Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 13 oktober 2011

Ook verbod op Galaxy Tab in Australië

Vergeet GTST; de soap die gaande is tussen Apple en Samsung is veel interessanter om te volgen. De twee bedrijven liggen als sinds 2010 met elkaar overhoop, met patenten en het verbieden van elkaars producten als inzet. De Galaxy Tab van Samsung lijkt aan het kortste eind te trekken.

Deze vete heeft ertoe geleid dat de telefoons uit de Galaxy-lijn niet verkocht mogen worden in Duitsland en Nederland, omdat Samsung onrechtmatig gebruik maakt van patenten van Apple. Ook in Australië wordt Samsung door Apple in het nauw gedreven. De Galaxy Tab 10.1 van Samsung kopieert volgens Apple verschillende patenten waar Apple het alleenrecht op heeft. De Koreaanse technologiegigant had aangeboden om kleine aanpassingen te doen aan de Galaxy Tab om de tablet alsnog te kunnen verkopen tijdens de kerst, maar de rechtbank aldaar heeft besloten dat de Tab ook down under niet verkocht mag worden.

De patenten die Samsung heeft geschaad, hebben betrekking op de navigatie van het touchscreen door middel van multi-touch. Wereldwijd lopen er meerdere rechtzaken tussen Apple en Samsung. De relatie tussen de twee bedrijven blijft dubieus. Er zijn wereldwijd rechtzaken gaande wat betreft patenten, maar ondertussen is Samsung ook nog steeds een belangrijke leverancier voor Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook verbod op Galaxy Tab in Australië
Sluiten