NYT: ‘Apple verwacht Siri-televisie in 2013 op de markt’

42 reacties

Sinds Steve Jobs’ biografie uitkwam, gaat het sterke gerucht dat Apple bezig is met het maken van een televisie. Steve schreef namelijk in zijn biografie dat hij het geheim tot een mogelijk succes hiervan heeft ontdekt. (“I finally cracked it!”) Apple verwacht dat deze tv vanaf 2013 te koop is, zo schrijft de New York Times op haar website.

Maar dat wordt niet zomaar een televisie. Volgens de NYT zal Siri – nu alleen nog beschikbaar op de iPhone 4S – een belangrijke rol gaan spelen op de nieuwe televisie. In de toekomst dus geen afstandsbediening met allerlei knopjes waarvan je de functie niet eens kent, maar louter je stem om de tv te bedienen.

Apple-designers en -engineers zijn al jaren bezig de televisie opnieuw uit te vinden, met als belangrijkste obstakel: de afstandsbediening. Volgens de NYT heeft Apple alles geprobeerd op dat gebied. Zelfs bediening via iOS zou niet goed genoeg zijn geweest. Maar op het “I finally cracked it!”-moment ontdekte Steve dat je ook gewoon kunt praten tegen je beeldbuis!

“Kan ik het laatste journaal nog even zien?”, “Ik wil graag de vakantiefoto’s van vorig jaar bekijken.” of “Is een van mijn favoriete programma’s nu op tv?” zijn zinnen die je wellicht in de toekomst nog weleens naar je tv zou kunnen roepen. Zien jullie het zitten, een goed gesprek voeren met je televisie?

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  Damio

  Daar zal dan waarschijnlijk weer alleen een high-end model van de allerhoogste prijsklasse van uitkomen. *slik* Maar het zou wel cool zijn:cool:

 • Profielfoto
  michiel112

  Lijkt me niet handig als je met meerdere bent en je wil naar iets anders kijken dan de rest;)

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Als dit ook zo’n gamechanger/revolutie word maakt steve zich nog een stukje onsterfelijker, zou toch niet waar zijn, verblijd hij ons nog eens maar nu vanuit z’n graf, z’n nalatenschap.

 • Profielfoto
  daandb

  Ben benieuwd of Steve dan ook rekening heeft gehouden met het kleine landje Nederland, aangezien hier iedereen zon leuke encoder van Ziggo, Upc, Kpn enz heeft staat en dus ook die afstandsbediening van gebruikt, want feitelijk stuur je die aan en niet je tv…

 • Profielfoto
  1984

  we zullen zien……

 • Profielfoto
  joeperrr

  Mocht het waar zijn en de TV ook in Nederland verkrijgbaar wordt, dan zullen ze er heust wel een decoder in doen anders kunnen ze hem net zo goed niet hier op de markt brengen.

 • Profielfoto
  iMac G3

  In Amerika heb je bij digitale televisie in de meeste gevallen ook een decoder (AT&T en comcast bijvoorbeeld) dus het zal wel gewoon werke hoor.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  @1984: Ha ha, The Tubes, briljant! TV is King.
  http://www.discogs.com/Tubes-Remote-Control/master/95236

 • Profielfoto
  Myke

  Zit je met een groot gesprek met vrienden voor je tv over jou favoriete programma’s gaat je tv ineens zappen XD whahaha maar Ike wil kopen!!!!

 • Profielfoto
  MrHammond

  Back to the Future II?!?:razz:

 • Profielfoto
  Japsuh

  Ik vind het eigenlijk niet zo bijzonder. Er zijn al talloze apparaten met spraakbediening. Het is dus ‘revolutionair’ als je het op een apparaat zet die het nog niet heeft?

  P.S. Moet je wel de tv niet te hard zetten, anders hoort Siri misschien commando’s van een tv-programma.

 • Profielfoto
  chatsmit

  @Japsuh, nee wordt pas revolutionair als het Nederlandse taal begrijpt, met dialecten. “Sjiri zettowzelf ekkes stil mot de knij ekkes strekke”

 • Profielfoto
  wouwout

  “over je graf heen regeren” krijgt een hele nieuwe betekenis bij Apple. Arme Tim Cook.

 • Profielfoto
  chaometric

  Ik vind het eigenlijk niet zo bijzonder. Er zijn al talloze apparaten met spraakbediening. Het is dus ‘revolutionair’ als je het op een apparaat zet die het nog niet heeft?

  Die spraakbediening wel eens gebruikt? Waarschijnlijk niet, omdat ‘ie zo beroerd werkt. “Bel x”, “Speel y”, “Text z”. Het werkt gewoon niet goed. Het revolutionaire in Siri zit erin dat je “natuurlijk taal” kunt gebruiken, dus “heb ik een paraplu nodig vandaag?” in plaats van “Weer, Amsterdam”. Daarom is ’t ook niet triviaal om Nederlands “even” toe te voegen… Helaas…

 • Profielfoto
  Noxa

  Dat Apple aan een TV werkte zijn toch al jaren geruchten over. Er is maar 1 manier om dit goed te doen en dat is een volledig TV scherm uit te brengen. Want je moet niet eerst naar een afstandsbediening moeten zoeken om je tv en je setup box aan te zetten.

