Laatste geruchten: iPhone 4, 4S, geen 5

54 reacties

Met nog een dag te gaan lijkt het steeds duidelijker te worden waar Apple ons morgen mee gaat fêteren tijdens het Media Event in Cupertino. De Duitse Vodafone-site blijkt al een iPhone 4S opgenomen te hebben in een database. Er wordt een zwarte en een witte versie genoemd, beiden verkrijgbaar met 16, 32 en 64 GB opslagruimte. Ook maakt de site melding van een 8GB iPhone 4 in wit en zwart.

Dit nieuws komt nadat dit weekend al een verwijzing naar die iPhone 4S ontdekt werd in de code van een nieuwe iTunes-beta. Hierbij wordt de naam ‘iPhone 4S’ gekoppeld aan de codenaam N94. Deze code dook eerder op in beta’s van iOS 5. Tot nu toe werd verwacht dat N94 de codenaam voor een iPhone 5 zou zijn. Dat blijkt dus ijdele hoop te zijn geweest. Omdat de code alleen een onderscheid maakt tussen een wit en een zwart model en niet langer tussen CDMA en GSM modellen mag nu aangenomen worden dat beide mobiele standaarden ondersteund worden in één iPhone 4S.

Link tussen ‘iPhone 4S’ en ‘N94’, ontdekt door 9to5Mac

Daarmee lijkt het duidelijk te zijn wat we morgen kunnen verwachten: een budgetversie van de iPhone 4 met 8GB opslag en een iPhone 4S die (afgaand op deze en eerdere geruchten) de volgende specificaties zal hebben:

 • dualcore A5 chip voor snellere graphics en Full HD video output
 • CDMA/GSM in één toestel
 • 8 megapixel camera
 • iOS 5 met ‘Assistant‘, een personal assistant via spraakherkenning
 • keuze uit 16, 32 of 64 GB opslag
 • keuze uit wit of zwart model

Toch is er nog één kink in de kabel, afkomstig van een kleine mobiele provider uit Amerika; Cincinnati Bell. Op de site van dit bedrijf werd kort melding gemaakt van een iPhone 4S met een aantal van bovengenoemde specificaties. Tegelijkertijd was er echter ook een iPhone 5 vermelding te vinden. In de beschrijving werden een 8MP camera, een 4 inch scherm en 4G data-snelheden genoemd.

Melding van iPhone 5 op website van Cincinnati Bell

Nu lijkt het erg onlogisch dat Apple een iPhone 4S én een iPhone 5 tegelijkertijd zal uitbrengen, maar zo kort voor het verlossende woord van Tim Cook voert het in ieder geval wel de spanning op.

Wil jij morgen op de hoogte blijven? Vanaf 18:30 doet OMT live verslag op onemorething.nl/live. Niet in staat om te kijken? Laat je dan via Twitter door ons bijpraten.

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  RobbieB

  Prima update zoals verwacht. Enige wat ik nog écht belangrijk vind is een iets groter scherm (3.7-3.8″). Een nieuwe design boeit me niet zoveel. Ik vind het huidige design prachtig…

 • Profielfoto
  Casper

  Spannend!!!!

 • Profielfoto
  diotav

  Nu lijkt het erg onlogisch dat Apple een iPhone 4S én een iPhone 5 tegelijkertijd zal uitbrengen ..

  Why? Apple heeft tijdens de introductie van de iPhone 4 ook een 8GB 3GS gelanceerd.

 • Profielfoto
  Zegveld

  Zou het fijn vinden als ze ook meteen io5 beschikbaar stellen.

 • Profielfoto
  Meh1965

  Het voert het in ieder geval wel de spanning op.

 • Profielfoto
  PvdO

  8 GB iPhone 4 zou FANTASTISCH zijn voor mijn kleine portemonnee!

 • Profielfoto
  Dannydekr

  Wat ik me meteen af zal vragen is waarom Apple 14 maanden nodig had voor een minor-upgrade van de iPhone reeks? Een betere processor, meer geheugen en een betere camera zijn dingen die ik niet heel spectaculair vind. Dat het een worldphone betreft is niet verrassend, de CDMA versie heeft al een chip die hardware-matig al zowel CDMA als GSM kan verwerken.

