker lovend over Telfort….maar ALS Telfort de beltijd per minuut afrekent dan kom je al snel bedrogen uit en zijn je belkosten gemiddeld zo’n 40% hoger bij dezelfde beltijd, heeft het TV-consumenten programma Radar een keer uitgerekend.
  Dat is gewoon diefstal. Bijvoorbeeld bij 61 seconden bellen twee minuten afrekenen, terwijl T-Mobile gewoon 61 seconden afrekent.
  En dat heb je dus bij ELK gesprek he!

  Wat is trouwens die Wireless Hotspot? Is dat tethering?Dat is weer wél erg handig.
  Het blijft toch lastig afwegen hoor!

 • Profielfoto
  TonyB

  @marco.nl, misschien moet je samen met Siri Nederlandse les gaan volgen!:lol:

 • Profielfoto
  Lucjuh

  Titel moet eigenlijk veranderd worden naar ”wie heeft het goedkoopste Iphone abonnement”

 • Profielfoto
  Steven Paul

  In mijn situatie is een Vodafone 275 met iPhone 4 8gb (gratis) het meest gunstig.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Goed artikel. Denk dat ik voorlopig niks ga veranderen en dus áls ik de 4S echt ga halen, waarschijnlijk een los toestel meeneem. één aanmerking op de ‘Kleine Lettertjes Vergelijker’ heb ik wel: Sinds de aankondiging van de 4S is bekend gemaakt dat T-Mobile Tethering/Personal HotSpot WEL toestaat als klanten de iSmart formule gebruiken (dus voor alle nieuwe en/of verlengende (bijtekende) abonnees). Alleen in de óude voorwaarden (de mijne dus, i-300 en diens andere varianten) blijft het verboden, maar die hebben jullie niet meegenomen in de vergelijking. T-Mobile heeft duidelijk op de site staan dat het voor iSmart-abonnees dus wél is toegestaan om te tetheren/Personal Hotspot te gebruiken, voor €15/mnd (eerste 6 maanden €5/mnd). Mijns inziens nog redelijk aan de prijzige kant, maar ’t is op z’n minst mogelijk en toegestaan; dat moet meegenomen worden. En trouwens, mensen die de My Hotspot dienst (zo heet de ‘bundel’ bij T-Mobile) activeren krijgen 1GB extra aan data mee. (klik voor de bron)

 • Profielfoto
  bjorngra

  Goed artikel. Volgend jaar is mijn abbo bij T-Mobile afgelopen en dan ga ik ook minder belminuten gebruiken. Zoals het er nu uitziet wordt het dan Telfort!

  Lekker snelle dataverbinding bij Telfort. T-Mobile mag ook wel eens de snelheid verhogen.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  We hebben een foutje geconstateerd in de overzichten. Abusievelijk is de databundel van Telfort niet meegerekend. We werken nu aan een update, maar ook na het herstellen van deze fout blijft Telfort naar onze mening de beste koop.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Jan David Hanrath: Neem je dan ook even mijn aanmerking over T-Mobile mee?

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @csteelooper: Goed punt! Bij deze aangepast…

 • Profielfoto
  aai-foon

  Ik kan Telfort ook aanraden!
  Afgelopen jaar heb ik KPN gehad. Dat was mij heel goed bevallen: stabiel netwerk, goede dekking, behalve de prijs beviel mij niet. Dus de Switch gemaakt naar Telfort.

  De overgang ging perfect en ik maak nu gewoon gebruik van het fijne netwerk van KPN voor een veel lagere prijs. 1GB internet en 400 belminuten voor zo’n 20 euro per maand. Sim Only dan. Je iphone verdient gewoon een fatsoenlijke provider. Vrienden van mij hebben T Mobile en de Iphone, maar die kunnen de helft van de tijd niet lekker internetten. Ik ga altijd lekker door:-)

 • Profielfoto
  adb1973

  Goed artikel en ik kan (na overstap) de conclusie (telfort is het best) volledig onderschrijven.

