Waarom had Steve’s auto geen kenteken?

61 reacties

Ze zullen het beeld gaan missen op Infinite Loop 1 in Cupertino… De Mercedes SL 55 AMG van Steve Jobs, geparkeerd op de gehandicaptenparkeerplaats en altijd zonder kentekenplaat. Hoe hij het voor elkaar kreeg om zonder kenteken op de openbare weg te mogen rijden wist niemand. mede-oprichter Steve Wozniak dacht dat hij een speciale ontheffing had, andere theorieën gingen uit van een geheimzinnige streepjescode als kentekenplaat.

Het mysterie is nu ontrafeld dankzij een ex-medewerker van Apple. Hij vertelde aan de website ITwire dat Steve (of iemand in zijn nabije omgeving) een maas in de Californische wet heeft gevonden waardoor hij onbeperkt rond kan rijden zonder kentekenplaat. Wie een nieuwe auto in California koopt krijgt maximaal 6 maanden de tijd om er een kenteken voor te regelen. Door een deal te sluiten met zijn lease-maatschappij kreeg hij binnen 6 maanden steeds een andere identieke Mercedes SL55 AMG en kon hij zo weer rondrijden zonder kentekenplaat.

Dat verklaart hoe Steve ermee wegkwam om zonder kentekenplaat rond te rijden. Het geeft echter nog geen antwoord op de vraag waarom hij dat deed. Wilde hij anoniem blijven, was hij bang dat z’n kenteken gestolen zou worden door fanboys of was dit gewoon een rebelse actie om de grenzen van de wet op te zoeken? Gelukkig is er een passage in de deze week uitgekomen biografie waar Steve zelf antwoord geeft op die vraag.

Because people follow me sometimes, and if I have a license plate, they can track down where I live […] But that’s kind of getting obsolete now with Google Maps. So I guess, really it’s just because I don’t.

fragment uit de officiële biografie van Steve Jobs

Reacties

61 reacties
 • Profielfoto
  nicolaas61

  gewoon, omdat het kan

 • Profielfoto
  Diastro

  OMG, elke 6 maanden een gloednieuwe?! Damn, Steve!

  Also, de enige zijn in heel California met een nummerplaatloze SL 55 AMG is niet bepaald anoniem te noemen, hè..?:p

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Nouja, met 525 pk in het vooronder is een kenteken-loos voertuig wel fijn toch?!

 • Profielfoto
  Pretletter

  De jobs fanaten zullen dit wel geweldig vinden maar ik zeg als je iedere drie maanden een andere auto haalt om zonder kenteken te kunnen rijden spoor je niet.Wat een dwaas zeg.

 • Profielfoto
  JWB

  @Pretletter:
  De biografie lezend, doet mij tot dezelfde conclusie komen: enige vormen van narcisme/autisme/grootheidswaanzin waren dhr. Jobs niet vreemd.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Inderdaad een gevalletje van ‘de regels voor gewone stervelingen gelden niet voor mij’. Dat bleek helaas -ondanks deze dubieuze gedachtenkronkel nog steeds helaas- echter niet helemaal te kloppen…

  Los daarvan: elke 6 maanden weer je spullen overtanken in een andere auto lijkt me ook niks! Of zou’ie daar iemand voor hebben gehad?

 • Profielfoto
  Robin-m

  @Pretletter

  In het bericht staat toch duidelijk “binnen 6 maanden”, de 3 maanden termijn verzin jij dus.

  @Ruud Ravenhorst

  Hij heeft zich, afgaand op dit artikel, aan de regels gehouden. Hij heeft hooguit op een manier van de wet gebruik gemaakt waarvoor die niet bedoeld was. Maar dat is niet illegaal, dat is dan ook het idee van een maas in de wet.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Misschien omdat de auto van Jobs nogal jat-gevoelig was aangezien zijn auto meestal vol zat met de nieuwste snufjes en waarschijnlijk belangrijk papierwerk. We weten allemaal hoe belangrijk de geheimhouding van nieuwe Apple projecten is en dat Steve zelf in zijn auto reed, zonder chauffeur. Ik kan me voorstellen dat je dan liever niet rondrijdt met een kentekenplaat die roept: “Hier moet je zijn voor waardevolle Apple nieuwtjes!” Dan vraag je om ingeslagen ruiten.

