Nieuwe MacBook Pro artikelnummers

28 reacties

Vorige maand waarschuwden we al om voorzichtig te zijn met het aanschaffen van een nieuwe MacBook Pro, omdat er een nieuw model op handen is. Afgelopen donderdag dook er nieuw bewijs op in het bestelsysteem van Apple dat het nu echt niet lang meer kan duren.

Het zijn nieuwe artikelnummers voor de 13″, 15″ en 17″ versie van de MacBook Pro. De huidige MacBook Pro-serie die op 24 februari werd geïntroduceerd is inmiddels al weer 233 dagen op de markt. Hij bracht in een ongewijzigde behuizing ondersteuning voor Thunderbolt, Sandy Bridge processors, een HD FaceTime-camera en een grotere harde schijf.

Voor het nieuwe model wordt verwacht dat het uiterlijk ook niet zal veranderen. Binnenin treffen we waarschijnlijk iets snellere i5- en i7-processors aan en Bluetooth 4.0. Mocht je nu op het punt staan om er een te kopen, wacht dan nog heel even. Onze aanschafwaarschuwing blijft van kracht!

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Ik had nog mijn twijfels tussen de MBP en de MBA, maar als de Pro nog steeds niet wordt uitgerust met een SSD, wordt het sowieso een Air…

 • Profielfoto
  NTG

  Zucht… moet je dan altijd wachten…? Moet ik nu doodongelukkig zijn omdat ik 2 weken terug een 13-inch Macbook Pro i7 heb gekocht?:neutral:

 • Profielfoto
  Milt

  @sanderploegsma De huidige MBP’s kan je ook al met SSD krijgen dus de nieuwe vast ook wel:grin:

 • Profielfoto
  syltheboy

  sanderploegsma bedoelt waarschijnlijk dat hij standaard nog steeds niet met SSD wordt uitgerust, zonder daar extra voor te hoeven betalen. Daar ben ik het zeker mee eens, want zo’n laptop kost als je voor de 15″ gaat al bijna 2000 euro.

 • Profielfoto
  Paulkwee

  @sanderploegsma
  Helemaal gelijk, gewoon MBA die zijn veel nicer, ik krijg volgende week ook mijne binnen! (MBA)

 • Profielfoto
  Marius1976

  waarschuwde we?

  waarschuwden we!

 • Profielfoto
  Bart01

  @sanderploegsma
  Helemaal gelijk, gewoon MBA die zijn veel nicer, ik krijg volgende week ook mijne binnen! (MBA)

  Er zit toch een enorm verschil tussen een MBP en een MBA, rare vergelijking…

 • Profielfoto
  Aldert1987

  De Imac, kunnen we die dit jaar nog verwachten?

 • Profielfoto
  Gezellig

  Wanneer komt er eens een nieuw design? Hoe oud is dit model inmiddels? Drie jaar?

 • Profielfoto
  Tov

  Ik hoop dat de macbook pro het uiterlijk krijgt van de MBA, maar dan in 15 inch uitvoering, en de optie voor een mat scherm! Daar gingen eerder toch al geruchten over?
  Trouwens, als ze de huidige MBA met mat scherm zouden aanbieden zou ik het wel weten, dan die voor mij qua specs volstaan.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ Marius: Die fout merkte ik daarnet ook op…:nerd:

 • Profielfoto
  Marius1976

  Drie weken terug heb ik een 13″ MBP gekocht, met een 128MB SSD schijf. Ik verwacht niet dat ik heel snel geschokt zal zijn met de komst van een nieuwe MBP.

  Dit ding is namelijk nu al een gigantische overkill voor wat ik allemaal ermee wil doen. Nu hoor ik mensen al denken: waarom neem je hem dan.
  Simpel: ik wilde een MacBook mèt CD/DVD station, en ik wilde een zo shock-proof mogelijke machine dus een SSD; en ik wilde overgaan op iCloud omdat dat op mijn huidige macs niet meer gaat werken. Dus 13″MBP … perfect ding.

 • Profielfoto
  CedricH

  Zucht… moet je dan altijd wachten…? Moet ik nu doodongelukkig zijn omdat ik 2 weken terug een 13-inch Macbook Pro i7 heb gekocht?:neutral:

  Ik heb een paar weken geleden ook een 13″ gekocht (i5 wel) maar ik denk niet dat we ontevreden zullen moeten zijn over onze aankoop, het zijn maar marginaal hogere kloksnelheden (+0,1gHz dacht ik via Appleinsider) dus zoveel zal dat echt niet gaan schelen!

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik hoop dat de macbook pro het uiterlijk krijgt van de MBA, maar dan in 15 inch uitvoering, en de optie voor een mat scherm! Daar gingen eerder toch al geruchten over?

