Lucas Raggers
Lucas Raggers OMT Specials 26 oktober 2011

iTunes venster maximaliseren zoals het hoort

Apple staat bekend om haar strakke regels als het gaat om de user interface. Er bestaat zelfs een officiële dikke bijbel voor het ontwerpen van interfaces voor Apple programma’s, de HIG (let op: 26Mb). Maar Apple is niet altijd even trouw aan haar eigen regels.

Neem bijvoorbeeld de maximize knop in iTunes. Waar normaliter een venster gemaximaliseerd wordt na het indrukken van het groene bolletje, zien we bij iTunes het tegenovergestelde. Hier wordt het iTunes venster geminimaliseerd tot de zogenoemde mini player. Heb je in iTunes echter liever het normale gedrag bij de maximaliseer knop, dan kan dat!

Open het programma Terminal en voer de volgende toverspreuk in:

defaults write com.apple.iTunes zoom-to-window -bool YES

Wil je met de maximaliseer knop toch weer de Mini Player tevoorschijn toveren, dan kun je deze hack ongedaan maken met de volgende spreuk:

defaults write com.apple.iTunes zoom-to-window -bool NO

Ben je op zoek naar meer van dit soort tips en trucs? Bekijk onze OMT 101 hoek.

Reageer op artikel:
iTunes venster maximaliseren zoals het hoort
Sluiten