Weersverwachting: iCloudy met hoosbui aan updates

90 reacties

Het is zover; vandaag brengt Apple het nieuwe iOS 5 uit dat verweven is met een nieuwe dienst die óók vandaag uitkomt; iCloud. Terwijl iOS 5 vanavond om 19 u. verwacht wordt lijkt Apple nu al begonnen te zijn met iCloud.

Nadat vanochtend de developer-badge verdween van icloud.com lukt het nu steeds meer mensen om een nieuw account aan te maken. Vervolgens kunnen ze foto’s, agenda’s, adressen, to-do’s en notities synchroniseren tussen apparaten met iOS 5 en Mac OS X Lion. Ook worden documenten uit Pages, Keynote en Numbers automatisch naar iCloud gestuurd en kan de gebruiker een @me.com-emailadres aanmaken. Wie al een MobileMe account had kan gebruik maken van een speciale overstapservice, waarbij het bestaande @me.com-adres bewaard blijft en alle e-mail, agenda’s, contacten, en bookmarks worden overgezet.*

Tijdens het media-event van vorige week werd er last-minute toevoeging aan iCloud bekend gemaakt: Find My Friends. Met deze App kunnen vrienden elkaar toestemming geven om hun locatie door te geven voor een bepaalde periode. Zo vind je elkaar bijvoorbeeld makkelijk terug in een pretpark of aan ’t strand. Met een druk op de knop ga je weer ‘off the grid’ en ben je niet langer te traceren. Deze App is inmiddels gratis te downloaden in de App Store. Ook de Airport configuratie-app is nu gratis te downloaden in de App Store. Hiermee kan je met een iPhone, iPad of iPod touch waarop iOS 5 geïnstalleerd is een Airport basisstation configureren zonder dat daar nog een computer voor nodig is.

Voor beide Apps is iOS 5 vereist. Overigens geldt dat voor alle functies van iCloud. De iOS 5-update wordt vanavond rond 19 u. verwacht. Naar alle waarschijnlijkheid zal rond die tijd ook Mac OS X 10.7.2 met iCloud-ondersteuning uitkomen. Gisteren bracht Apple al iTunes 10.5 met iCloud-ondersteuning als software-update uit. Vandaag zullen daar de iWork-applicaties (Pages, Keynote en Numbers) voor iOS en Mac OS X bij komen. Ook iPhoto en Aperture krijgen een update om met PhotoStream te kunnen werken. Tot slot zal er een software-update voor de Apple TV (2e generatie) uitkomen. Daarmee wordt het mogelijk om draadloos het beeld van een iOS-apparaat te streamen naar een TV of LCD-projector via Airplay Mirroring.

Het enige waar we dan nog op moeten wachten is iTunes Match. Deze iCloud-dienst waarmee je iTunes-bibliotheek gesynchroniseerd en gebackupt wordt is nog niet beschikbaar in Nederland en België. Hiervoor moeten eerst afspraken gemaakt worden met platenmaatschappijen.

* MobileMe-functies die niet terugkeren in iCloud als Gallery, iDisk, Keychain sync, Preferences sync en iWeb-publishing blijven tot 1 juli 2012 beschikbaar. Tot die datum krijgen oud-MobileMe’ers ook 20GB extra iCloud-storage bovenop de 5GB die voor iedereen gratis is.

Reacties

90 reacties
 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  Komt vandaag de update voor OSX: 10.7.2 ook uit?
  Dan kunnen we Lion & iCloud ook synchroniseren, iCal & Adresboek met name.

 • Profielfoto
  Supreme Stephan

  Bij mij staat nog steeds enkel ‘Find my iPhone’ opgelicht als ik me aanmeldt bij iCloud…

 • Profielfoto
  Tov

  Wat kunnen we nu eigenlijk allemaal verwachten vandaag?
  – nieuwe versie iTunes
  – iOS5
  – iCloud

  Nog meer updates die hiermee samenhangen? Een OSX update, update van de iWork programma’s, etc…..

