Jelle Ages
Jelle Ages Geruchten 28 oktober 2011

NYT: ‘Apple verwacht Siri-televisie in 2013 op de markt’

Sinds Steve Jobs’ biografie uitkwam, gaat het sterke gerucht dat Apple bezig is met het maken van een televisie. Steve schreef namelijk in zijn biografie dat hij het geheim tot een mogelijk succes hiervan heeft ontdekt. (“I finally cracked it!”) Apple verwacht dat deze tv vanaf 2013 te koop is, zo schrijft de New York Times op haar website.

Maar dat wordt niet zomaar een televisie. Volgens de NYT zal Siri – nu alleen nog beschikbaar op de iPhone 4S – een belangrijke rol gaan spelen op de nieuwe televisie. In de toekomst dus geen afstandsbediening met allerlei knopjes waarvan je de functie niet eens kent, maar louter je stem om de tv te bedienen.

Apple-designers en -engineers zijn al jaren bezig de televisie opnieuw uit te vinden, met als belangrijkste obstakel: de afstandsbediening. Volgens de NYT heeft Apple alles geprobeerd op dat gebied. Zelfs bediening via iOS zou niet goed genoeg zijn geweest. Maar op het “I finally cracked it!”-moment ontdekte Steve dat je ook gewoon kunt praten tegen je beeldbuis!

“Kan ik het laatste journaal nog even zien?”, “Ik wil graag de vakantiefoto’s van vorig jaar bekijken.” of “Is een van mijn favoriete programma’s nu op tv?” zijn zinnen die je wellicht in de toekomst nog weleens naar je tv zou kunnen roepen. Zien jullie het zitten, een goed gesprek voeren met je televisie?

Reageer op artikel:
NYT: ‘Apple verwacht Siri-televisie in 2013 op de markt’
Sluiten