Siri is buiten de VS de weg kwijt

18 reacties

De iPhone 4S verschilt in feite maar heel weinig van de iPhone 4. Natuurlijk, de 4S laat zijn voorganger wat snelheid betreft ruim achter, maar van buiten moet je goed kijken om de verschillen tussen de telefoons te ontdekken. De grootste verbetering zitten aan de binnenkant, onder andere in de software.

Een eigenschap die de 4S wél weet te onderscheiden van de iPhone 4 komt in de vorm van Siri, de assistent die je volledig met je stem kunt bedienen. Echter, Siri blijkt buiten Amerika weinig verstand van zaken te hebben. Ben je op zoek naar een restaurant in Londen? Koop een kaart. Wil je het nummer hebben van dat goede sushirestaurant in Amsterdam? Misschien weet Google raad. De internationale ondersteuning van Siri laat namelijk duidelijk te wensen over. Verwacht dus niet al te veel van Siri als de 4S hier in Nederland te koop is.

Het is logisch dat de functionaliteit van Siri buiten de VS nog niet optimaal is; het programma is immers nog in bèta-versie. Volgens het team achter Siri kunnen we begin volgend jaar rekenen op meer talen (Japans, Koreaans, Chinees, Spaans en Italiaans zijn al bevestigd, over Nederlands is nog niets bekend) en ondersteuning voor navigatie. Tot die tijd is het nog even behelpen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  MacKevin11

  Dat is wel jammer, probeer je een beetje op te scheppen met je iPhone 4S… Raakt je Siri helemaal de weg kwijt…

 • Profielfoto
  Fixdeman

  Raar, want je hoeft de dienst maar aan een goede restaurant-guide te koppelen en je bent er al toch?

 • Profielfoto
  roger767

  siri kan volgens mij ook makkelijk op een iphone 4 draaien

 • Profielfoto
  NTG

  Er zijn meer dan genoeg grote databases die in heel Europa verspreid zijn. Apple had dat er al best in kunnen stoppen, aangezien Amerikanen ook wel eens naar het buitenland reizen en een paar miljoen mensen toch al Engels spreken. Zonde. Maarja, ‘tis een beta…

 • Profielfoto
  Broer T.

  Als Siri het nummer van het beste sushi-restaurant in Amsterdam niet geeft, moet ik het maar doen: 020-662 56 41.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Tuurlijk, maar dat is het probleem ook niet. Anders hebben ze niks nieuws in de iPhone behalve snelheid. Er moet toch wat onderscheidend zijn;).

 • Profielfoto
  Fixdeman

  Kaiko? Ga ik onthouden!
  En voor dat restaurant in Londen zou ik hierheen gaan.

 • Profielfoto
  Dustin24

  Maar ik snap het niet, IOS heeft toch een kaarten app, eentje die ook buiten de VS werkt. Dan moet het geen probleem zijn lijkt me. Maargoed, Apple komt over een aantal maanden met een update en dan werkt ook Siri helemaal lekker hier.

 • Profielfoto
  BlackMAC

  dus hier gaan we het Zieniet noemen?

 • Profielfoto
  iPredict

  Normaalgesproken ben ik helemaal weg van nieuwe producten van Apple. Dit keer moet ik mezelf toch echt tevreden verklaren met mijn “oude” iPhone 4. De camera en de A5 chip zijn wel leuke updates, maar Siri vind ik niet schokken aangezien de meeste taken met de hand alsnog sneller zullen gaan, laat staan dat Siri niet altijd 100% accurate resultaten geeft.
  .
  Het is vrij logisch dat we op een gegeven moment de iPhone als “af” mogen beschouwen en dat toekomstige modellen dus ook features zullen bevatten die niet stuk voor stuk ons leven zullen veranderen.

 • Profielfoto
  Ce

  Dit lezend zou ik het onverstandig vinden om de 4S aan te schaffen enkel en alleen vanwege Siri. De onzekerheid over wanneer de NL ondersteuning er in komt is veel en veel te vaag en het zou me niet verbazen dat NL er pas bij komt bij de intro van de iPhone 5….
  Deze matige ondersteuning buiten de VS maakt dat Siri een hoog “kijk eens wat mijn iphone kan” gehalte heeft…je gebruikt het enkel om het te demonstreren maar niet om daadwerkelijk mee te werken. Dat zou jammer zijn omdat het programma veelbelovend lijkt.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Siri lijkt mij super maar ik ga pas afscheid van mijn iPhone 3G wanneer Siri in het Nederlands is. Ik zou het wat vaag vinden om er Engelstalige berichten mee te maken. Ik Wacht tot iPhone 5:) :d

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Zoals altijd loopt Nederland achter. Het heeft meer met Nederland, en Europa, te maken dan met Apple. Apple wil wel. Er liggen plaatselijke juridische drempels op de weg die ons weer achter stellen. Het is net als muziek, films (pas sinds 2 weken beperkt beschikbaar) en “belangenbehartigers” lees babyboomers die onze vrijheid weer beperken.
  .
  De technologie voor Siri is ook hier allang beschikbaar.
  .
  De technologie vereist echter hier, dat plaatselijke overheden zoals provincies, belangenverengingen als het MKB en waterschappen (!!!) meewerken. GAAP. ga lekker slapen dat duurt weer maanden.

 • Profielfoto
  Jor1

  Waterschappen? Vertel!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb het van tevoren gezegd: verwacht niets van Siri, behalve een aardige gadget, waarmee je op een feestje ’s een keer leuk kunt scoren. Zo’n beetje als dat glas melk dat je kon ‘opdrinken’. Tjonge wat was dat een succes!
  Toen VoiceOver werd gepresenteerd zagen we Steve een coffee bestellen bij Starbucks volgens mij. Maar hier hadden we én geen Starbucks én VoiceOver deed nooit wat je wilde. Bij mij kon ik alleen mijn tante Ine in Zwolle bellen en Iggy Pop afspelen, de rest verstond ‘ie niet :angry:
  Zo gaat het met Siri ook en zeker totdat Siri Nederlands spreekt en verstaat. Denk niet dat je met onze uitspraak van Engels Siri opgewonden krijgt….Zelfs binnen het Engels zijn er Amerikaans, Engels en Australisch dialect aan toegevoegd. Nederlandse uitspraak van Engels is daar niet bij. Do I need my umbrella today Siri? Yes sir, it’s gonna rain cats and dogs…..:grin:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ja waterschappen…..interessant. De beste Italiaan in Nederland is het Siciliaans restaurant Tarantella in Wijk aan Zee.:wink:

 • Profielfoto
  Art

  @ MacAanZee

  Welke grap met een glas melk?:p

  Ik verwacht op langere termijn een jailbreak mbt Siri; ik denk dan dat de meerwaarde van de iPhone 4S tov de iPhone 4 dan marginaal is. Het spelen van grafisch intensieve spellen doe ik wel op m’n iPad 2.

 • Profielfoto
  fin

  Leuke website tegen verveling: Shit That Siri Says