  Ik denk dat we morgen in ieder geval heel erg verrast zullen worden. Is het niet op HW gebied, dan moet er iets spectaculairs zijn op software gebied. Ik vermoed zelf dat het om de speech-assistant zal gaan die iedereen compleet zal verrassen omdat het zo goed is uitgewerkt en zoveel kan.

  Of misschien toch een bizar goed geheim gehouden iPhone 5 met een compleet nieuw design? Ik betwijfel dat het mogelijk is om dat zo goed geheim te houden, maar als een bedrijf het kan, dan is het Apple.

 • Profielfoto
  Ezra

  64 GB!:D

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Dit zou ik erg teleurstellend vinden…

 • Profielfoto
  Howl

  ik ga gewoon wachten tot morgen, dan zullen we EINDELIJK zeker zijn wat het zal worden, nu is het toch maar “raden”

 • Profielfoto
  Lustigson

  De naam is toch wel het minst belangrijk: iPhone 4, 4S, 5, Q, whatever.:lol:

 • Profielfoto
  Brainy

  Grappig, de collega’s op Macworld schrijven net iets heel anders, daar worden de specs van de iPhone 5 vermeldt.

  Link

 • Profielfoto
  spacefreek

  iOS5 i.c.m. een een iPhone4S, zie ’t niet gebeuren, ook niet na 1 jaar en een kwartaal de tijd te hebben genomen, zou me vies tegenvallen als er geen nieuw design op de markt komt, ook nog eens gezien ‘antennagate’.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou ja…..we dachten een iPhone 5 en een budget-versie van de iPhone 4 die iPhone 4s zou heten. Als dit in de naamgeving zo wordt dat de iPhone 4 zelf de budget versie wordt en de iPhone 4s de duurdere nieuwe versie….dan gaat het eigenlijk toch zoals verwacht?! Alleen heten ze dan anders. Spannend is nog wel of er een verandering in design komt of niet. En een groter scherm of niet.
  Als de naam van het nieuwe toestel 4s wordt, lijkt me het antwoord op de laatste twee vragen “nee” te zijn.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik hoop stiekem toch wel op een compleet nieuwe iPhone met een 4″ scherm. Morgen zullen we het weten…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wil eigenlijk gewoon TOCH een iPhone 5 en ik wil ‘m nuuuuuu:angry:

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Heb liever een budget iPhone 4s of een iPod Touch 5

 • Profielfoto
  rolandpeelen

  Zal het niet zijn, “Let’s talk, iPhone”.

  Iets over de geruchten met meer en betere speech dingen? Wellicht zit daar een verbetering in? 4s of 5 interesseert me niet zoveel. iOS5 wel:D

 • Profielfoto
  pim939

  We zullen zien. Ik hoop toch wel stiekem op een iPhone 5 en 4s

 • Profielfoto
  interFACE

  fêteren op

 • Profielfoto
  iMac G3

  Tja, en iedereen lacht me al sinds het begin uit: “ER KOMT GEEN IPHONE 5 DAT IS BELACHELIJK!”
  Zo zeg ik het nog maar een keer.
  Ik krijg namelijk mooi gelijk;)

 • Profielfoto
  Hessel89

  komop zeg zo is het toch niet leuk meer? we weten practisch ALLES al over de nieuwe phone van Apple. de specs, de software, de looks.

  vroeger was apple zo goed in het geheim houden, nu leaken ze letterlijk alles om de spanning er nog een beetje in te houden.

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Er zijn naar mijn mening een paar punten die zeker in de nieuwe iPhone moeten komen.