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Nou, ik vind zo’n auto zonder kenteken er niet mooier op.

 • Profielfoto
  appievanr

  Door een deal te sluiten met zijn lease-maatschappij kreeg hij binnen 6 maanden steeds een andere identieke Mercedes SL55 AMG en kon hij zo weer rondrijden zonder kentekenplaat.

  Ja en! Ik heb Steve Jobs toen hij zo ziek was op een video van een stelletje paparazzi uit een café/restaurant in een dure Audi zien stappen samen met zijn vrouw en die had wel een kenteken plaat. Dus, Tsja!

  Misschien is dit een auto van de zaak en ontheffing om alleen in Cupertino te rijden en niet daarbuiten.

  Maar wat krijgen we nu een hele cyclus met gezeik dat Steve Jobs voor geen meter deugde en boven de wet stond met al zijn macht? Met zijn mond kreeg hij ook de hele wereld in slaapzakken voor de deuren van de APR zal bij de ambtenaren van Cupertino ook wel niet anders geweest zijn..:thumbsup:

  Hij was gewoon een iGenius.:grin:

 • Profielfoto
  martijnvandijk

  het ziet er gewoon niet uit, zo’n kentekenplaat. vergelijkbaar met alle ‘intel inside’ onzin die je op PCs geplakt ziet staan

 • Profielfoto
  Zakske

  Er zitten wat haken en ogen aan dit verhaal.
  .
  De Mercedes van Steve Jobs (SL 55 AMG) werd gebouwd tot 2008, en vervolgens vervangen door een nieuw model, de SL 63 AMG. Sinds ergens in 2008 kun je dus geen “nieuwe” SL 55 AMG meer kopen, omdat Mercedes ze gewoon niet meer produceert.
  .
  Dit verhaal kan dus niet kloppen, tenzij de lease-maatschappij er een stuk of tien voor Steve heeft gekocht en ergens in een loods heeft opgeslagen. Alleen vraag ik me af of deze dan volgens de Californische wet nog steeds “nieuw” zijn, aangezien het bouwjaar 2008 is.
  .
  De meest logische verklaring vind ik nog steeds dat hij op slechts 20 kilometer van Apple woonde, en dat de boete voor het ontbreken van een kentekenplaat maar $250 is.

 • Profielfoto
  Roko

  Hij deed dit omdat zijn kentekenplaat constant eraf gejat werd door al die iNerds :sarcastic:

 • Profielfoto
  Richard74

  Pfff, we slaan wel erg door met de Steve Jobs berichtgeving. Ik zit nog te wachten op het bericht wat voor soort onderbroeken hij het liefst droeg.

 • Profielfoto
  JanJansen

  Blijkbaar was Jobs erg asociaal (anders kan ik parkeren op een invalide plaats niet omschrijven) en wilde hij niet het risico lopen op de vingers getikt te worden.

  Of zou hij ook nog een nep invalidenkaart voor zichzelf geregeld hebben. Er beginnen steeds meer waarheden bekend te worden en die zijn veelal niet positief.

 • Profielfoto
  Roko
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Stay hungry, stay foolish.
  :lol:

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @Zakske; je moet voor de wet een nieuwe auto krijgen. Dat betekent niet dat die auto zelf nieuw van de band hoeft te rollen, maar dat ie simpelweg op jouw naam gezet moet worden. Daarom heb ik ook bewust geschreven over een ‘vervangende auto’ van de lease-maatschappij. Het zou dus kunnen dat hij elke 6 maanden gewoon wisselde tussen 2 auto’s.

 • Profielfoto
  isapplegoededeal

  Nou, het calvinisme druipt weer eens van de reacties af.Ik heb er geen moeite mee dat Steve zonder nummerplaat rondreed.In zijn positie zou ik ook erg gesteld raken op mijn privacy.

