Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 16 oktober 2011

Siri is buiten de VS de weg kwijt

De iPhone 4S verschilt in feite maar heel weinig van de iPhone 4. Natuurlijk, de 4S laat zijn voorganger wat snelheid betreft ruim achter, maar van buiten moet je goed kijken om de verschillen tussen de telefoons te ontdekken. De grootste verbetering zitten aan de binnenkant, onder andere in de software.

Een eigenschap die de 4S wél weet te onderscheiden van de iPhone 4 komt in de vorm van Siri, de assistent die je volledig met je stem kunt bedienen. Echter, Siri blijkt buiten Amerika weinig verstand van zaken te hebben. Ben je op zoek naar een restaurant in Londen? Koop een kaart. Wil je het nummer hebben van dat goede sushirestaurant in Amsterdam? Misschien weet Google raad. De internationale ondersteuning van Siri laat namelijk duidelijk te wensen over. Verwacht dus niet al te veel van Siri als de 4S hier in Nederland te koop is.

Het is logisch dat de functionaliteit van Siri buiten de VS nog niet optimaal is; het programma is immers nog in bèta-versie. Volgens het team achter Siri kunnen we begin volgend jaar rekenen op meer talen (Japans, Koreaans, Chinees, Spaans en Italiaans zijn al bevestigd, over Nederlands is nog niets bekend) en ondersteuning voor navigatie. Tot die tijd is het nog even behelpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siri is buiten de VS de weg kwijt
Sluiten