  Een soort iMac waar je tegen aan kunt lullen. Ik zie het wel zitten eigenlijk.

 • Profielfoto
  wouwout

  Stop deze technologie aub in een update van de aTV (het zwarte kastje). Het scherm koop ik liever zelf.

 • Profielfoto
  verbeek.h

  Vanaf 2013 wordt er dus niet meer gevochten om de afstandsbediening maar om het hardst geschreeuwd om welke zender er aan gaat? Hopelijk komt Siri dan met een scheidsrechtersfunctie…

 • Profielfoto
  iamthei

  Als Steve zegt dat hij hét gevonden heeft, dan zal hij het zeker niet hebben over ‘zomaar’ spraakbediening. Let op mijn woorden: dit zal de wereld op z’n kop zetten, en nog geen klein beetje. We weten enkel nog niet wat, dat wordt nog minstens anderhalf jaar wachten.

 • Profielfoto
  macpro

  Zal mij benieuwen waar ze mee komen. Voorlopig blijf ik lekker bij mijn eigen TV. Die is al gekoppeld aan mijn Mac mini en via de TV kan ik alle verlichting in huis bedienen. En krijg ik ook nog eens een melding op het scherm als de droger klaar is.
  Zolang Apple dat niet biedt lopen ze achter…

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Hopelijk dauwen ze er meteen een CI+ module in:p Dan hebben we geen geruzie met Ziggo/UPC… bla bla bla

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @macpro: dergelijke domotica systemen hebben hetzelfde probleem wat Steve jarenlang aangaf over televisie: zoveel aanbieders dus zovele verschillende systemen. In Domoticaland is dat net zo erg, zo niet erger, omdat elke producent zijn eigen systeem uitdoktert. Daar valt niet simpelweg 1 systeem voor uit te vinden en ik denk dat Apple zich daar voorlopig nog even van afzijdig houdt.
  .
  Bovendien HOOR ik wanneer de droger klaar is (en trouwens: dat interesseert me niet, dat zie ik morgen wel). Het moeten ook wel zinnige zaken zijn die je kunt controleren. Persoonlijk vind ik het een beetje onzinnig om vanuit Costa Rica via je iPhone de verlichting van je huis te kunnen regelen…

 • Profielfoto
  DutchMac
 • Profielfoto
  Tykoen

  Je praat straks niet alleen tegen je TV! Je praat straks ook tegen je afstandsbediening! En dat wordt je iPad, iTouch of je iPhone. Je zegt of typt (in gezelschap) tegen de App, zoek het laatste journaal, hier komen resultaten van in beeld , daar swipe je doorheen, en als je drukt verspingt het beeld pas op je TV. De app houdt al rekening met je voorkeuren, en verteld je welke je programma’s je gezien MOET hebben om morgen mee te kunnen tijdens je koffiepauze. Natuurlijk een ingebouwde TV gids. Op je TV komen waarschuwingen van inkomende mail en dat je favoriete programma begint. Als sire ook kan praten zal hij zeggen dat je weg moet want je afspraak in Cupertino is morgen om 14:00 uur!;-) Daarnaast wordt gamen ook leuker, want je kunt meerdere iPads aansluiten op de TV. live de koppen in beeld van je tegenstanders geeft een nieuwe dimensie aan online gamen!. Groepsvergaderingen en familieoverleg gaat straks de iPad, iMac, iPhone naar de Apple TV.

  Ach ik raaskal maar wat hoor, beetje creatief denken op de zaterdag morgen!

 • Profielfoto
  verbeek.h

  Hopelijk kan Siri straks zelfstandig tv kijken, hoef je het zelf niet meer te doen en kun je wat zinnigs gaan doen:)

 • Profielfoto
  poing

  en over een paar jaar hoef je ook niet meer zelf je auto te besturen dat gaat dan geheel computer gestuurd.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Ik vind het allemaal prachtig die ontwikkelingen, maar blijf dan ook nog even de oude apparaten zoals AppleTV 1 ondersteunen.

  Apple heeft er een handje van om de oude device er zomaar eruit te gooien.
  AppleTV 1 heeft een harde schijf en kan streamen, hebben we eindelijk huur films en wordt er geen update meer gedaan om een normaal menu zoals de films overzichten te geven zoals in de US aansluiting, waarom ook niet in Nederland zo’n menu?

  Ach die AppleTV is al weer zo oud en we hebben een nieuwe AppleTV2 toch?
  Doen we niks meer aan.

  Slecht slecht slecht

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ze mogen nu wel opschieten,…. nu weten de chinezen het ook.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Steve was altijd zo streng dat zijn personeel geen geheimen naar buiten zou brengen. en nu doet hij het zelf,…
  Goed bezig Steve….

 • Profielfoto
  Retyro

  Als Steve zegt dat hij hét gevonden heeft, dan zal hij het zeker niet hebben over \’zomaar\’ spraakbediening.