 • Profielfoto
  Zakske


  .
  @Koen van Tongeren: oké, op die manier kom je dan met twee auto’s toe. Dat verhaal gaat trouwens al meer dan een jaar rond, alleen was het verhaal toen dat je maximaal 3 maanden zonder kenteken in Californië mag rijden.

 • Profielfoto
  Pretletter

  @Pretletter

  In het bericht staat toch duidelijk “binnen 6 maanden”, de 3 maanden termijn verzin jij.

  Goed, maken we er 6 van. Maar ook iemand die zoiets om de 6 maanden doet is niet goed bij z’n paasei.

 • Profielfoto
  bzguy

  Ik vind het wel iets hebben, gewoon omdat het kan, een beetje ‘elitaire rebellie’ moet kunnen, zou het zelf ook doen:)

  Heb zelf een hele tijd met een zgn ‘transit-verzekering’ wat het mogelijk maakte om met een in Belgie niet-gehomologeerde wagen met Britse nummeprlaten rond te rijden:)

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Gewoon, omdat het kan… :crazy:

 • Profielfoto
  jf

  Los daarvan: elke 6 maanden weer je spullen overtanken in een andere auto lijkt me ook niks! Of zou\’ie daar iemand voor hebben gehad?

  Och, je went eraan…;) (rij inmiddels in mijn derde nieuwe auto sinds begin dit jaar, betaal het gelukkig net als Steve niet zelf).

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik vermoed dat er gewoon destijds twee identieke SL55 AMG’s zijn aangeschaft die steeds iedere 5 a 6 maanden werden omgewisseld. Ben toevallig pas nog in de USA geweest en je ziet daar wel meer (pas gekochte) auto’s rijden zonder kenteken hoor. Dat Steve gebruik maakte van die maas in de wet maakt hem dus helemaal niet “boven de wet staan”.
  .
  @Pretletter: dat is jouw mening. Iedereen heeft in onze samenleving gelukkig recht om zelf te bepalen hoe “gek” hij/zij is. Ik vind het ook wel grappig en kan zo’n stukje rebellie (die binnen de wet valt) ook wel appreciëren. Ik ben zelf zwaar autoliefhebber en krijg ook regelmatig verwijtende blikken als ik mijn Corvette weer eens tevoorschijn haal. Ik heb er na vele jaren het schijt aan gekregen. Je leeft maar één keer en morgen kan je laatste dag zijn.

 • Profielfoto
  Aerea

  Al dat gezeur, maar eigenlijk vind ik dat helemaal geen auto voor Steve Jobs. Een Mercedes? Een Maserati zou ‘m meer sieren.

 • Profielfoto
  Vin

  wat valt het mij tegen dat steve in een mercedes reed. Wat een pauper wagen zeg. Bah.
  Had meer een stijlvolle auto zoals een sport jaguar verwacht.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Steve reed in een Mercedes omdat hij van Duitse engineering hield. Het zonder kenteken rijden was een van zijn typische uitingen van non-conformistisch gedrag. Niks elitair of boven de wet willen staan….

  Read the biography gentlemen, it’ll broaden your horizon.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Ik vind het toch raar dat Steve jobs op de gehandicpt plaats parkeert. Ook met de kentekenplaat vind ik toch belachelijk. Waarom denken beroemdheden en bekende mensen dat ze altijd boven de wet staan?

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Gewoon, omdat het kan… :crazy:

  Als het Steve Balmer was geweest had je heel anders gepiept…

 • Profielfoto
  ro_me

  Woonde Steve Jobs ook soms in een kamper?

 • Profielfoto
  Jeffry

  In het kader van privacy.. nee zo’n auto zonder kenteken valt op… dan denkt toch iedere Apple fan gelijk dat zou Jobs wel kunnen zijn.

  Volgens mij is het een heel simpele verklaring. Je hebt een beest van een wagen en dan wil je hard rijden… en wie moeten ze dan bekeuren;)

  Maar ja dat kun je natuurlijk niet in je biografie of waar dan ook hardop roepen.