 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  Wat kunnen we nu eigenlijk allemaal verwachten vandaag?
  – nieuwe versie iTunes
  – iOS5
  – iCloud

  Nog meer updates die hiermee samenhangen? Een OSX update, update van de iWork programma\’s, etc…..

  en een update van iPhoto voor de fotostream

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Hahaha, stelletje grapjassen bij Apple.


  Dat staat bij Find my Friends in de App Store.

 • Profielfoto
  Sausje

  iTunes is er al. De grote update van vandaag wordt 10.7.2 (Lion met iCloud). Waarschijnlijk gaan ook iPhoto (Photo Stream) en iWorks (iCloud) geupdate worden.
  En dan komt iOS 5 en updates for de iOS iWork apps.

 • Profielfoto
  jonahke

  kan me nog steeds niet aanmelden op iCloud, krijg nog steeds een foutmelding dat ik naar mijn systeemvoorkeuren moet gaan –‘

 • Profielfoto
  Frunk

  Tevens komt er ook een update uit voor Aperture met Photo Stream
  http://www.apple.com/icloud/features/photo-stream.html

 • Profielfoto
  ronligt

  Als ik wil overstappen van me.com naar icloud (me.com/move) krijg ik al vanaf vanochtend:
  This account is not yet eligible.

  Verder heb ik al dagen een slechte me.com verbinding in Mail.

 • Profielfoto
  applelover123

  yup kan me aanmelden maar alleen nog find my iphone :/

 • Profielfoto
  ocramarco

  En Snow Leopard, daar is gewoon nog steeds geen nieuws over of sync van mail, ical en adresboek zullen werken met iCloud. Ech drama daar bij Apple.

 • Profielfoto
  Davii-94

  Ik heb me dus net ingelogd op de iCloud site, het is inderdaad zo dat ik alleen gebruik kan maken van Find My iPhone. Maar ik heb nog een vraag, die voor mijn gevoel nog niet gesteld is:
  Is het mogelijk straks een @iCould.nl (of whatever) aan te maken? Dacht dat ik daar ooit iets over gelezen had.

 • Profielfoto
  leovanh

  Mijn mail @me.com is de hele middag al rete traag… Zou dat ook daardoor komen? andere mail accounts werken wel vlot.

 • Profielfoto
  Undaunted

  iDisk was geweldig, hoe kunnen ze dat nou afstoten?
  Het was WeTransfer, Dropbox & FTP in 1.

  Als ik nu eens portfolio naar een klant stuur dan kan ik mooi een aantal linkjes sturen die heel gericht verwijzen naar bestanden op m’n iDisk. Zijn er mensen die daar een alternatieve dienst voor gebruiken?

 • Profielfoto
  appievanr

  Ook worden documenten uit Pages, Keynote en Numbers automatisch naar iCloud gestuurd

  En wat gebeurt er met iwork.com nadat iCloud is gelanceerd. De stekker eruit? Heb namelijk een hoop documenten op iwork.com staan voor mijn werk.

  En gaat het dan via die iCloud met de bestanden uit pages en dergelijk hetzelfde als op iwork.com met publiekelijk delen en dergelijke en beveiliging?

 • Profielfoto
  Davii-94

  @Undaunted
  Jep Dropbox, super programma

 • Profielfoto
  MichMich

  @Undaunted, wij gebruiken de Team version van Dropbox: Ideaal!

 • Profielfoto
  reynaert.devos

  “Daarmee wordt het mogelijk om draadloos het beeld van een iOS-apparaat te streamen naar een TV of LCD-projector via Airplay Mirroring.”

  is dit voor elk iOS apparaat met iOS5 of enkel voor de iPad2

  ik dacht bv. dat de iPad1 het niet aankan ?

 • Profielfoto
  Aidovive

  Vooralsnog kan ik mijn MobileMe account nog niet migreren. Nog even geduld uit oefenen. Wel heb ik de hele dag al storingen met MobileMe. Lastig hoor, geduld.

 • Profielfoto
  Undaunted

  @MichMich & Davii
  Het is toch niet mogelijk om een file in de dropbox te delen zonder mensen een uitnodiging te sturen naar een ‘shared folder’?
  _
  Niet iedereen gebruikt Dropbox, zeker mijn wat oudere klanten niet. Die willen gewoon op een linkje kunnen klikken en dan het bestand binnenhalen. De meeste mensen gebruiken daar WeTransfer of vergelijkbare service voor. Ik doe dat momenteel met iDisk zodat ik de files ook wat langer dan 7 dagen kan delen.. en daarbij gelijk kan benaderen op m’n iPhone.
  _
  Met Dropbox is het toch niet mogelijk om 1 file aan te wijzen en daar een URL van te genereren om naar een klant te sturen?
  Als dat wel kan hoor ik het graag, dan is dat inderdaad de oplossing!

 • Profielfoto
  hifi

  Waarom zou dat niet kunnen? File in public plaatsen, dan rechterklik op het bestand, copy public link en voila?

 • Profielfoto
  seb88

  Yes.. er is een speciale “Public” map in dropbox. Het maakt dan automatisch een publieke link aan van elk bestand dat je daar plaatst.

  bijv:

  http://dl.dropbox.com/u/7920012/icloud1.png

 • Profielfoto
  iHans

  @Undaunted Zelf ben ik van iDisk overgestapt op Wuala. Daarmee kun je, net als met iDisk, een link naar een bepaald bestand versturen. Eventueel kun je de link beveiligen met een wachtwoord. Die kun je zelf instellen. Daarnaast kun je shares folders maken.

 • Profielfoto
  Davii-94

  @Hifi
  Ik had het idd net opgezocht!
  Et voilà:

  https://www.dropbox.com/help/16

 • Profielfoto
  SMTR

  @Undaunted

  Je kunt in dropbox op Mac en PC en in de iPhone app voor alle bestanden in je Public mapje een link genereren waarmee iemand het betreffende bestand kan downloaden.

  Op de Mac doe je dit via een rechtermuisknopklik, kies dan dropbox, en dan copy public link.

  In de iPhone app open je het bestand en kies je het symbool in de linker onderhoek en daarna de gewenste optie (email of copy)…

 • Profielfoto
  Morse

  Ik kan me gewoon aanmelden bij iCloud en heb alle functies al tot m’n beschikking sinds gister.

 • Profielfoto
  rGz

  Als het vanavond dan zo ver is zal ik wel direct updaten, maar voor nu zit ik met een ander vraagstuk; Ik deel namelijk een apple ID met mijn vriendin, om zo samen apps te kunnen kopen vanaf 1 account. Hoe gaat dat dan vanavond met iCloud werken? Moet zij een andere ID gaan aanmaken om er gebruik van te kunnen maken?

  Wat dit gedeelte betreft vind ik het allemaal nog een klein beetje vaag. Maar dat zal wel aan mij liggen. As usual:)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  In de help van iCloud staat dit:

  iTunes in de cloud(Alleen VS): Muziek die u koopt op iTunes verschijnt automatisch op uw apparaten. U kunt ook muziek of tv-shows die u in het verleden hebt gekocht downloaden.

  Dus wordt de muziek alleen in de VS over de apparaten verdeeld via iCloud??

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Hier in Amerika kan ik iOS 5 nog steeds niet downloaden. Als het inderdaad pas om 10 uur in Cupertino kan, is het hier 11 uur. Zal dan wel heel erg druk zijn op de servers want iedereen wil hem natuurlijk gelijk downloaden. Ben benieuwd hoe snel het zal gaan met het downloaden dan…

 • Profielfoto
  QuikCyborg

  Waar kan ik nou een @me account aanmaken? Of kan dit nog niet?

 • Profielfoto
  kingthijs23

  Ik heb IOS 5 GM versie, maar nu ga ik die vanavond upgraden naar de officiële IOS 5, hoe moet ik dat doen ?
  en waar kan ik de app Find my friends vinden ?

