Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 18 oktober 2011

Samsung levert mogelijk A6-chip

Ondanks het feit dat Samsung en Apple met elkaar in de rechtzaal onder de grond rollen met het recht op patenten als inzet, blijven de bedrijven zakelijk op andere manieren aan elkaar verbonden. Samsung is en blijft een belangrijke leverancier voor Apple, vooral als het gaat om onderdelen.

The Korea Times meldt dat Samsung door Apple is gevraagd om de nieuwe A6-processor te leveren. Wat voor specificaties we kunnen verwachten van de A6 is nog niet bekend, maar de geruchten gaan dat het hier om een quad-core processor gaat. Het is aannemelijk dat we de nieuwe processor gaan zien bij de introductie van de volgende generatie iPad, waarschijnlijk in de eerste helft van het volgende jaar.

Volgens de bron heeft Apple CEO Tim Cook al gesproken met de COO van Samsung, Lee Jae-yong. Dat de banden tussen de bedrijven nog steeds goed zijn, blijkt uit het feit dat Jae-yong ook aanwezig was op de herdenkingsdienst voor Steve Jobs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung levert mogelijk A6-chip
Sluiten