 • Profielfoto
  poing

  is toch ook slecht voor de aerodynamica die kenteken platen:)

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Nou, ik vind zo\’n auto zonder kenteken er niet mooier op.

  Ik vind de hedendaagse auto überhaupt niet mooi.
  Het had beter bij Steve gepast als hij in een auto had gereden die intensiteit uitstraalt zoals een Jaguar E-type of een Volvo P1800.

 • Profielfoto
  iFlorens

  het ziet er gewoon niet uit, zo\’n kentekenplaat. vergelijkbaar met alle \’intel inside\’ onzin die je op PCs geplakt ziet staan

  Ben het volledig met jou eens:P

  En tja, hij was nou eenmal een beetje gek en dat wist hij zelf ook. Hij wou gewoon een beetje moeilijk doen, hij was een piraat. Laat hem lekker:)

 • Profielfoto
  MacTS

  OMG, elke 6 maanden een gloednieuwe?!

  So what? Daar stond over dezelfde periode van 6 maanden een salaris van slechts $ 0,50 tegenover:sarcastic:

 • Profielfoto
  Simlock

  Begrijp waarom je geen kenteken wil als Celebrity, maar waarom op een invalideparkeerplaats parkeren??

 • Profielfoto
  Zakske

  maar waarom op een invalideparkeerplaats parkeren??

  Al die foto’s zijn gemaakt bij de invalidenparkeerplaats op de campus van Apple. Als Jobs haast had pleurde hij z’n auto soms daar, dan ben je namelijk snel binnen. Dat terrein is eigendom van Apple, een bekeuring kan de politie hem dus niet geven. Het enige wat er kan gebeuren is dat de beveiliging van Apple z’n auto weg laat slepen… maar dat lijkt me niet erg waarschijnlijk.

 • Profielfoto
  iSponge

  Haha als je je baan wilt houden laat je Steve’s auto niet wegslepen nee:grin:

 • Profielfoto
  JTD

  Ik kan me voorstellen dat je dan liever niet rondrijdt met een kentekenplaat die roept: “Hier moet je zijn voor waardevolle Apple nieuwtjes!” Dan vraag je om ingeslagen ruiten.

  Denk dat het ontbreken van de kentekenplaat al een (ken)teken is dat dit de auto was van Jobs. Zo’n autootje valt sowieso al op in de States, laat staan eentje zonder kenteken.
  Dat is juist vragen om ingeslagen ruiten.
  Maar goed, lekker belangrijk om te weten waarom hij zonder reed. En ook leuk dat een ex-medewerker van Apple er zgn. alles vanaf weet, maar geloven doe ik het niet.
  Waarom rijden rijke stinkerds vaak net even te hard op de snelweg? Gewoon omdat het kan. Die eventuele boete betalen ze met het wisselgeld uit hun linker broekzak…

 • Profielfoto
  Dutch-American

  OMG, elke 6 maanden een gloednieuwe?!

  So what? Daar stond over dezelfde periode van 6 maanden een salaris van slechts $ 0,50 tegenover:sarcastic:

  Plus de bonus van 40 miljoen. Dan wil ik ook wel voor 1 dollar per jaar werken als ik toch een jaarbonus van 80 miljoen krijg. Dus hou op met dat populair gepraat over die 1 dolar salaris want SJ kreeg echt wel veel meer salaris

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Ik kan me voorstellen dat je dan liever niet rondrijdt met een kentekenplaat die roept: “Hier moet je zijn voor waardevolle Apple nieuwtjes!” Dan vraag je om ingeslagen ruiten.