 • Profielfoto
  Undaunted

  Te gek, bedankt! Weer wat geleerd, Dropbox dus ook voor dit doel. Dat werkt ook gelijk een stuk comfortabeler dan iDisk. Thx

 • Profielfoto
  de.Studio

  kingthijs23
  Ik heb IOS 5 GM versie, maar nu ga ik die vanavond upgraden naar de officiële IOS 5, hoe moet ik dat doen ?
  en waar kan ik de app Find my friends vinden ?

  1. terug naar 4 en dan update naar de officiele 5:razz:
  2. uhmmmmm ….. de AppStore:grin:

 • Profielfoto
  kingthijs23

  @de.Studio

  Hoe zet ik het terug naar 4 :$
  sorry voor de lastige vragen

  m.v.g.

 • Profielfoto
  Mona

  @de.Studio: ‘1. terug naar 4 en dan update naar de officiële 5’

  Is that true? En hoe doen we dat dan?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik ben eigenlijk nog steeds benieuwd of ik onderhand mijn Apple-ID en die van mijn vrouw kan samenvoegen of mijn Apple-ID en mijn me.com kan samenvoegen.

 • Profielfoto
  ronligt

  Ik gebruik een gezamelijk Apple-ID om de software, muziek, boeken, films e.d. te syncen op alle devices. En mijn vrouw en ik hebben daarnaast allebij een eigen Apple-ID voor de mail, calendar, contacts e.d.
  Werkt als een dolle

 • Profielfoto
  joshoogerwerf96

  leuk maar ik krijg de volgende melding!

  /uploads/community/612a7f39aace76d4b6073810e284a32e0059b0c1_0.png

  ik heb niet eens een mobile me account!

 • Profielfoto
  joshoogerwerf96

  die dus

 • Profielfoto
  iJuggle

  Dag,

  ik zit op Max OS X Lion maar toch krijg ik de melding dat ik niets meer dan Find My iPhone kan gebruiken omdat ik niet op een apparaat zit wat Lion heeft (dus wél) of geen iOS5 apparaat gebruik. Meer mensen die deze melding krijgen?

  BVD

 • Profielfoto
  bram91

  @de.Studio:

  Je hoeft toch helemaal niet eerst terug naar 4?
  Gewoon de officiële iOS 5 downloaden en dit bestand installeren op je iPhone door middel van Alt-Klik op de Herstel toets in iTunes.

 • Profielfoto
  olafnagels

  Ik ben er al in geslaagd mijn apple ID om te zetten naar mijn e-mail adres. Helaas kan ik dit blijkbaar niet aanpassen op mijn iphone en zit ik nu dus volledig vast qua iphone.
  Iemand enig idee hoe ik dat oplos? Even synchroniseren?

 • Profielfoto
  Rivanov

  MobileMe overzetten naar iCloud kan nog niet? Want 10.7.2 is benodigd.

 • Profielfoto
  Meh1965

  Het ongeduld druipt er wel van af…..

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Werkt icloud ook met SL of alleen met Lion?

 • Profielfoto
  QuikCyborg
   
  Waar kan ik nou een @me account aanmaken? Of kan dit nog niet?
   
 • Profielfoto
  csteelooper

  @mona, @de.Studio: beknopte downgrade instructies:
  1. download TinyUmbrella.
  2. download de juiste versie van iOS 4.3.x voor je iDevice.
  3. start TinyUmbrella.
  4. start de TTS-server in TinyUmbrella.
  5. zet je iDevice in de DFU-modus
  6. start iTunes en ga in de kolom links naar je iDevice.
  7. druk (voor Mac) op [OPTION]+Restore.
  8. kies het bestand dat in stap 2 werd gedownload
  9. voer de downgrade uit. Je krijgt daarna hoogstwaarschijnlijk een 1016-melding van iTunes — “[iDevice] [naamvaniDevice] kon niet succesvol worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan.”
  10. Om deze melding te verhelpen, druk op Fix Recovery in TinyUmbrella.
  .
  Als het goed is moet de iDevice nu succesvol gedowngradet zijn naar iOS 4.3.x. YMMV. Voer deze instructies dan ook op EIGEN RISICO uit.
  .
  Onderstaande link leidt je naar de bron van de instructies zoals ze hier staan vermeld, echter voeren zij ze grotendeels uit zonder TinyUmbrella te gebruiken (m.u.v. stap 10).
  .
  Klik voor de bron.

 • Profielfoto
  Buzz

  Dit draadje loopt een beetje uit de hand. Waarom zou je nog downgraden naar 4.3.5?

  En voor de duidelijkheid: Er zijn twee iTunes-gerelateerde iCloud functies:
  – iTunes in the Cloud, waarbij nieuwe via iTunes gekochte muziek automatisch op al je devices verschijnt, of bestaande via iTunes gekochte muziek via een aparte afdeling in de Store gratis opnieuw is te downloaden, zoals dat bij iBooks en de App store ook al mogelijk is.
  – iTunes Match, een betaalde abonnement, waarbij je al je muziek, of die nou in iTunes is gekocht of niet, vanuit iCloud naar al je devices kan streamen.

  Deze beide functies zullen jammergenoeg in eerste instantie alleen in de VS actief zijn.

 • Profielfoto
  ErwinB65

  Precies….met de GM heb je iOS5 toch al…..gewoon wachten op 5.01, komt snel genoeg:-)

 • Profielfoto
  Rivanov

  M’n MobileMe succesvol overgezet naar iCloud.:)

 • Profielfoto
  bram91

  @Buzz_D
  iTunes in the Cloud wordt nu uitgerold in veel EU landen, dus ik hoop ook zometeen in Nederland! Zie 9to5mac.com

  @Rivanov
  Hoe heb je dat gedaan? Je moet er toch eerst 10.7.2 voor hebben?

 • Profielfoto
  bram91

  Volgens MacRumors is Apple iTunes in de Cloud nu ook aan het uitrollen in Nederland:
  http://www.macrumors.com/2011/10/12/itunes-in-the-cloud-rolling-out-internationally/ (zie update onderaan artikel)

 • Profielfoto
  GastonM

  Wat een gedoe… Als straks iOS 5 uit is gewoon iOS 5 downloaden en herstellen d.m.v. de alt-toets in iTunes over de GM, of natuurlijk wachten op 5.0.1.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  @de.Studio

  Hoe zet ik het terug naar 4 :$
  sorry voor de lastige vragen

  m.v.g.

  Lastig he, zo’n black-out als je developer bent.
  Want alle developers weten normaal gesproken allang voordat ze een beta installeren hoe ze die ook weer weg kunnen halen.:thumbsup:
  Anders ben je zeer zeer dom bezig.:nerd::nerd:

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Realiseren wij ons dat dit een historische dag is!?

  Over 50 jaar zal men deze dag aangeven als de dag dat het grote publiek werkelijk ging werken in de Cloud.

 • Profielfoto
  Gezellig

  Mochten er nog mensen zijn die geen Dropbox hebben, gebruik deze link en krijg 250 MB extra schijfruimte! Gratis.
  http://db.tt/wzaY4wE

 • Profielfoto
  Bryan

  Mochten er nog mensen zijn die geen Dropbox hebben, gebruik deze link en krijg 250 MB extra schijfruimte! Gratis.

  Thanks!

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Steve Jobs is al in de iCloud:lol:

 • Profielfoto
  pim939

  Elke keer als ik hier kijk is het artikel langer:lol:

 • Profielfoto
  R-Flow

  – nieuwe versie iTunes

  Die hebben we al sinds gisteren…

 • Profielfoto
  gykm

  Mochten er nog mensen zijn die geen Dropbox hebben, gebruik deze link en krijg 250 MB extra schijfruimte! Gratis.

  Lekker al die MB’s die nu bijtikken doordat iedereen blindelings op je referral url drukt..

