Ook verbod op Galaxy Tab in Australië

8 reacties

Vergeet GTST; de soap die gaande is tussen Apple en Samsung is veel interessanter om te volgen. De twee bedrijven liggen als sinds 2010 met elkaar overhoop, met patenten en het verbieden van elkaars producten als inzet. De Galaxy Tab van Samsung lijkt aan het kortste eind te trekken.

Deze vete heeft ertoe geleid dat de telefoons uit de Galaxy-lijn niet verkocht mogen worden in Duitsland en Nederland, omdat Samsung onrechtmatig gebruik maakt van patenten van Apple. Ook in Australië wordt Samsung door Apple in het nauw gedreven. De Galaxy Tab 10.1 van Samsung kopieert volgens Apple verschillende patenten waar Apple het alleenrecht op heeft. De Koreaanse technologiegigant had aangeboden om kleine aanpassingen te doen aan de Galaxy Tab om de tablet alsnog te kunnen verkopen tijdens de kerst, maar de rechtbank aldaar heeft besloten dat de Tab ook down under niet verkocht mag worden.

De patenten die Samsung heeft geschaad, hebben betrekking op de navigatie van het touchscreen door middel van multi-touch. Wereldwijd lopen er meerdere rechtzaken tussen Apple en Samsung. De relatie tussen de twee bedrijven blijft dubieus. Er zijn wereldwijd rechtzaken gaande wat betreft patenten, maar ondertussen is Samsung ook nog steeds een belangrijke leverancier voor Apple.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  jobz

  Deze vete heeft ertoe geleid dat de telefoons uit de Galaxy-lijn niet verkocht mogen worden in Duitsland en Nederland

  Is dat nog actueel? Ze liggen overal te koop.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Het is pas sinds korte tijd van kracht omdat het in oktober inging.

  Dus wellicht is het oude voorraad, Samsung verkoopt zijn toestellen niet zo snel als Apple het op moment doet met de 4S.

  Het zou een minimale upgrade zijn en het kopen niet waard, maar ondertussen wil toch zowat iedereen hem hebben en loopt de productie hopeloos achter op de verkoop.:cool:

 • Profielfoto
  jobz

  oja, dat verbod gaat vandaag in…
  Overigens, vergeet niet dat de rechtbank zich nog moet uitspreken over de zaak Samsung vs Apple vwb afdragen van licenties.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Maar apple heeft toch ook patent op de “swipe” beweging met 2 vingers?
  Is dat dan niet beetje onzin aan het worden als dat zo is ?

 • Profielfoto
  1984

  Samsung slaat terug met rechtszaken om iPhones te verbieden. De 3G-technologie die Apple in zijn mobiele apparaten gebruikt, zou inbreuk maken op patenten van de Koreaanse leverancier. Dat is inclusief de net aangekondigde iPhone 4S

  Inmiddels beschuldigen de bedrijven elkaar in meer dan twintig rechtszaken in tien landen van patentschendingen. Ze vechten allebei om de nummer een positie in smartphone-verkopen.

  Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/mobility/4226118/1277034/samsung-omzeilt-verkoopverbod-door-update.html#ixzz1ahfw6fJA

 • Profielfoto
  Ce

  De rechtbank heeft besloten dat de tab niet mag worden verkocht omdat Apple de aanpassingen niet accepteerde. Het is met name dit soort geluiden die ik steeds vaker lees. Normaal gesproken worden zaken als deze een keer “geschikt” en moet de “overtreder” een vergoeding betalen…die overigens flink op kan lopen. Ik het geval van Apple echter begint het er op te lijken (en niet alleen richting Samsung) dat Apple nooit wil schikken en is voor hen de enige genoegdoening een volledig verkoop verbod van een concurrent. Als DAT een trend gaat worden in patentzaken is voor mij de lol er af en heeft Apple (maar je mag hier elke andere naam invullen van een bedrijf dat op eenzelfde wijze werkt…) voor mij volledig afgedaan. Door anderen te allen tijde te verbieden wat ze zelf ook hebben gedaan (zonder een licentie optie) vind ik moreel verwerpelijk en zakelijk op termijn onverstandig.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik krijg steeds meer zin in een Galaxy tab. De 7.7 lijkt me wel leuk.

 • Profielfoto
  vogel

  Goede vraag inderdaad, hoe ver gaan ze in de toekomst? Is er, als alle bedrijven straks meer en meer rechtszaken tegen elkaar aanspannen nog ruimte voor innovatie? Volgens mij gaat het eerder om het verkrijgen van een monopoliepositie dan om de patenten zelf en dit geldt wat mij betreft voor zowel Apple als Samsung. #wordtmoevandezepoppenkast