  Groter scherm, bijna ieder ander merk die telefoons verkoopt heeft schermen in hun toestellen die groter zijn dan 3.5″. Nou hoeft er van mij geen 4.3″ of 5″ in maar een 3.7″ of 4″ zou toch wel vet zijn:D
  Snellere processor, Dit is eigenlijk niet meer dan logisch aangezien er in de iPad 2 ook een snellere processor zit.
  Betere camera, Ook hier geldt dat bijna ieder ander merk een 8MP camera erin heeft zitten. Nu is het niet zo dat die camera’s per definitie beter zijn dan die van de iPhone, maar toch vind ik dat de iPhone iets beter kan.
  4G ondersteuning, Aangezien Apple bijna altijd een van de eerste is met de nieuwste technologie, Thunderbolt bijv., ga ik er wel een beetje van uit dat er een 4G antenne in de nieuwe iPhone komt. Daarnaast is het misschien ook wel interessant om iets van NFC in een nieuwe iPhone te zien, ik bedoel in Amsterdam is de Rabobank er ook al mee aan het testen:)
  Ander design, Wat spacefreek ook al aangeeft kan het niet anders dat er een nieuwe design komt, omdat je anders nog steeds van die zeikerds over dat antennagate gaat krijgen én moeten ze weer met iets vernieuwende komen anders lijkt het weer op het iPhone 3G naar 3GS verhaal en dat zou zonde zijn:)
  Verder boeit het me niet of hij nou iPhone 4, 4S, 4G, 5 of wat dan ook gaat heten als hij maar snel naar Nederland komt!:D

 • Profielfoto
  daanclasener

  ik hoop dat er een budget versie van de iPhone 4 komt, en dan echt betaalbaar, rond de €250,- dat zou de ultieme oplossing zijn voor mij:lol:
  heb nu iPod touch i.c.m. een oude nokia, maar nu mijn iPod touch een soort van dood is, zou het heel handig zijn als ik kon bellen en muziek kon luisteren met 1 toestel.

  ps: al die mensen op mijn school denken dat de iPhone 4S/5 een qwerty toetsenbord krijgt :confused:, en op zo’n moment denk ik echt: je hebt geen idee wat je zegt.

 • Profielfoto
  App-ie

  Eigenlijk is het meer een verrassing dat er geen iPhone 5 komt dan dat ‘ie wel zou komen. Verder vind ik zelf een betere camera en een snellere processor plus fullHD out een prima upgrade, samen met iOS 5 …

 • Profielfoto
  leovanh

  Misschien ligt de 4S snel in de schappen en presenteren ze al de 5 die dan pas in voorjaar in de schappen gaat?:slant:

 • Profielfoto

  @ Daanclasener,
  Dat is een grove belediging wat die mensen over de nieuwe iPhone zeggen!

 • Profielfoto
  SpikeAirMax

  Dat de Iphone 5 niet in het lijstje van Vodafone Germany voorkomt is logisch. Vodafone laat daar enkel zien dat de Iphone 4 bumper ‘compatible’ is met de Iphone 4 en 4s. Daar staat natuurlijk geen Iphone 5 tussen. Het zou mij verbazen als Apple niet met een nieuw design komt al denk ik dat ie later in de schappen ligt dan wij allen hopen. Januari misschien?

 • Profielfoto
  defecto
 • Profielfoto
  Afroman

  omtlive chatroom op iChat loopt!

 • Profielfoto
  iFlorens

  Gezien alle geruchten en alle klagende mensen zal het altijd tegenvallen, reken er maar op

 • Profielfoto
  Usain

  IT’S THE FINAL COUNTDOWN

 • Profielfoto
  spacefreek

  omtlive chatroom op iChat loopt!

  24 uur lang in een chatroom? Leuk! :sarcastic:
  Als we het overigens over de titel hebben:
  Laatste geruchten: Steve Jobs is er morgen ook bij:eek::smile:

 • Profielfoto
  Japsuh

  Ik hoop dat die iPhone 4 8GB hetzelfde kost als de iPod touch 8GB nu, zou echt een uitkomst zijn!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  iOS5 komt morgen ook. Dat komt uit een welingelichte bron.

 • Profielfoto
  Film100100

  bttr komt iOS5 snel uit:)

 • Profielfoto
  lowfi

  geen iphone 5… zouden we daar echt bijna 2 jaar op gewacht hebben?:(

  Telleurstelling 1e klas.

 • Profielfoto
  Nilles01

  Voor de mensen die roepen dat een 4S belachelijk zou zijn om daar een jaar over te doen. Van de 3G naar de 3GS zat ook een jaar samen met een grote update van iOS.
  Het aantal geruchten is rond de keynote zoals gewoonlijk weer in behoorlijk aantal en velen spreken elkaar tegen.
  Gewoon afwachten dus. Maar dat er minimaal 1 nieuw model komt, is duidelijk. Nu wachten of het alleen intern is of ook uiterlijk.