 • Profielfoto
  TakkU

  Hoe krijg ik mijn iCloud email adres in mijn Mail app op OSX Lion? Wanneer ik het probeer in te stellen met mijn Apple ID krijg ik de melding dat mijn gebruikersnaam niet wordt herkend…

 • Profielfoto
  jorn567

  Bij werkt alles al een paar dagen prima

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Works like a charm! Als vanavond (of morgen) 10.7.2 beschikbaar wordt gesteld, dan kijk ik om een @me.com e-mailadres aan te maken.:)

 • Profielfoto
  Rivanov

  Hoe krijg ik mijn iCloud email adres in mijn Mail app op OSX Lion? Wanneer ik het probeer in te stellen met mijn Apple ID krijg ik de melding dat mijn gebruikersnaam niet wordt herkend…

  Gaat pas werken vanaf 10.7.2 waarschijnlijk. Bij mij werkt het wel want ik had al MobileMe, dus dat blijft gewoon behouden.

  Ik heb in ieder geval alles succesvol over kunnen zetten naar iCloud. Zowel email, contacten als agenda’s.

 • Profielfoto
  Hagert

  AirPort Configuratieprogramma werkt perfect op de iPhone! GEWELDIG!

 • Profielfoto
  Reind

  Realiseren wij ons dat dit een historische dag is!?

  Over 50 jaar zal men deze dag aangeven als de dag dat het grote publiek werkelijk ging werken in de Cloud.

  In de cloud werken doen mensen al tijden… alleen heb je het zelf misschien nooit geweten. Amazon bijvoorbeeld heeft al jarenlange ervaring met cloud omgevingen. Waarschijnlijk heeft het nu pas je aandacht omdat er een i voor staat maar het is alles behalve nieuw en het werd al lang en breed ingezet. Wat dat betreft is het ‘cloud’ gebeuren een mooie opvolger van de vrij loze en schijnaar hippe term ‘duurzaam’ welke vaak na de eerste 4 letters op hield;-)

  Oftewel, cloud is iets wat we al jaren gebruiken maar wat nu ook voor de ‘simpele’ consument ingezet kan worden;-)

 • Profielfoto
  Wisse

  19:00, maar nog geen iOS5. Maakt niet uit, ik heb geduld.

 • Profielfoto
  Average User

  ik niet…..

 • Profielfoto
  Maced.2

  De 10.7.2-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Lion.

  zo binnen halen zal ik maar zeggen [ 784 MB op de iMac 27 ]

 • Profielfoto
  marvin

  Hier loopt de update al binnen;-)

 • Profielfoto
  Bryan

  Updaten maar! iOS 5.0 is online!

 • Profielfoto
  Fransmedia

  en daar gaan we… riemen vast!

 • Profielfoto
  ariethemaniak

  download IOS 5 loopt:smile:

 • Profielfoto
  Verwijderen

  downloading

  iOS 5 Software Update

  This update contains over 200 new features, including the following:

