Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 oktober 2011

Prototype van Apple TV op eBay

Heb je een kleine €730 te besteden en heb je altijd al een uniek stukje Apple-geschiedenis willen bezitten? Dit is je kans, want onlangs is een prototype van de Apple TV op de veilingsite eBay opgedoken. Een zeldzaam stukje techniek dat stamt uit de tijd dat Steve Jobs niet bij het bedrijf zat.

De Apple Interactive Television Box, zoals het apparaat volledig heet, stamt uit 1995 en bezit onderdelen van onder andere Motorola en Texas Instruments. Qua uitgangen zijn composiet video en audio aanwezig, alsmede een Ethernet-port en S-Video. Qua hardware moet je rekenen op 4MB aan RAM, 2MB aan ROM en een MPEG-1 decoder. Het systeem draait op een uitgeklede versie van Mac OS, met onder andere QuickTime en QuickDraw.

Daarnaast was het systeem ook geschikt voor een afstandsbediening, toetsenbord en muis. Het ding was duidelijk zijn tijd vooruit, aangezien het onderdeel uitmaakte van een abonneeservice van Apple waarmee gebruikers content konden downloaden en via de Television Box konden bekijken. De service kwam pas echt tot bloei in 2007 bij de introductie van de eerste Apple TV.

Een kleine voetnoot; de aanbieder geeft aan dat hij niet zeker weet of het apparaat daadwerkelijk functioneel is. Die gok zou je dus moeten wagen.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prototype van Apple TV op eBay
Sluiten