Samsung levert mogelijk A6-chip

16 reacties

Ondanks het feit dat Samsung en Apple met elkaar in de rechtzaal onder de grond rollen met het recht op patenten als inzet, blijven de bedrijven zakelijk op andere manieren aan elkaar verbonden. Samsung is en blijft een belangrijke leverancier voor Apple, vooral als het gaat om onderdelen.

The Korea Times meldt dat Samsung door Apple is gevraagd om de nieuwe A6-processor te leveren. Wat voor specificaties we kunnen verwachten van de A6 is nog niet bekend, maar de geruchten gaan dat het hier om een quad-core processor gaat. Het is aannemelijk dat we de nieuwe processor gaan zien bij de introductie van de volgende generatie iPad, waarschijnlijk in de eerste helft van het volgende jaar.

Volgens de bron heeft Apple CEO Tim Cook al gesproken met de COO van Samsung, Lee Jae-yong. Dat de banden tussen de bedrijven nog steeds goed zijn, blijkt uit het feit dat Jae-yong ook aanwezig was op de herdenkingsdienst voor Steve Jobs.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  sanders1515

  Onder de grond rollen? Knap

 • Profielfoto
  appelboer

  Over de grond rollen, inderdaad.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ach wat fijn….laten ze dan stoppen met die rechtszaken en het zo doen: het eerste jaar krijgt Apple 30% korting op de A6 processors, het tweede jaar betaalt Apple 15% extra vanwege niet betaalde rechten en daarna laten we het weer over aan de vrije markt:grin: QUAD processor…….hmmmm eerst iPad 3 in maart 2012, daarna in iPhone 5 ietsje later?!

 • Profielfoto
  chrispis

  offtopic: Toch fijn dat er mensen zijn die de tekst redigeren. Ik kan me namelijk voorstellen dat het nogal wat werk is om een website zoals deze dagelijks te voorzien van nieuws. Dus nu al bij voorbaat dank aan de mensen die willen corrigeren,… jullie hebben een mooie nieuwe invulling aan jullie leven kunnen geven.

  ontopic: het is een duidelijke haat-liefde verhouding, en een afhankelijkheidsrelatie van beide zijde. Toch mooi dat het dus wél kan:D

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Chrispis: je hebt gelijk. Er zijn mensen die niets beters weten dan op taalfoutjes reageren, in plaats van eerst ’s on-topic te reageren. Als het nou om knallers van fouten gaat..

 • Profielfoto
  spacefreek


  OT: Goede zaak zo’n quad core, meer processors op ’n lage frequentie is goed voor de batterij:smile:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Freek: Tijd voor een HEEL ANDER LOGO.
  Ik wil zulke NAZI symbolen eigenlijk niet meer zien op deze site. Het gaat hier ergens anders over.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik wil de grammar nazi’s zelf niet meer zien..

 • Profielfoto
  poing

  Joh open je ogen ze willen maar 1 ding jullie portemonee word is wakker;)

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Spacefreek, hou eens op met die onzin aub. Je bent waarschijnlijk te jong om je er druk over te maken maar toon respect. Je wilt een punt maken over het éen en kwetst daarom een totaal andere groep die hier niets mee van doen heeft. Er zijn ander manieren om je punt te maken. Overigens (@redactie) is het misschien een idee voor de redacteuren van OMT om gewoon niet die onnodige fouten te maken en het nog een keer na te lezen of te laten controleren door een collega voordat je je artikel plaatst. Dan krijg je reacties ook niet meer. Iedereen maakt spellingsfouten, ik uiteraard ook -en dat is helemaal niet erg- maar als redacteur wordt je daar nu éenmaal op afgerekend en dat vertroebeld hetgeen je eigenlijk wilt melden. En dan gaat zo’n artikel wederom heel ergens anders over.

 • Profielfoto
  spacefreek

  De enige manier hoe ik met grammar nazi in aanraking kom is via OMT, ben ’t verder nog nergens tegen gekomen, da’s ook wel iets om over na te denken..

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  ….ben \’t verder nog nergens tegen gekomen, da\’s ook wel iets om over na te denken..

  Dat zeg ik, er is éen partij die hier heel snel een einde aan kan maken.
  Overigens lees ik alle artikelen desondanks graag en OMT groeit uit tot een zeer complete website. Maar dit is een aandachtspuntje denk ik. Terug naar het onderwerp maar dan? (wis nog even dat logo als je wilt).

 • Profielfoto
  syltheboy

  Apple en Samsung moeten gewoon eens ophouden met al dat gezeur, want ze hebben beiden profijt van elkaar.

  Zelf ben ik erg benieuwd of ze de iPad 3 met een retinascherm gaan uitrusten, zodat ik mijn iPad 1 wellicht vervang.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Dat zeg ik, er is éen partij die hier heel snel een einde aan kan maken.
  Overigens lees ik alle artikelen desondanks graag en OMT groeit uit tot een zeer complete website. Maar dit is een aandachtspuntje denk ik. Terug naar het onderwerp maar dan? (wis nog even dat logo als je wilt).

  Deze is wel leuk:grin:

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @syltheboy : Samsung en Apple zijn beide grote bedrijven die op professionele wijze met elkaar omgaan. Ik denk dat het persoonlijke gevoel dat wij er in leggen voor hen veel minder speelt. Ze hebben elkaar inderdaad nodig. Door een hoop gezeur over patenten heeft iedereen het over tablets en de andere merken hebben vooralsnog het nakijken. Om mee te kunnen komen moeten ze op het scherpst van de snede ontwikkelen en zaken doen. Ik geloof niet zo in de vermeende persoonlijke vete of werkelijke ruzie.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Deze is wel leuk:grin:

  Hahah, inderdaad:) (en bedankt)