  • Notifications
  ◦ Swipe from the top of any screen to view notifications in one place with Notification Center
  ◦ New notifications appear briefly at the top of the screen
  ◦ View notifications from lock screen
  ◦ Slide the notification app icon to the right on the lock screen to go directly to the app
  • iMessage
  ◦ Send and receive unlimited text, photo, and video messages with other iOS 5 users
  ◦ Track messages with delivery and read receipts
  ◦ Group messaging and secure encryption
  ◦ Works over cellular network and Wi-Fi*
  • Newsstand
  ◦ Automatically organizes magazine and newspaper subscriptions on Home Screen
  ◦ Displays the cover of the latest issue
  ◦ Background downloads of new issues 
  • Reminders for managing to do lists
  ◦ Syncs with iCloud, iCal and Outlook
  ◦ Location-based reminders when you leave or arrive at a location for iPhone 4S and iPhone 4
  • Built-in support for Twitter
  ◦ Sign-in once in Settings and tweet directly from Camera, Photos, Maps, Safari and YouTube
  ◦ Add location to any tweet
  ◦ View twitter profile pictures and usernames in Contacts
  • Camera improvements for devices with cameras
  ◦ Double click the home button when device is asleep to bring up a camera shortcut on iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS and iPod touch (4th generation)
  ◦ Volume Up button to take a picture
  ◦ Optional grid lines to line up shots
  ◦ Pinch to zoom in the preview screen
  ◦ Swipe to camera roll from preview screen
  ◦ Tap and hold to lock focus and exposure, iPad 2 and iPod touch (4th generation) only support exposure lock
  • Photo improvements for devices with cameras
  ◦ Crop and rotate
  ◦ Red eye removal
  ◦ One tap enhance
  ◦ Organize photos into albums
  • Mail improvements
  ◦ Format text using bold, italic, or underlined fonts
  ◦ Indentation control
  ◦ Drag to rearrange names in address fields
  ◦ Flag messages
  ◦ Mass mark messages as flagged, read or unread
  ◦ Customize mail alert sounds
  ◦ S/MIME
  • Calendar improvements
  ◦ Year view on iPad and new Week view for iPhone and iPod touch
  ◦ Tap to create an event
  ◦ View and add event attachments
  • Game Center improvements
  ◦ Use personal photos for your Game Center account
  ◦ Compare your overall achievement scores with your friends
  ◦ Find new Game Center friends with friend recommendations and friends of friends
  ◦ Discover new games with custom game recommendations
  • AirPlay Mirroring for iPad 2 and iPhone 4S
  • Multitasking Gestures for iPad
  ◦ Use four or five fingers to pinch to the Home Screen
  ◦ Swipe up to reveal the multitasking bar
  ◦ Swipe left or right to switch between apps
  • On-device setup, activation and configuration with Setup Assistant
  • Software updates available over the air without tethering
  • iCloud support
  ◦ iTunes in the Cloud
  ◦ Photo Stream
  ◦ Documents in the Cloud
  ◦ Apps and Books automatic download and purchase history
  ◦ Backup
  ◦ Contacts, Calendar, and Mail
  ◦ Find My iPhone
  • Redesigned Music app for iPad
  • Hourly weather forecast
  • Real-time stock quotes
  • Wireless sync to iTunes
  • Keyboard improvements
  ◦ Split keyboard for iPad
  ◦ Improved autocorrection accuracy
  ◦ Improved Chinese and Japanese input
  ◦ New Emoji keyboard
  ◦ Personal dictionary for autocorrection
  ◦ Optionally create keyboard short cuts for frequently used words
  • Accessibility improvements
  ◦ Option to light LED flash on incoming calls and alerts for iPhone 4S and iPhone 4
  ◦ Custom vibration patterns for incoming calls on iPhone
  ◦ New interface for using iOS with mobility-impairment input devices
  ◦ Option to speak a selection of text
  ◦ Custom element labeling for VoiceOver
  • Exchange ActiveSync improvements
  ◦ Wirelessly sync tasks
  ◦ Mark messages as flagged, read or unread
  ◦ Improved offline support
  ◦ Save a new contact from a GAL service
  • More than 1,500 new developer APIs
  • Bug fixes

  Products compatible with this software update:
  • iPhone 4S
  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • iPad 2
  • iPad
  • iPod touch (4th generation)
  • iPod touch (3rd generation)

  * Normal carrier data rates may apply. Messages will be sent as SMS when iMessage is unavailable, carrier messaging fees apply.

  For information on the security content of this update, please visit this website:
  http://support.apple.com/kb/HT1222

 • Profielfoto
  McWouter

  Hier lopen ook beide updates: iOS 5 en Lion 10.7.2.

  Downloadsnelheid loopt rap terug, ben benieuwd of er al rook uit dat mooie nieuwe datacentrum komt;-)

 • Profielfoto
  Baszert

  Tof

 • Profielfoto
  Maced.2

  mijn god nog een uur…:(

 • Profielfoto
  koekiewous

  mensen met Snow Leopard……… *zucht*

 • Profielfoto
  Maced.2

  ja hoor na ruim een uur wachten krijg je dit ? wel @#$%@!

