‘Jobs overleed aan ademhalingsstoornis’

17 reacties

In de nacht van 4 op 5 oktober is Steve Jobs overleden. De precieze reden voor het heengaan van Jobs was tot op heden onbekend, maar de overlijdensverklaring heeft uitgewezen dat een ademhalingsstoornis de aanleiding is geweest. Steve Jobs is thuis overleden in het bijzijn van zijn familie.

Verder is duidelijk dat een tumor in de buikholte de stoornis heeft veroorzaakt. Uit het rapport blijkt dat Jobs al 5 jaar last had van de tumor. In 2003 werd er al kanker bij de topman van Apple geconstateerd, waar hij vervolgens succesvol aan werd geopereerd. In 2009 onderging Jobs een levertransplantatie, welke noodzakelijk was vanwege de vorming van een tweede kwaadaardige tumor, die hem uiteindelijk fataal is geworden.

Kanker in de buikholte is over het algemeen een vorm van kanker waar rond de 80% van de patiënten aan overlijdt. De eerste tumor van Jobs kon echter operatief verwijderd worden. Het mocht op de langere termijn niet baten.

Bron: AppleInsider

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  Eindelijk duidelijkheid!

 • Profielfoto
  zozamis

  Hij had toch alvleesklierkanker?

  @aukem; wat een oninreactie zeg, pff.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Kanker is en blijft een vreselijke ziekte, waaraan (te) vaak niet te ontkomen valt….

 • Profielfoto
  Nickalicious

  @Zozomis, komt ook wel een beetje naar voren uit het artikel. ‘Verder is duidelijk dat een tumor in de buikholte de stoornis heeft veroorzaakt. Uit het rapport blijkt dat Jobs al 5 jaar last had van de tumor.’

  Dus ja het zal wel een reactie zijn geweest op die tumor.

 • Profielfoto
  Petje

  Wat een vreselijke manier om heen te gaan.
  Wordt tijd dat men wat op kanker vindt, want in mijn familie inclusief mijn vader zijn er al velen die hierdoor zijn gestorven.
  Misschien tijd voor een donatie App iCancer.

 • Profielfoto
  felix

  Appleinsider:
  The document, issued Monday by The Santa Clara County Public Health Department, listed the immediate cause of death as respiratory arrest, with “metastatic pancreas neuroendocrine tumor” as an underlying cause.

  Ik kan hier toch echt niets anders van maken dan: doodsoorzaak is ademhalingsstilstand als gevolg van uitgezaaide alvleesklierkanker.

 • Profielfoto
  Emerson72

  Ik ben een van de gelukkigen die kanker heeft overleefd en ik vind het in alle gevallen altijd vreselijk als iemand komt te overlijden aan kanker. In het geval van Steve Jobs vind het een beetje extra erg vanwege zijn invloed op ons dagelijks leven en omdat hij er mede verantwoordelijk voor is dat hij mijn leven als grafisch ontwerper een stuk makkelijker heeft gemaakt. M.a.w. zijn dood dood heeft me zeer geraakt.
  Er komt een tijd, die volgens mij niet zo heel ver weg is, dat kanker een chronische ziekte wordt. In de tussentijd is er nog heel veel onderzoek nodig. Maar het gaat er komen.
  Ik ben blij nu te weten wat de oorzaak is wat het verlies niet minder maakt. Rust in vrede, Steve.

 • Profielfoto
  macquarius

  Hij is niet in de nacht van 4 op 5 oktober overleden maar op 5 oktober rond 3:00PM en dat is 3 uur ’s middags. En aangezien het daar 9 uur vroeger is dan hier is het hier dus om 0u00 op 6 oktober.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ben niet zo positief over de mogelijkheden om kanker te genezen. Het KWF is één van de rijkste fondsen in Nederland, maar in tientallen jaren zijn alleen de behandelmethoden wat verfijnd en de prognose bij sommige kankersoorten wat verbeterd. Nog te vaak is er niets aan te doen. Nog te vaak komt bij mensen die ‘genezen’ zijn de kanker toch weer terug. Pas als we meer weten over de oorzaken (en die kunnen heel verschillend zijn voor allerlei soorten kanker) dan zijn er betere resultaten te verwachten. Mogelijk dat gen-therapie resultaten biedt in de toekomst, waarbij ongebreidelde celgroei – wat kanker in feit is – op DNA niveau kan worden tegengegaan.

 • Profielfoto
  iep

  @felix: wat mij betreft had dat er ook wel gewoon in dit artikel mogen staan ipv het veel vagere “tumor in de buikholte”. Het enige daadwerkelijk informatieve in dit artikel is de link naar AppleInsider waar wel in normale taal het hele verhaal staat. Kun je ook lezen waarom de lever destijds is getransplanteerd (onderdeel van de behandeling van deze zeldzame alvleesklierkanker).
  .
  @MacAanZee: er zijn heel veel soorten kankers en tumoren (een tumor betekent geen kanker, dat is wat de volksmond er van maakt!). De ene is wel prima te behandelen, de andere moeizamer of helemaal niet. Het is iets wat steeds vaker voor zal komen omdat de medische zorg steeds beter wordt en mensen daardoor langer zullen leven. Mettertijd zal dan ook de kennis van kanker en de behandeling er van verbeteren. Dat kanker op latere leeftijd vaker voorkomt heeft veelal te maken met de veel langere blootstelling aan straling. Gewone doodnormale straling van de Aarde (zowel uit de grond als straling door de mens zoals radio, wifi, etc.) en het heelal en dus niet van dingen die je in de kerncentrale van bijv. Petten zult tegen komen.

 • Profielfoto
  Hemmik

  Ik had beter van jullie verwacht jongens. Hij is niet overleden aan een ademhalingsstoorsnis. Respiratory arrest betekent ademhalingsstilstand. Dit is ten gevolge van een pancreas tumor. Jullie lijken Nu.nl wel!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Er is heel veel tegen kanker te doen maar of je dat wil…
  Ik las ergens dat Jobs zijn tumor liet behandelen met een speciaal dieet. Alternatieve geneeswijze dus.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  alternatieve geneeskunde helpt niet , het geeft ten hoogste een placebo effect naar de patient toe

 • Profielfoto
  ocramarco

  @Emerson72
  Waarom zou het erger zijn bij Jobs? Maakt echt geen fuck uit natuurlijk wie er overlijd aan kanker. Zijn invloed is groot geweest maar echt niet de belangrijkste in me leven laat staan dat het niet overtrefbaar is. Het maakt mij geen fuck uit met welk instrument ik werk als het maar doet wat ik wil en geschikt is wat ik wil. De ene keer is dat linux, andere keer windows en dan weer apple. Jammer dat sommige mensen dat nog niet begrijpen.

  @felix
  ik kan er eigeijk ook niet meer van maken helaas

  @Soulshater
  Het is nooit bewezen maar het is ook nog steeds niet eenduidig tegenbewezen. Dus de waarheid ligt in het midden denk ik. Ik ken genoeg praktijk voorbeelden waar het wel heeft gewerkt voor de mensen, en of dat nou Placebo effect is of niet het welzijn is er beter van geworden.

 • Profielfoto
  Simlock

  Waar die ook aan overleden is, het blijft gewoon helemaal kl*t*. Ik hoop dat hij de dood heeft kunnen accepteren en in vrede is heen gegaan.

 • Profielfoto
  maartenvt

  Doe de titel toch ff veranderen Michiel, lijkt me toch netter om er de waarheid neer te zetten. “ademstilstand als gevolg van alvleesklierkanker”