Twitterenquête: Wie koopt de iPhone 4S en waarom dan wel?

24 reacties

Nederland moet nog even wachten op de iPhone 4S. Intussen zetten we vorige week een enquete uit onder meer dan 500 @onemorething volgers. Welke iPhone hebben zij? Gaan zij overstappen op de iPhone 4S? En waarom dan wel? Hier de resultaten.

iPhone 4 gebruikers stappen niet massaal over op de nieuwe iPhone 4S. Slechts 35% zal de overstap maken. Dit zijn waarschijnlijk diegenen met een jaarcontract of zij die hun iPhone 4 in de verkoop zetten om vervolgens een nieuwe simlockvrije 4S te kopen. Zij geven als belangrijkste reden voor de overstap de sterk verbeterde fotocamera en de snellere processor op.

Welke iPhone hebben de invullers van de enquete?

De iPhone 4S zal voornamelijk gekocht worden door mensen met een iPhone 3GS en iPhone 3G, samen goed voor 42% van alle iPhones. Geduldige iPhone 3GS bezitters die destijds een tweejarig contract afsloten slaan nu hun slag. 72% stapt nu over op de iPhone 4S, bij iPhone 3G bezitters ligt dit percentage zelfs op 80%. iPhone 3G eigenaren zien vooral uit naar de snelheid van de iPhone 4S, iPhone 3GS stappen vooral over voor de camera.

Stappen iPhone gebruikers over op de iPhone 4S?

Opvallend uit het onderzoek is dat Siri niet gezien wordt als de functie die mensen overhaalt tot het kopen van de iPhone 4S. Dit kan te maken hebben met het feit dat Siri in eerste instantie niet werkt met de Nederlandse taal. De verbeterde fotocamera en de snelle A5-processor worden over het algemeen gezien als dé belangrijkste wapenfeiten van de iPhone 4S.

Welke iPhone heb jij en wat ga je doen en waarom?

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Interessant onderzoek.:thumbsup:

  We hadden eerder natuurlijk al wel de resultaten uit de VS, maar dit laat ook de Nederlandse gebruikers eens zien.

 • Profielfoto
  Dunedain

  Doorschuiven die handel!

  de kinderen, die onze oude 3gs nu hebben en waarvan het abonnement in januari afloopt, krijgen onze iPhone 4. Wij gaan over op de 4gs. Over een jaartje maken we weer dezelfde move.

  Dus, binnenkort twee 3gs in de ramsj.

 • Profielfoto
  RobbieB

  Mijn 3 jaar oude 3G hier in Australië verkocht voor $225 en ga nu a.s. vrijdag een 4S 32GB (of 64GB) halen, vooral vanwege de camera, maar Siri is ook wel echt vet. Hopen dat het binnen 2 jaar ook in het Nederlands kan.

 • Profielfoto
  CPW

  Momenteel de 4, zit er nog iets minder dan een jaar aan vast. Als Siri ook in het Nederlands verschijnt, zal mijn keuze anders uit kunnen vallen.

  Dit vind ik wel zo’n aantrekkelijke feature dat ik daarvoor alleen al bereid ben wat meer te betalen.

 • Profielfoto
  King1987

  iPhone 4 is verkocht, moet ik pas leveren nadat ik vrijdag mn 4s in handen heb:) En waarom: moet gewoon weer de nieuwe iPhone hebben:)

 • Profielfoto
  Sjiggle

  Ga de iPhone 4s zeker halen. Heb nu een 4 en die houd ik lekker als reserve net als mijn 3G. En waarom haal ik de 4s gewoon omdat het kan:smile:

 • Profielfoto
  fozzy

  Ik pas ervoor om zoveel te betalen…:slant:
  Vindt de iPhone 4(s) een super ding om te zien, maar om voor een hebbeding nou zoveel extra uit te geven boven op een abo (iPhone 4 €229,–) 4s nog niet bekend.
  Daarom heb ik m’n Hi sim only omgezet naar Abo incl Sony Ericsson Neo voor slechts €19,– bijbetalen.
  Gewoon ook omdat het NIET kan….en al kon het, dan nog zou ik sterk twijfelen aan het nut van zo’n duur apparaat puur voor de heb? Nou nee, dank je wel. ik wacht wel een jaartje nog.

 • Profielfoto
  Retyro

  Ik heb een iPhone 4, gezien mijn contract dat nog loopt tot 30 juli gaat er geen 4s komen, en zelfs al was ik contractprijs dan had ik hem nog niet gekocht:
  -de beter camera en cpu zijn mooi mee genomen maar geen dingen waarvoor ik een hoop geld ga neerleggen als ik al een i4 heb.
  -Siri is een leuke gimmick maar zolang het nog niet in het Nederlands is te gebruiken zal het dat ook blijven.