 • Profielfoto
  slewes

  Toch mis ik iets denk ik…

  Voor iCloud heb je een MoibleMe account nodig. Die heb ik niet. Hoe kom ik hier nog aan, want MobileMe is/gaat er uit.

  Inloggen met mijn Apple ID lukt ook niet (wel in itunes, maar niet bij de iCloud site bijv)

 • Profielfoto
  Griffi22

  Even een vraag: MobileMe blijft toch tot 1 juli 2012 actief? Als ik dan nu mijn account omzet naar iCloud, kan ik dan al direct geen gebruik meer maken van MobileMe, want ik wil zo lang mogelijk iDisk gebruiken. Dus dan wacht ik nog even met het overzetten van mijn account.

 • Profielfoto
  appievanr

  Ja, leuk. Het meeste waar ik dus op zat te hopen was de optie dat je de bestanden kan delen via iCloud die je hebt aangemaakt via Pages, Numbers of Keynote om te bewerken zowel op de iPad of op de Mac onderling. Helaas is deze optie alleen voor iOS apparaten binnen iCloud met Pages, Keynote, Numbers. Gemiste kans dus bij deze voor Apple en zijn team en een ongelofelijk schoonheids foutje bij deze en niet tot slecht over nagedacht. Maar wie weet komt het nog.
  Je zit dus nog te flipperen tussen iCloud of iwork.com en dat is compleet ruk dus. Back to the Mac Apple!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Realiseren wij ons dat dit een historische dag is!?

  Over 50 jaar zal men deze dag aangeven als de dag dat het grote publiek werkelijk ging werken in de Cloud.

  Haha. Wat een onzin. Dat doen we al jaren.

  Het heet nu alleen anders.

 • Profielfoto
  martijnsch

  Het is meer een allesverwoestende storm geworden. #Error3200

 • Profielfoto
  Verwijderen

  dus nog geen muziek in de cloud?!

 • Profielfoto
  maartenvt

  Ja, leuk. Het meeste waar ik dus op zat te hopen was de optie dat je de bestanden kan delen via iCloud die je hebt aangemaakt via Pages, Numbers of Keynote om te bewerken zowel op de iPad of op de Mac onderling. Helaas is deze optie alleen voor iOS apparaten binnen iCloud met Pages, Keynote, Numbers. Gemiste kans dus bij deze voor Apple en zijn team en een ongelofelijk schoonheids foutje bij deze en niet tot slecht over nagedacht. Maar wie weet komt het nog.
  Je zit dus nog te flipperen tussen iCloud of iwork.com en dat is compleet ruk dus. Back to the Mac Apple!

  Als een gekeken op http://www.icloud.com, daar kun je de documenten vinden!
  En lees daarna dit meteen even, er is al een beta iWorks voor de cloud
  http://www.cultofmac.com/116672/apple-releases-iwork-beta-4-with-added-icloud-integration/

 • Profielfoto
  Mapper

  hmmm, ik had een mobile me account en deze zou ‘overgenomen’ worden als je iCloud activeert. Echter pakt hij niet mijn bestaande mobile me account, maar de nieuwe die ik aan heb moeten maken….
  Weet iemand hoe ik dit kan veranderen, zodat hij weer mijn bestaande mobile me account pakt?
  nu wordt namelijk mijn agenda en mail niet gesynchroniseerd.

 • Profielfoto
  kigali

  Is met de komst van 10.7.2 ook het connectivity probleem met de NAS van LG opgelost?

 • Profielfoto
  JoepieJongen

  Vanaf iCloud worden er wel nieuwe gegevens naar mijn agenda op mijn macbook gestuurd, maar nieuwe gegevens op mijn macbook worden niet naar iCloud verstuurd…. Iemand enig idee wat dit probleem is? (met contactgegevens is er helemaal geen probleem)