  Niet met zoveel woorden gezegd in het artikel:
  T-mobile biedt 7,2 Mbps maar LEVERT veel minder.
  In Amsterdam kwam ik een jaar lang met een i-abonnement zelden boven de 1,4Mbps uit!
  Bij Telfort is 3,6 vooralsnog 2,1 en dat voor een bedrag (sim only) dat 25 euro lager ligt dan het i-abo, en mét personal hotspot en 1GB data verbruik.

 • Profielfoto
  apenstaartje

  Waarom heeft verder eigenlijk niemand Visual Voicemail? Gezien de hoeveelheid iPhones die ik om me heen zie, lijkt me dit best een standaard feature voor telcos? Zo moeilijk kan het toch ook weer niet zijn om het te implementeren?

 • Profielfoto
  stormychel

  Mobile Vikings… in Belgie :

  15 euro per maand voor :

  – 2 gb internet, op de meeste plaatsen 3g
  – 1000 sms naar alle netwerken, 1000 sms naar eigen netwerk
  – 15 euro is volledig op te bellen, aan 0,24/min

  er zijn ook goedkopere tarieven/min, bij deze herlaad je wel maandelijks voor 25 en 40 euro…

 • Profielfoto
  makkie

  Zeer ongeregelde Mob beller/Internet gebruiker dus:
  Los toestel, KPN voor redelijk netwerk, Bedrijfs Flexibel Sim only met smartphone internet start voor 250 MB (0,10 ex btw voor bellen en sms)
  Gewoon (teveel) betalen voor wat je gebruikt maar eindelijk van die BELACHELIJKE BUNDELS af.

  Moet je je voorstellen dat Shell zuks doet:
  Elke maand driehonderd liter benzine (wat je overhoud mag je 1 maand in de tuin bewaren), keuze uit 500 auto’s waar je 5 of 10 jaar aan vast zit, maximaal 3000 km autorijden over de meeste wegen. Gebruik je meer dan 300 ltr dan betaal je 230% per liter extra en gaat er per liter 10 km rijden van af……

  Rare markt, die telefonie!

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @apenstaartje: ik heb visual voicemail nog standaard in mijn abonnement (T-Mobile i-150) zitten.
  Bij T-Mobile is het voor nieuwe abonnementen niet meer gratis, maar te verkrijgen als voordeelbundel tegen bijbetaling.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Wie kan mij van advies voorzien?
  Ik bel zo’n 275 per maand en verbruik rond de 850mb aan data per maand.
  Tig abonnementen vergeleken en de volgende opties blijven over (denk ik):

  KPN Personal sim € 45, 275 min/sms, 750mb (250mb extra € 5)
  Voordelen: belminuten betalen per seconde (natuurlijk na eerste), maandelijks abonnement aanpassen, hoewel de data dan ook naar beneden gaat, zal dit voor mij geen voordeel zijn.
  Nadelen: internet 14,4 mpbs, volgende de dekkingskaart, waar ik de iPhone het meeste ga gebruiken, is het maximale haalbaar een verbinding van 7,2 mbps
  Toestelprijs: € 279,95 (32GB)
  Aansluitkosten: € 29,95
  Totaalkosten na 24 maaden: € 1.509,90

  Telfort € 40,90, 300 min, 1GB
  Voordelen: data die over is wordt automatisch 1 maand meegenomen
  Nadelen: internet 3,6 mpbs, afreken per minuut!!
  Toestelprijs: € 279 (32GB)
  Aansluitkosten: € 29,95
  Totaalkosten na 24 maaden: € 1.126,95 (korting 1ste 4 maanden verrekend)

  Is het verschil tussen 7,2 of 3,6mbps merkbaar?
  Wat denken jullie wat de beste optie is?

 • Profielfoto
  diotav

  Ik ben erg benieuwd of er morgen SIM-problemen zijn bij T-Mobile en Vodafone rondom de iPhone 4S launch.

 • Profielfoto
  N3RD

  Wij zijn hier juist overgestapt van Telfort naar VF, om de volgende redenen:
  – al paar jaar klant, maar omdat nr wordt omgezet naar zakelijk ben ik nieuwe klant en dus geen korting
  – sms uit bundel en data snelheid
  – bereikbaarheid in onze omgeving (standvastigheid van switchen tussen NL en buitenlandsnetwerk)
  – bij zakelijk worden gebelde minuten in buitenland uit bundel verrekend ( wel hoger tarief), niet extra bovenop bundel

 • Profielfoto
  trainz2009

  In feite: Stel ik koop een Iphone 4S 16 GB voor 599
  Dan neem ik de sim only bij simyo 100 bel/sms 2,4 cent p.m en 1 GB internet = 15,94 EURO per maand! Dus een jaar is 191,28 euro!

  Conclusie: 790.28 Voor 1 jaar…

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik maak behoorlijk wat gebruik van Visual Voicemail en begrijp niet dat Telfort dit niet kent. Wat is daar zo moeilijk aan? Voor mij in ieder geval een reden om niet voor Telfort te kiezen en dan maar iets meer betalen.

 • Profielfoto
  t1m0

  hebben jullie wel eens gekeken naar mtv mobile?
  Die hebben nu een actie de eerste 6 maanden het abbo voor de helft van de prijs en bij elk abbo 1 gb databundel.

  Ze gebruiken trouwens het netwerk van KPN.

 • Profielfoto
  GT1988

  Wat ik sinds de iPhone 4 doe is een 1jarig abonnement afsluiten en hem na een jaar weer verkopen en daarmee de kosten drukken van de losse toetsel prijs. Kost me dit jaar 30,- om een nieuwe 4s te krijgen. Hierbij kun je zelf je provider kiezen maar het iSmart 200 abonnement spreekt mij het meest aan. Wel jammer dat je nu 2,- (o.i.d.) per maand moet betalen voor visual voicemail…

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Wat een onduidelijk epistel!

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik mis Ben sim-only in het overzicht.

 • Profielfoto
  puchelaar

  Precies, ik mis Ben ook.

  Bovendien las ik gisteravond op de Telfort website (hoewel ik het nu nergens terug kan vinden) dat de surf&mail internetbundels *niet* gebruikt mogen worden voor sms-over-internet (whatsapp en imessage) of voip (skype en factime). In die gevallen kan Telfort besluiten de klant af te sluiten (ik doe dit dus even uit mijn herinnering.

  Zijn er Telfort klanten die wèl voipen en whatsappen? Waar Telfort dus niet moeilijk over doet?

 • Profielfoto
  MrJvG

  @puchelaar Dit staat volledig haaks op de neutraliteit wet die Den Haag wil doorvoeren mochten de providers zelf niet met een oplossing komen.

  Bovendien is het voor een provider bij de wet verboden om te kijken wat jij met je mobiel doet (lees whatsapp gebruikt).

 • Profielfoto
  puchelaar

  @MrJvG: Dat had ik me niet bedacht. Nah, dan ga ik zelf nog maar ‘ns vergelijken tussen Ben en Telfort.

 • Profielfoto
  aai-foon

  BEN is een optie als je slecht en traag internet wil;-) kijk maar eens naar de specs op hun website. Daarnaast gebruikt BEN het netwerk van T-mobile. Dat zegt ook al genoeg.
  Als je geen smartphone hebt is BEN fijn en goedkoop. Voor mensen met Smartphone is het 3G netwerk van BEN zeer slecht. Ik heb het 2 maanden geprobeerd….

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Ik mis ALDI Talk in dit overzicht….