  Denk dat het ontbreken van de kentekenplaat al een (ken)teken is dat dit de auto was van Jobs. Zo\’n autootje valt sowieso al op in de States, laat staan eentje zonder kenteken.
  Dat is juist vragen om ingeslagen ruiten.
  Maar goed, lekker belangrijk om te weten waarom hij zonder reed. En ook leuk dat een ex-medewerker van Apple er zgn. alles vanaf weet, maar geloven doe ik het niet.
  Waarom rijden rijke stinkerds vaak net even te hard op de snelweg? Gewoon omdat het kan. Die eventuele boete betalen ze met het wisselgeld uit hun linker broekzak…

  Daarom ben ik blij met het Finse model. Daar betaal je een bekeuring naar je salaris. Zo kreeg een Fin eens meer dan honderdduizend euro boete voor te hard rijden. Weet niet meer wanneer dat was maar zo doen ze dat in Finland. Goed systeem…

 • Profielfoto
  bzguy

  zal die Finse miljardair heus niet van wakker liggen, van die boete;)

  Als de boete-maandsalarisverhouding (louter fictief) vb 1/10 is, wat heb je dan liefst :

  – 100 EUR boete want je salaris is 1000 EUR
  – 1000 EUR boete want je salaris is 10.000 EUR

  snappie;) ?

 • Profielfoto
  JTD

  Nou, het systeem is in elk geval eerlijker. Van 100 euro ligt iemand met een maandsalaris van 10.000 euro in elk geval echt niet een nacht te woelen in z’n bed.
  Maar goed, back on topic…?

 • Profielfoto
  Zakske

  Weet niet meer wanneer dat was maar zo doen ze dat in Finland.

  Dat was Anssi Vanjoki (een directeur van Nokia)… die reed met z’n Harley 75 km/h in een 50 kilometer-zone, en moest vervolgens €116.000 dokken.
  .
  Het kan trouwens beter. Zo kreeg een Zweed die in Zwitserland ooit 290km/h op de snelweg reed een boete van €886.000.

 • Profielfoto
  iFlorens

  OMG, elke 6 maanden een gloednieuwe?!

  So what? Daar stond over dezelfde periode van 6 maanden een salaris van slechts $ 0,50 tegenover:sarcastic:

  Plus de bonus van 40 miljoen. Dan wil ik ook wel voor 1 dollar per jaar werken als ik toch een jaarbonus van 80 miljoen krijg. Dus hou op met dat populair gepraat over die 1 dolar salaris want SJ kreeg echt wel veel meer salaris

  Hij had er ook voor kunnen kiezen om bovenop die bonus van 40 miljoen nog salaris te krijgen, dus er mag best een beetje populair over gepraat worden..

 • Profielfoto
  Plim

  ik woon in California en het is hier helemaal niet vreemd om zonder kentekenplaat rond te rijden. Wanneer een auto gekocht wordt (ook tweedehands) rij je lang zonder kentekenplaten rond. Veel auto’s hebben zelfs maar 1 plaat omdat het aan de voorzijde niet mooi is of niet goed past (althans volgens de eigenaar dan).
  Zonder platen rondrijden is niet opvallend hier.
  Ik heb eind vorig jaar een auto geleast en ik heb in het begin van dit jaar een nieuwe auto gekocht; beide auto’s hebben tot zeker April geen kentekenplaat gehad (niet eerder opgestuurd door de DMV).
  Als Steve idd met de lease maatschappij een deal gesloten had om, iedere paar maanden te wisselen kon hij altijd zonder platen rondrijden. Niemand die het hier vreemd vindt (maar California is wel een beetje een vreemde staat hoor!).

 • Profielfoto
  Plim

  jtd

  Denk dat het ontbreken van de kentekenplaat al een (ken)teken is dat dit de auto was van Jobs. Zo\’n autootje valt sowieso al op in de States, laat staan eentje zonder kenteken.

  ik schat dat zeker de helft van de Mercedes-en die hier rondrijden wel AMG versies zijn. Zo bijzonder is een SL niet. De Hollandse nuchterheid is men hier in Silicon Valley vreemd!

 • Profielfoto
  ernst.

