Statenweg
Statenweg Nieuws 1 oktober 2011
Leestijd: 1 minuut

‘Wereldwijde muziekrechten iCloud vóór 4 oktober’

Volgens CNET wordt er momenteel druk onderhandeld tussen Apple en muziekuitgevers. Apple’s insteek zou zijn om nog voor het iPhone-evenement van 4 oktober de wereldwijde muziekrechten voor iCloud te verkrijgen.

Apple’s online opslag en synchronisatiedienst iCloud zal aankomende dinsdag gelanceerd worden voor het publiek. Voor muziekliefhebbers is het grote voordeel dat het handmatig synchroniseren van muziekbestanden tussen je Mac en iPhone of iPod tot het verleden behoort. Voortaan zullen alle aankopen in de iTunes Store direct gedownload worden naar al je Apple-apparaatjes.

iTunes in the Cloud, zoals Apple het samenvat, werkt alleen voor muziek die je eerder via Apple’s online muziekwinkel hebt aangeschaft. Voor de muziek die op andere wijze verkregen is biedt iTunes Match uitkomst. Voor $24,99 per jaar zal deze dienst muziek die je bijvoorbeeld ooit op cd gekocht hebt ‘matchen’ met de zelfde deuntjes in 256 kbps-kwaliteit uit de iTunes Store.

De onderhandelingen bieden hoop voor gebruikers buiten de Verenigde Staten, waar iTunes Match in eerste instantie gelanceerd zal worden. Of Nederland ook tot de gelukkige landen behoort zal binnenkort duidelijk moeten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wereldwijde muziekrechten iCloud vóór 4 oktober’
Sluiten