 • Profielfoto
  J-P-H

  Zojuist mij zwarte 32gb iPhone 4s opgehaald bij t-mobile.
  Mijn contract is verlengd (nu iSmart 150).
  Krijg 1ste 3 maanden gratis gebruik.
  Dus voor overstappers nog €90,- afhalen voor juiste berekening kosten over 2 jaar.

 • Profielfoto
  queenfan

  Bij de berekening van KPN zit ook een fout, je mag namelijk na 3 maand je abonnement kosteloos ombeperkt aantal stappen verlagen of verhogen.

  Neem je een 2 jaar personal sim 350 a €50,- p/m abonnementskosten dan kost een iPhone 4S 16Gb€129,95 + €29,95 aansluitkosten.

  Na 3 maand kan je naar een €35,- p/m gaan kosteloos.

  De totale kosten zijn dan over 24 maand 21×35+3×50=€885,- kosten.

 • Profielfoto
  Angelos

  En als ik mijn Iphone in December/januari in Hong Kong haal, kan ik er dan vanuit gaan dat Telfort nog steeds de goedkoopste is? Ik zit nu bij T-mobile en ik gebruik een zeer klein gedeelde van mijn i-300. Wel vind ik het belangrijk om af en toe in de trein via tethering op mijn ipad te kunnen surfen (niet meer dan 150MB per maand).
  iemand een idee?

 • Profielfoto
  Haike

  Qua bellen is Telfort niet de goedkoopste meer. Ze rekenen af per minuut en fors ook in hun eigen voordeel. Heb ik op het moment van dit schrijven volgens het logboek van mijn mobiel deze maand voor 111 min. en 0,51 sec gebeld; geeft de zogenaamde “belstatus” van je persoonlijke site bij telfort aan dat dit 151 min binnen de bundel zijn. 40 min verschil dus, op een bundel van driehonderd min per maand en gewoonweg diefstal, zoals eerder hier al vermeld. Je koopt 300 min in die je niet kan benutten. Zoiets als bij de pomp voor €71,- te hebben getankt, vervolgens loop je naar binnen om af te rekenen en zou je €80,- moeten betalen. Je betaalt iig voor bellen iets wat je in de praktijk niet krijgt.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Waarom is Sizz niet in het overzicht meegenomen?
  Sizz lijkt mij een betere optie dan Telfort.

 • Profielfoto
  ThijsTelfort

  @ puchelaar : Je mag gewoon gebruik maken van What’s app en dergelijke programma’s. Ook het voip ondersteunen wij gewoon alleen het is ter waarschuwing van je datalimiet. Het zijn data intensieve diensten waarmee je snel je bundel overschreid.

  @Angelos: De tarieven voor dan zijn nog niet bekend maar het voordeel zal altijd blijven. Kijk natuurlijk wel na of je iphone wel simlockvrij is.

  @Haike: De belstatus is niet altijd 100% correct. Aan het einde van de maand kan je op de factuur zien wat je verbeld hebt en daar zul je zien dat je de volledige bundel kan benutten. Onderaan je Belstatus staat ook dat er geen rechten aan verbonden mogen worden. Dit houd dus in dat Telfort niet aansprakelijk is voor eventuele fouten. Per minuut afrekenen is inderdaad een punt waar wij niet de voordeligste zijn. Nu is het wel zo dat de meeste providers buitenom telfort de eerste minuut ook afronden en daarna per seconden. Dat is ook vaak de minuut die het hardst telt. Denkend aan overgaan tot de voicemail.

 • Profielfoto
  Dennis002

  Mooi overzicht! Ik mis Aldi Talk niet, want dat klinkt erg deprimerend.

 • Profielfoto
  marieska

  Vond hier een tool waarmee je een abonnement voor je Iphone kan vinden.
  er is niet echt 1 aanbieder die je als het beste kan aanduiden.
  verschilt echt per abbonnements vorm.
  kijk zelf maar.