  Idd, spraakbediening kan leuk zijn maar er zitten te veel haken en ogen aan:
  op d iphone zul je eerst een knop in moeten drukken voor hij gaat luisteren, anders reageert hij al op de meest gekke dingen. Als je een tv wil maken zonder afstandsbediening is dit dus al geen optie want dan moet je nog steeds een knop bij de hand hebben.
  Dan maar continu luisteren?
  Dat gaat hem ook niet worden:
  TV kijken doe je vaak met meerderen, dan is het niet handig als je TV reageert terwijl je iets tegen je gezelschap zegt.
  Daarnaast zal de ruzie om wat er gekeken wordt oneindig zijn, voorheen had diegene die de remote wist te bemachtigen het voor het zeggen maar met siri blijf je pingpongen……RTL4!…SBS6!…RTL4!…SBS6!…RTL4!…SBS6!…enzovoorts

  Kortom, het zal echt wel wat meer zijn dan louter spraakherkenning.

 • Profielfoto
  aukem

  Goed gesprek met mijn TV is nooit weg alleen praat hij dan wel terug:-)

 • Profielfoto
  Tov

  Bediening met je stem zal best even wennen zijn, maar als Apple eea goed ontwerpt dan zou het zomaar eens de volgende “makkelijke” bediening kunnen worden waar we verrassend snel aan wennen, en waardoor de ingewikkelde afstandsbedieningen ineens ouderwets overkomen. Voor mij zou een door Apple ontwikkelde TV pas toegevoegde waarde hebben als je daardoor geen enkel extra apparaat meer nodig hebt. Denk aan een CI-module, set top box, aparte receiver, misschien kan zelfs de kabel van Ziggo of UPC achterwege blijven. Wellicht kunnen we straks via iTunes een abonnement nemen van Ziggo of UPC, en dan gewoon de content via internet ontvangen? Ik ziet het wel zitten! Hoe minder apparaten (met bijbehorende lelijke adapters!) in huis, hoe beter.

 • Profielfoto
  michelvdb

  Ik stel me al voor hoe dat zal gaan. Met vier voor de TV en elk wil wat anders zien. Haha, dat wordt en zeer geanimeerd moment met een beeld dat van A naar Z over F en Q springt. lol

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Lijkt me niet handig als je met meerdere bent en je wil naar iets anders kijken dan de rest;)

  Een beheerders account dan wellicht met stem herkenning? Anders wordt het inderdaad een chaos…:grin:

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot
 • Profielfoto
  Richard74

  Dat zou geweldig zijn. Mits Nederland niet verwaarloost wordt als afzetmarkt.

 • Profielfoto
  Richard74

  Kun je ook lekker zieken trouwens. Midden een programma waar anderen naar zitten te kijken “schakel over naar TV Oranje!” roepen…..

 • Profielfoto
  MAL

  @ Iedereen die sceptisch is en hier mogelijke problemen poneert….. >> ” I finally cracked it”

  Dat zegt genoeg lijkt me..

 • Profielfoto
  knekkie

  Een druk knop
  .
  Zo werkt het op de iphone ook.
  Ze reageert SIRI alleen op vragen die jij steld.
  .
  Ik denk dat je niet zo zeer het commando geeft om BBC aan te doen voor top gear. Maar dat je gewoon vraagt speel de laatste aflevering van top gear.
  .
  SIRI zoekt het verder voor je uit.
  .
  Op de achtergrond kan SIRI terug vallen op de BBC player als je die hebt geinstalleerd. Of apples eigen iTunes TV en Film bibliotheek. Daar heeft apple de partners al. En zo kunnen ze zelf de rol van UPC ZIGGO EN KPN omzeilen door zelf de middleman te worden.
  .
  En zo heb je echt TV on demand zonder tig afstand bedieningen.

 • Profielfoto
  MAL

  Ik wil gewoon af van al die honderden kanalen die er zijn. Ik wil gewoon één kanaal, namelijk mijn kanaal dat alles automatisch opneemt waar ik interesse in heb en wat ik overal, op tv, ipad of iphone kan bekijken wanneer ik wil.

  zappen, tv gids doornemen, recorder instellen…dat is eigenlijk allemaal zulke onzin als je weet dat het technisch mogelijk is om alle programma’s van mijn selectieve interessegebied automatisch voor me te laten opnemen.

 • Profielfoto
  TyphOnX

  Zou het interessanter vinden als ze dit voor de Mac zouden ontwikkelen. Dus dat ik mijn Mac opdrachten kan geven, documenten kan ‘laten typen’ en liedjes voor mij kan afspelen wanneer ik dat wil. Voor de televisie zie ik het nut er nog niet van in.

 • Profielfoto
  spacefreek

  P.S. Moet je wel de tv niet te hard zetten, anders hoort Siri misschien commando\’s van een tv-programma.

  Is het echt handig, een tv met een stem bedienen???

  http://video.aol.com/video/a-new-invention-on-and03930-rockand039-020311-tv-replay/3666431115

  Zolang je TV ‘weet’ wat ‘ie aan geluid produceert is het ook mogelijk om te programmeren dat ‘ie daar niet op reageert en enkel naar de overige geluiden luistert..

 • Profielfoto
  spacefreek

  Waarom werken die quotes (soms) niet.. :thumbsdown: