Prototype van Apple TV op eBay

11 reacties

Heb je een kleine €730 te besteden en heb je altijd al een uniek stukje Apple-geschiedenis willen bezitten? Dit is je kans, want onlangs is een prototype van de Apple TV op de veilingsite eBay opgedoken. Een zeldzaam stukje techniek dat stamt uit de tijd dat Steve Jobs niet bij het bedrijf zat.

De Apple Interactive Television Box, zoals het apparaat volledig heet, stamt uit 1995 en bezit onderdelen van onder andere Motorola en Texas Instruments. Qua uitgangen zijn composiet video en audio aanwezig, alsmede een Ethernet-port en S-Video. Qua hardware moet je rekenen op 4MB aan RAM, 2MB aan ROM en een MPEG-1 decoder. Het systeem draait op een uitgeklede versie van Mac OS, met onder andere QuickTime en QuickDraw.

Daarnaast was het systeem ook geschikt voor een afstandsbediening, toetsenbord en muis. Het ding was duidelijk zijn tijd vooruit, aangezien het onderdeel uitmaakte van een abonneeservice van Apple waarmee gebruikers content konden downloaden en via de Television Box konden bekijken. De service kwam pas echt tot bloei in 2007 bij de introductie van de eerste Apple TV.

Een kleine voetnoot; de aanbieder geeft aan dat hij niet zeker weet of het apparaat daadwerkelijk functioneel is. Die gok zou je dus moeten wagen.

 

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Macosxachist

  Het systeem draait op een uitgeklede versie van Mac OS X

  Dat moet Mac OS zijn: Mac OS X bestond toen nog niet.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Geen HDMi en geen 1080p , nee die moet ik niet:grin:

 • Profielfoto
  NTG

  Tip: pas het plaatje bij dit artikel aan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ja, vind ik ook! Waarom geen plaatje? Stond dat er niet bij op eBay? Dat lijkt me sterk! We smachten er hier toch naar om te weten hoe zo’n prehistorische Apple TV eruit ziet!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Macosxachist: 1995 dat is ongeveer Mac OS 7 of 8, zo ff uit het blote hoofd. Maar als je dat niet zeker weet is het idd beter om het getal weg te laten.

 • Profielfoto
  Xserve

  De Pippin was toch een Apple gameconsole?

 • Profielfoto
  Simon90

  Jongens, klik nou gewoon even op die link. Dan zie je het plaatje..

 • Profielfoto
  Mark_Otte

  Macosxachist: Klopt helemaal. Mac OS X is een door ontwikkeling van NeXT, dat overgenomen is door Apple en daarmee de terugkeer van Jobs inluidde. Daarom kan hier onmogelijk OS X op draaien. Dat het apparaat Pippin wordt genoemd klopt ook niet. Dat was namelijk de spelconsole die door Bandai is geproduceerd en door Apple is bedacht. Er zijn er maar 42.000 van verkocht. Het gevraagde bedrag is in mijn mening daarom ook van de zotten.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Nice!

 • Profielfoto
  fatboysmart

  Wat een vreemde SCSI connector zit hierop… nog nooit gezien in deze vorm.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Dat is de scsi-poort die op PowerBooks uit die tijd zat, die nam wat minder ruimte in beslag dan de normale poort. Had je natuurlijk weer een aparte verloopkabel van 75 gulden voor nodig. Ik heb er nog wel een liggen voor de PowerBook 145 die ik nog steeds heb.