  Hoewel ik sinds amper 2 maanden een 15″ MBP (Early 2011) heb, hoop ik dat ook. Daar gingen inderdaad al eerder geruchten over, maar vaak is dat toch maar lariekoek.

 • Profielfoto
  jochems

  Een mat scherm bij de pro serie is gewoon te bestellen hoor. Kost je alleen wat extra;)

 • Profielfoto
  ernst.

  Ik blijf het allemaal maar raar vinden dat Apple nog steeds onder de 3 GHZ grens zit terwijl de concurrenten er al voorbij zijn. En dan weet ik wel dat men zal aankomen met het verhaal dat het allemaal optisch bedrog is om die en die reden,feit is wel dat Apple allang over die magische grens had kunnen zijn,volgens mij ook 1 van de redenen waarom men indertijd weg is gegaan bij IBM in de hoop nu wel die magische grens te behalen.

  Zoveel jaar later en we zijn er nog niet.:slant: Iedere keer maar die marginale updates in hardware gaat op den duur vervelen en zijn al op het hele plaatje marginaal imo. Soort van oude doos die je om de zoveel tijd een nieuwe strik geeft en een nieuw deksel…

 • Profielfoto
  Hessel89

  Zucht… moet je dan altijd wachten…? Moet ik nu doodongelukkig zijn omdat ik 2 weken terug een 13-inch Macbook Pro i7 heb gekocht?:neutral:

  ja!:)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Helaas , Ernst , maar de wet van Moore gaat niet meer op .

  Men zit nu aan de grens van de fysische mogelijkheden

  Ok , er zijn 3Ghz + cpu’s , maar men ontwikkeld liever naar octocores , dan naar een 4Ghz quadcore

  Maar er zijn 3Ghz macbooks , zoals de 3.06Ghz core 2 duo Macbook pro

 • Profielfoto
  joshuaq1992

  @ Marius1976: Precies mijn redenering. Ik heb hetzelfde als jij: 13″ MBP, 128 SSD. Megamachine, wil niets anders meer!

 • Profielfoto
  Edwin

  Trouwens, als ze de huidige MBA met mat scherm zouden aanbieden zou ik het wel weten, dan die voor mij qua specs volstaan.

  Dit is nu al de reden dat ik voor een MBA 13″ heb gekozen. Het huidige scherm van de MBA is veel minder glanzend dan de MBP’s. De glasplaat ontbreekt bij de MBA.

 • Profielfoto
  iNsane

  Laat ik nou afgelopen donderdag net een nieuwe 15″ hebben besteld. Hij moet nog worden verstuurd dus annuleren of ruilen is nog mogelijk, maar het gaat om zulke marginale verschillen dat ik dat waarschijnlijk niet doe.

 • Profielfoto
  juwlez

  yes yess yesss yessss!! Nu dan even de dagen aftellen…

 • Profielfoto
  syltheboy

  @ iNsane: De huidige nieuwste 15″ MBPs zijn al topmachines, dus je gaat er denk ik zeker geen spijt van krijgen. Annuleren of ruilen is naar mijns inziens onnodig, maar het is en blijft jou keuze.

 • Profielfoto
  mymac

  @ iNsane als je bereid bent om even te wachten en daarnaast toch graag het nieuwste van het nieuwste wilt, moet je dat gewoon doen. Anders lekker laten staan en deze week genieten van je nieuwe Mac!

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Er wordt al gestunt met de 13″ MBP, 980 euro bij de MediaMarkt, dat is dus al preventief ruimen van de oude voorraad.
  Afhankelijk van de spcs koop ik het nieuwe model of het vorige model met korting. Als dat bij MyCom, kan tenminste, die geven 3 jaar onvoorwaardelijke garantie op alle notebook, ook die van Apple.

 • Profielfoto
  i-mac

  Wat als je een MacBook in bestelling hebt? Kan je vragen om de nieuwe te ontvangen? Aangezien we in Vlaanderen met azerty werken, is een querty toetsenbord niet in voorraad, en duurt het langer dan voorzien eer deze geleverd wordt. En dus zouden we graag het nieuwste model ontvangen.

 • Profielfoto
  JeffreyKoopman

  Dus hij is er waarschijnlijk al voor Kerst 2011? (:

  En gaat dit gepaard met een prijsstijging of zal dit minimaal zijn?

 • Profielfoto
  Rikkie1983

  Voor als nog is er geen Keynote aangekondigd…
  ik sta op het punt om een imac aan te schaffen…
  En ben niet echt geduldig maar als er dit jaar nog een nieuwe uitkomt wil ik natuurlijk de allernieuwste? Weet iemand meer? advies/tips?