Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 1 oktober 2011

Samsung wil schikken in Australië

Met de kerstinkopen in het verschiet wil Samsung graag de Galaxy Tab 10.1 verkopen in Australië, het land waar deze tablet werd verboden door de rechter als gevolg van patentinbreuk. Om dit mogelijk te maken gaven advocaten van Samsung aan dat het bedrijf bereid is tot het doen van een aantal aanpassingen in het product.

Zo willen ze twee multitouch functies waarop Apple patent heeft laten vervallen om de Tab 10.1 volgende week al weer te mogen verkopen. Apple heeft het voorstel in beraad genomen.

Wereldwijd heeft Apple in 23 zaken Samsung voor de rechter gedaagd voor het kopiëren van het ontwerp van de iPhone en iPad. In een aantal landen, waaronder Nederland, Duitsland en Australië, heeft dit geleid tot een verkoopverbod van producten uit de Galaxy reeks. Omdat de aanval de beste vorm van verdediging is, heeft Samsung ook Apple aangeklaagd voor het schenden van andere patenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung wil schikken in Australië
Sluiten