  Ik hou mijn geld liever in mijn zak tot de iPhone 5(of hoe die ook gaat heten) uit komt, tegen die tijd is Siri misschien ook Nederlands en heb ik het idee dat mijn geld aan iets nuttigs wordt uitgegeven.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Ik heb een simlockvrije iPhone 4 32Gb. Ik zie nog geen reden om deze te vervangen. Pas over een jaar zou deze in aanmerking komen voor vervanging.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb de 3Gs – in ruim twee jaar heb ik er (dankzij de verzekering) drie gehad!
  Ik heb nog een jaar abonnement te gaan, omdat ik destijds na een jaar iPhone 3G via de ‘verlies- en diefstalregeling’ van T-Mobile na een jaar overstapte op de 3Gs (dat kan gewoon; je kunt gewoon melden dat je er gebruik van wilt maken, krijg je nieuw toestel, maar je abonnement loopt op dat moment wel weer gewoon twee jaar door). Kan je het nog volgen? Ik heb de iPhone 4 dus helaas over moeten slaan. Maar wil nu de 4s simlockvrij kopen. M’n 3Gs gaat naar m’n jongste zoon die er met smart op zit te wachten! Of ik er spijt van krijg, weet ik niet. Het eerste jaar niet, want het is een forse verbetering. En als de iPhone 5 komt, dan is m’n T-Mobile abonnement zover dat ik daar een nieuwe iPhone bij kan nemen.

 • Profielfoto
  Troubleparadise

  Ik upgrade van de 2G!:D

 • Profielfoto
  kerelvent

  Ik zit erg te twijfelen tussen ofwel twee jaar met de 4S of een abo van 1 jaar met de 4. Ik heb nu namelijk de 3GS, die is wel aan vervanging toe.

  Het gaat voornamelijk afhangen van de prijzen van de abonnementen en de prijs van het toestel bij zo’n abonnement. Siri vind ik erg cool maar werkt nog niet in het Nederlands, ik moet nog zien wat die A5 chip in de praktijk voor mij persoonlijk voorheeft op de A4 en de camera van de iPhone 4 is gezien mijn gebruik ook nog meer dan voldoende.
  Ik wacht nog even af iig.

 • Profielfoto
  Framegote

  Ik zal de 4s wel kopen. Ik heb nu de 3g en die is niet alleen traag, maar kan ook niet met de nieuwste iOS overweg. Sommige apps werken niet meer nadat ze zijn ge-update. Toevallig loopt mijn abonnement eind deze maand af, dus is overstappen gemakkelijk.

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik gebruik nu mijn hopeloos volle en trage oude G3 omdat mijn 4 gestolen is. Ik hoop dit weekend een 4S te bemachtigen via UK connectie.:razz:

 • Profielfoto
  BJVR

  Ik heb nog steeds een iPhone 1 gekocht in NY in de eerste maand van lancering.

  En die doet het nog prima op de eerste batterij, pas als deze stuk gaat gaan we een nieuwe telefoon kopen.

  Ik ben wel afgestapt van dat naar de winkel rennen voor het nieuwste van het nieuwste want zonder dat het door hebt geef je gewoon 5.000 p/jaar uit aan die onzin. (zonder dat je echt je brood er mee moet verdienen)

 • Profielfoto
  Aidovive

  IK had een iPhone 1st Gen, Daarna de 3GS en nu stap ik over op de 4S. Tenzij de levertijden zo belachelijk lang worden, dan koop ik alsnog de 4. Met iOS5 in het vooruitzicht (2 uur voor de lancering) wil van de 3GS af.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik heb nog een iPhone 3G, maar dat ding begint aan het einde van z’n vlotte leven te raken (batterij wordt minder, apps draaien erg langzaam), nieuwe baan, dus een mooie smoes om de 4S te kopen:wink:

 • Profielfoto
  faestro

  Ik stap van de 3GS over op de 4s, omdat ik als linkshandige beller de dubbele antenne waarschijnlijk nodig heb om fatsoenlijk te kunnen bellen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  IK had een iPhone 1st Gen, Daarna de 3GS en nu stap ik over op de 4S.

  Voor mij precies hetzelfde, maar ik ga sowieso voor de 4S, ’n maandje meer of minder met de 3GS boeit me vrij weinig..

 • Profielfoto
  Matthijn

  3G hier, die geef ik aan m’n pa. En een 4S komt er voor in de plek. Een witte. Denk een 16GB, moet nog even naar de prijzen kijken. En dan met iTunes Match toch toegang tot al mijn muziek.

  IK had een iPhone 1st Gen, Daarna de 3GS en nu stap ik over op de 4S. Tenzij de levertijden zo belachelijk lang worden, dan koop ik alsnog de 4. Met iOS5 in het vooruitzicht (2 uur voor de lancering) wil van de 3GS af.

  iOS 5 werkt op de 3GS.

 • Profielfoto
  remart

  Ik heb ook nog een 1e generatie iPhone (eerste maand in Amerika gekocht). Ik wacht met updaten tot Apple iets brengt wat er anders uitziet dan de 4. Vind die van mij qua design zeker veel mooier dan de 4 (en is na vier jaar zonder hoesje te hebben gebruikt nauwelijks gekrast of versleten, topkwaliteit die eerste versie!), maar qua functionaliteit uiteraard niet met elkaar te vergelijken.

 • Profielfoto
  aukem

  Mooie plaatjes, photoshop?

 • Profielfoto
  Prolon

  Ik ga over van mn HTC Desire naar de iPhone 4S ik word gek van te weinig opslag op mn htc, en dat hij vaak crashed. Ik heb een iPod touch 3gen (32gb) die werkt perfect met IOS 5. ik kan niet wachten tot mijn abonnement afgelopen is.

  iPhone 4S here i come:P

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik ga mijn iPhone-abonnement met 3GS omzetten naar een T-Mobile sim-only. Geen visual voicemail meer, maar wel nog Navigon. Ik wacht wel op de iPhone 5 en van het geld dat ik uitspaar door niet te upgraden kan ik ipv een 13″ een 15″ MacBook Pro kopen. Dat is nu dringender.