 • Profielfoto

  Mijn vorige iPhone heb ik ruim 3 jaar in bezit gehad, het is dat ik hem twee weken geleden uit mijn handen liet vallen tijdens het varen met als gevolg dat hij kennis ging maken met de zee, maar anders had ik hem nu nog steeds gehad. Maar goed, ik heb dus twee weken geleden de iPhone 4 gekocht. Mezelf kennende heb ik geen behoefte om het nieuwste van het nieuwste te willen kopen. Met andere woorden: ik acht de kans erg groot dat ik pas over een jaar of twee de iPhone 4GS/5 ga kopen, want dan weet ik tenminste zeker dat alle kinderziektes eruit zijn.

 • Profielfoto
  diotav

  Apple PR: Er is geen webcast beschikbaar morgen.

 • Profielfoto
  Domtoren

  Ik vind het best dat Vodafone iets in haar database zet. Maar zegt dat iets over de aankondigingen die Apple morgen gaat doen? Lijkt me niet.

 • Profielfoto
  Dustin24

  Het lijkt me zeer logisch dat er een 4S komt ipv een 5. Apple heeft een paar jaar terug allang de lijn iPhone’s opgesteld en net zoals bij de 3G en 3GS komt er ook een 4S. Anders zouden ze de 3GS nooit bedacht hebben, nietwaar?

 • Profielfoto
  TandMac

  Alsof de wereld volgende week zou vergaan…..

 • Profielfoto
  N3RD

  Vind het prima als er een 4S en budget 4 komt, komen ze allebei hier in huis. Voor mij de snelle 4S en voor mijn vriendin de budget 4. Passen dan allebei in de autohouder!

 • Profielfoto
  dinck

  Ik hoop eigenlijk op een iPhone Mini of Nano, kleiner, simpeler en goedkoper…

 • Profielfoto
  KR1275

  Mijn abonnement loopt nog tot november 2012, dus ik ga lekker voor de iPhone6! Of 7… Of 6S? Zolang er maar geen chip inzit, die me aan een model van Audi doet denken, want zo diep wil ik niet zinken.

 • Profielfoto
  FastMac

  Tuurlijk, weer een jaar lang speculaties. Iedereen verwacht iets geweldigs en dan… een ge-upgrade iPhone 4 die er niet anders uitziet dan zijn voorganger…

  FAIL

 • Profielfoto
  Lucjuh

  Wat maakt de naam uit, of het de 4S of de 5 heet. Als hij al deze nieuwe functies krijgt:

  – dualcore A5 chip voor snellere graphics en Full HD video output
  – CDMA/GSM in één toestel
  – 8 megapixel camera
  – iOS 5 met ‘Assistant‘, een personal assistant via spraakherkenning
  – keuze uit 16, 32 of 64 GB opslag
  – keuze uit wit of zwart model

  Ik ben haast blij, vind de Iphone 4 super mooi, maar die nieuwe designs die voorbij kwamen vond ik helemaal niks. Dus een Iphone 4S met deze updates zou geweldig zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple kan het simpelweg niet maken om niet met de iPhone 5 te komen. Als er alleen een 4s zou komen en er wordt al een jaar gespeculeerd over de iPhone 5, dan zou Apple al lang gezegd hebben dat het niet zeker is dat de volgende iPhone de iPhone 5 heet, oid. Want stel je voor dat alle ogen voor het eerst gericht zijn op Tim Cook…en hij moet met een wereldwijde teleurstelling beginnen. Géén iPhone 5, maar alleen 4s…! Dat zou marketing-technisch zó dom zijn, dat geloof ik nooit. Dat zou het marktaandeel enorm bashen, tenzij ze andere grote verrassingen uit de hoge hoed toveren.

  @Hessel: hoezo alles is gelekt? We weten niets zeker! We weten niet eens de naam van de nieuwe iPhone, we denken dat de nieuwe iPhone een A5 processor heeft, hij zou een groter scherm kunnen hebben, hij zou een pratende personal assistent hebben. Er zou een metalen achterkant op komen. We weten niks over het design. We weten niks zeker! En dat terwijl vorig jaar de iPhone 4 bijna volledig was uitgelekt.

  @daanclasener: de iPhone heeft altijd al een Qwerty toetsenbord, maar dan on-screen: lees maar ’s de eerste zes letters op het keyboard links-boven!

  @Erik de [email protected]: over twee jaar zijn zeker de kinderziektes uit de iPhone 4s (geen 4Gs) en iPhone 5, want dan zitten we al met de iPhone 7.:grin: En als je even gewacht had met kopen was je waarschijnlijk volgende week veel goedkoper uit geweest voor de iPhone 4.

 • Profielfoto
  ---

  Apple kan het simpelweg niet maken om niet met de iPhone 5 te komen. Als er alleen een 4s zou komen en er wordt al een jaar gespeculeerd over de iPhone 5, dan zou Apple al lang gezegd hebben dat het niet zeker is dat de volgende iPhone de iPhone 5 heet, oid. Want stel je voor dat alle ogen voor het eerst gericht zijn op Tim Cook…en hij moet met een wereldwijde teleurstelling beginnen. Géén iPhone 5, maar alleen 4s…! Dat zou marketing-technisch zó dom zijn, dat geloof ik nooit. Dat zou het marktaandeel enorm bashen, tenzij ze andere grote verrassingen uit de hoge hoed toveren.
  .

  Haha en waarom zou dat niet kunnen? Daalde het markt aandeel bij de 3Gs? Hoe vaak is een Keynote al niet tegengevallen? Verwacht er nou maar niet teveel van. Zelfs al is het marketing technisch niet slim (eens). Hij blijft Apple, er zijn teveel mensen die zoveel roddels verspreiden dat je alles gaat hopen. Maar dan valt het toch weer tegen, zoals altijd.

 • Profielfoto
  BoraTDI

  Apple kon tijdens het 3G tijdperk een update doen naar de 3GS omdat er toen niet echt serieuse concurrentie was. Nu is dat er wel. De Galaxy S2 van Samsung heeft nu al behoorlijke specs en als je de geruchten ziet (moet je niet op af gaan, ik weet het) van de Galaxy S3 dan gaat Apple achterop raken qua hardware. Ja, het is de combinatie van hardware en software bij Apple maar iedereen op de diverse fora richt zich helemaal op de hardware specs. HTC volgt zo’n beetje het pad van Samsung en dat zijn dus echte serieuse concurrenten geworden. Met een minor update kom je niet meer weg. Ook Apple niet.
  Mijn vriendin heeft een HTS Desire met Android 2.3 en je kunt niet meer zeggen dat dat een minder besturingssysteem is. Het is anders dan iOS maar werkt soepel en snel. Wanneer Samsung en HTC hun nieuwe modellen gaan brengen en Apple houdt het vanavond bij een minor update, dan gaat Apple een beetje afhaken bij de highend smartphones. En dat lijkt me toch niet wat Apple wil. Zij hebben de highend smartphone uitgevonden en dan wil je je leidende positie op de markt houden. Apple weet ook wel dat na 1,5 jaar je niet aan kan komen met alleen een camera update en een snellere processor. Ook al is dat in combinatie met het nieuwe iOS5.

  Apple gaat ons nog wel verrassen. Tim Cook wil natuurlijk bij eerste evenement met hem als CEO wel een klapper maken. Als opvolger van Steve Jobs kijkt de hele Apple-wereld naar hem. Dan wil je wel met iets speciaals komen….. lijkt me.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Voor mij nooit meer kleiner dan een 4.3 inch scherm, ookal vind ik de iPhone een toptoestel, het is voor mij gewoon te klein.

  Een 5 inch iPhone zou ik helemaal geweldig vinden:)

 • Profielfoto
  N3RD

  Het zal mij verder een zorg zijn! Ik loop nu ruim twee jaar met een HTC WM, voor de rest geen Windows meer… Alleen onze telefoons zijn an vervanging toe! Mis agenda op foon… IPhone 4 is al zo mooi!

 • Profielfoto
  danielletree

  :grin::nerd:
  Ik gebruik http://itunes-giftcards.com/
alles wordt gedaan door PayPal en is snel x)
als ik in een ander land, dat maakt mijn leven een stuk gemakkelijker