Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 oktober 2011

Siri, spreek je later!

Op een bijeenkomst voor de vaderlandse pers op het hoofdkantoor van Apple Benelux in Amsterdam, heeft Apple laten weten dat we niet op korte termijn op een Nederlands sprekende Siri hoeven te rekenen. Begin 2012 komen Spaans, Italiaans, Japans, Koreaans en Chinees aan de beurt. Later dat jaar en in 2013 volgen andere talen.

In een gesprek met Tweakers vertelde de Britse woordvoerder van Apple dat het veel werk vergt om Siri aan een taal te laten wennen. Om Siri goed te laten werken moeten alle accenten en dialecten ingesproken worden door mensen met verschillende stemmen. Daarnaast moeten ook databases met restaurants, recensies en adresgegevens toegevoegd worden. “We werken er hard aan, maar we weten nog niet wanneer Siri in het Nederlands klaar is”.

Reageer op artikel:
Siri, spreek je later!
Sluiten