Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 oktober 2011

Pixelmator 2.0: een betaalbare Photoshop

Wil je meer mogelijkheden dan iPhoto, maar vind je Photoshop weer te veel van het goede? Dan is Pixelmator misschien wel de juiste keuze. Het is een fraai fotobewerkingsprogramma zonder overdadig veel functies. Gisteren kwam versie 2.0 uit.

Versie 2 heeft een aantal welkome verbeteringen. Zo is er de speciale tekentool waarmee je makkelijk vector tekeningen kunt maken. Deze zijn vervolgens eindeloos schaalbaar. Maar de mooiste verbetering is misschien wel de Healing tool. Net als in Photoshop kun je nu met het grootste gemak vogels uit de lucht verwijderen, pukkels doen verdwijnen en vlekjes weg toveren. Ook beschikt Pixelmator nu over een Burn tool, dodge tool en een tool om rode ogen te verwijderen.

Tot slot is deze versie van Pixelmator klaargestoomd voor Lion. Zo kun je full screen werken en raak je dankzij Versions en Auto Save nooit bestanden kwijt. Wil je Pixelmator uitproberen? Download de app vanaf pixelmator.com. Wil je hem kopen, dan ben je in de Mac App Store slechts €23,99 kwijt. Nog altijd zo’n €980 goedkoper dan Photoshop.

Reageer op artikel:
Pixelmator 2.0: een betaalbare Photoshop
Sluiten