  Zo zie je maar de rechtsongelijkheid in de VS en dan durven mensen nog steeds de mond vol te hebben over hoe geweldig Amerika is en het wonen aldaar als burger.
  Ja…als je tot de 1% super wealthy behoort.:(
  Iig geeft de reactie van Steve Jobs andermaal aan dat het een narcistisch en egocentrische mannetje is die wel de mond vol heeft over “goed voor de wereld doen”maar alleen als het in zijn voordeel is. Maw als hij zijn zin maar krijgt.
  Ik ben al jaren geleden op de persoon Jobs afgeknapt (anders dan de Apple man Jobs) toen hij elke keer maar lukraak zijn wagen op de invalideplaats parkeerde en er niks tegen gedaan werd.

  In Nl was het alleen nooit zo ver gekomen met dit associale parkeergedrag,ook het rijden zonder nummerplaat en zijn kulargument had hem veel aanvaringen gegeven met de overheid. En terecht.

  Kijken of hij ook dit gedrag daarboven bij Mozes ook kan tonen. Indien wel zou hij weleens een letterlijke 10 geboden stenen plakaat op zijn harses kunnen krijgen.:D

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Daarom ben ik blij met het Finse model. Daar betaal je een bekeuring naar je salaris. Zo kreeg een Fin eens meer dan honderdduizend euro boete voor te hard rijden. Weet niet meer wanneer dat was maar zo doen ze dat in Finland. Goed systeem…

  Dat Finse systeem slaat nergens op. Dan moeten ze alles naar rato berekenen. Dat betekent dat de gemiddelde miljonair ook 5000 Euro voor een brood en 7000 Euro voor een pilsje moet betalen. Complete onzin natuurlijk. Als jij harder werkt dan je niksnutterige buurman die genoegen neemt met zijn WW uitkering moet jij dan meer boete betalen? Bullshit.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Zo zie je maar de rechtsongelijkheid in de VS en dan durven mensen nog steeds de mond vol te hebben over hoe geweldig Amerika is en het wonen aldaar als burger.
  Ja…als je tot de 1% super wealthy behoort.:(
  Iig geeft de reactie van Steve Jobs andermaal aan dat het een narcistisch en egocentrische mannetje is die wel de mond vol heeft over “goed voor de wereld doen”maar alleen als het in zijn voordeel is. Maw als hij zijn zin maar krijgt.
  Ik ben al jaren geleden op de persoon Jobs afgeknapt (anders dan de Apple man Jobs) toen hij elke keer maar lukraak zijn wagen op de invalideplaats parkeerde en er niks tegen gedaan werd.

  In Nl was het alleen nooit zo ver gekomen met dit associale parkeergedrag,ook het rijden zonder nummerplaat en zijn kulargument had hem veel aanvaringen gegeven met de overheid. En terecht.

  Kijken of hij ook dit gedrag daarboven bij Mozes ook kan tonen. Indien wel zou hij weleens een letterlijke 10 geboden stenen plakaat op zijn harses kunnen krijgen.:D

  Wat zijn er hier toch veel afgunstige mensen, sjongejonge. Velen kunnen het niet hebben dat die man met een mooie Mercedes rond rijdt. Ook kunnen er veel niet tegen dat hij dankzij slim ondernemerschap, dag en nacht werken en het hebben van lef om te ondernemen geld verdiende. Nou hier is een nieuwtje voor die azijnpissers: IEDEREEN heeft de vrijheid om te ondernemen! Steve heeft dat bewezen: hij was NIET rijk als kind en heeft gewoon een bedrijf van de grond af aan opgebouwd.
  .
  En ook in Nederland was het zo ver gekomen met parkeren: als je eigenaar of aandeelhouder bent van het bedrijf wat de parkeerplaats in eigendom heeft dan mag je overal parkeren, ook op de invalideparkeerplaats of in de bosjes naast de parkeerplaats.

 • Profielfoto
  JTD

  Plim |
  ik schat dat zeker de helft van de Mercedes-en die hier rondrijden wel AMG versies zijn. Zo bijzonder is een SL niet. De Hollandse nuchterheid is men hier in Silicon Valley vreemd!

  Geloof ik best, maar dan nog zullen dat er minder zijn dan de Toyota Camry. Als je begrijpt wat ik bedoel.
  maar dan nog, ook al rijden er 1000 waarvan 1 er geen kentekenplaten heeft dan is dat de auto van Jobs en is het ontbreken van de platen dus, in tegen stelling tot wat Dr Maddox denkt, juist de identificatie van Jobs’ car.

 • Profielfoto
  Zakske

  Dat Finse systeem slaat nergens op.

  Het is juist een prima systeem. Ik zou zeggen; ga een keer naar Londen als de Arabieren daar zijn geland (juni, juli en augustus). Dat tuig houdt ’s nachts dragraces op Kensington Road. Die gasten lachen om een boete van een paar honderd pond. Als zo iemand met 200 km/h door de stad scheurt moet je gewoon [a] z’n rijbewijs intrekken, hem voor een paar maanden in de cel flikkeren, [c] de auto in beslag nemen en [d] hem een bekeuring van £1.000.000 geven. Dat heeft niks met jaloezie op het geld dat dergelijke figuren bezitten te maken.

 • Profielfoto
  Hooked72

  Klopt iets niet aan dit verhaal. Jobs reed de laatste jaren in een SL55 AMG deze uitvoering is eind 2007 vervangen door de SL63 AMG. Steve zijn SL was dan ook meer dan 5 jaar oud.

 • Profielfoto
  JTD

  Steve zijn SL was dan ook meer dan 5 jaar oud.

  Ach wat sneu…kon hij geen nieuwe betalen?:lol:

 • Profielfoto
  hummel003

  wel handig, kun je niet geflitst worden;-)

 • Profielfoto
  Plim

  Plim |
  ik schat dat zeker de helft van de Mercedes-en die hier rondrijden wel AMG versies zijn. Zo bijzonder is een SL niet. De Hollandse nuchterheid is men hier in Silicon Valley vreemd!

  Geloof ik best, maar dan nog zullen dat er minder zijn dan de Toyota Camry. Als je begrijpt wat ik bedoel.
  maar dan nog, ook al rijden er 1000 waarvan 1 er geen kentekenplaten heeft dan is dat de auto van Jobs en is het ontbreken van de platen dus, in tegen stelling tot wat Dr Maddox denkt, juist de identificatie van Jobs\’ car.

  Op dit moment kost een SL 63 AMG ongeveer 140000USD. Daar moet je, als je hem koopt nog 8.25% sales tax over betalen.
  Ik denk dat een Mercedes SL niet zo exorbitant is als je het zo bekijkt.

  Een Toyota Camry is hier de “Jan met de pet” auto, prijs vanaf 22000 USD. “Iedereen” rijdt erin die niks met auto’s heeft.

  En ook Camry’s rijden hier zat rond zonder kenteken platen!

 • Profielfoto
  Richard74

  @ Richard74:

  http://walyou.com/iphone-unlock-panties/

  Haha, zie nu je bericht pas, hij is goed!!

 • Profielfoto
  JTD

  Plim, je mist mijn punt.

 • Profielfoto
  Plim

  Plim, je mist mijn punt.

  Ik denk het niet.
  Een SL is niks bijzonders hier en rijden zonder kentekenplaten ook niet. Je valt hierdoor niet extra op.
  Parkeren op een invalide parkeerplaats terwijl je niet gehandicapt bent valt weer wel erg op. Hoewel voor invaliden hier erg veel parkeerplaatsen zijn, tenminste wel een paar bij de ingang van iedere winkel of restaurant. Je hebt alleen maar een klein schildje nodig, dat je aan je binnenspiegel hangt en je mag er staan. Als je die niet hebt wordt er wel fronsend naar je gekeken. Maar echt: een SL met of zonder kentekenplaat, is hier niets bijzonders!

 • Profielfoto
  Plim

  Klopt iets niet aan dit verhaal. Jobs reed de laatste jaren in een SL55 AMG deze uitvoering is eind 2007 vervangen door de SL63 AMG. Steve zijn SL was dan ook meer dan 5 jaar oud.

  De foto’s die je hier ziet zijn in 2008 gemaakt, volgens ABC NEWS.

  ABC News bericht