  Iphone abonnement wijzer

 • Profielfoto
  pim939

  Ik heb gekozen voor een simonly van telfort. Je bepaalt zelf je belminuten, smsjes en data. Voor een lekkere laage prijs!

 • Profielfoto
  JJmac

  Het is toch wel raar dat je bij een Sim Only iPhone abonnement meer moet betalen dan bij een gewone Sim Only abonnement.
  Bij Telfort kun je kiezen voor een micro of een gewone sim.

 • Profielfoto
  Haike

  @Haike: De belstatus is niet altijd 100% correct. Aan het einde van de maand kan je op de factuur zien wat je verbelt hebt en daar zul je zien dat je de volledige bundel kan benutten. Onderaan je Belstatus staat ook dat er geen rechten aan verbonden mogen worden. Dit houd dus in dat Telfort niet aansprakelijk is voor eventuele fouten. Per minuut afrekenen is inderdaad een punt waar wij niet de voordeligste zijn. Nu is het wel zo dat de meeste providers buitenom telfort de eerste minuut ook afronden en daarna per seconden. Dat is ook vaak de minuut die het hardst telt. Denkend aan overgaan tot de voicemail.

  Als ik aan het einde van de maand kijk (en dat doe ik), is er nog steeds een aanzienlijk verschil in daadwerkelijk gebelde minuten op de teller van mijn mobiel, en jullie belstatus. Dat je een starttarief rekent bij de eerste minuut van bellen vindt ik heel redelijk. Dat die minuut het hardst telt, betwijfel ik als ik realistisch om me heen kijk, en meerdere mensen een kwartier of langer hoor bellen. Jammer dat jullie niet je aansprakelijkheid c.q. je verantwoording in nemen als bedrijf. Getuigt dan ook niet van service.

  En merkwaardig dat ik nu plots via dit forum vrijwel direct contact heb met iemand van Telfort, maar als ik een klacht indien via jullie eigen site is dat uitermate moeizaam. Dit forum lijkt me niet de juiste plaats voor Telfort om zaken die echt anders liggen alsnog te vergoelijken. Als je een dergelijk beleid voert, wees dan ook zo sportief daarvan de consequenties te nemen, namelijk dat mensen gewoon vertellen hoe het werkelijk zit, ook al komt dat over als antireclame. Ik zit al jaren bij Telfort en was een uitermate tevreden klant tot de wijziging werd doorgevoerd, dat bellen per seconde en die ook zodanig afrekenen, er niet meer bij was.

  Het staat allemaal wel netjes in het contract maar ik ben er bij het afsluiten van een nieuw contract niet op geattendeerd, en vervolgens wijzen jullie alle verantwoording van de hand. Dat noem ik misbruik maken van het vertrouwen wat ik in jullie had, en over een begrip als “goed koopmanschap” hoeven we het helemaal niet meer te hebben.

 • Profielfoto
  Ironis

  PDF’s zijn intussen verouderd: nieuwe tarieven en snelheden T-Mobile..

 • Profielfoto
  JellevanderSchoot

  Telfort, de prijzen zijn wel goedkoop laag inderdaad. Jammer dat als je een sms-bundel wilt toevoegen je een aantal euro per maand bij moet betalen, zelfs al voor 25 sms’jes per maand. Verder nooit problemen mee gehad, al een jaar tevreden klant!

  Jelle
  iPhoneweb.nl

 • Profielfoto
  Dominque

  Hallo allemaal!

  Ik zit er dus zelf aan te denken om een iphone 4 aan te schaffen met een sim only abonnement.. Is er misschien iemand die hier wel ervaring mee heeft? Ik zat zelf aan het sim only abonnement van KPN te denken, omdat ik zelf nog al huiverig ben voor de goedkopere alternatieven.. Is er iemand die hier wel ervaring mee heeft?

  gr. Dominique

 • Profielfoto
  CMD-Z

  mooi artikel, maar is er al ergens een recentere met update nu de iphone 5 uit is?