iPhone te snel leeg? probeer dit!

39 reacties

Menig OMT’er is dit weekend onafscheidelijk geweest van zijn of haar nieuwe iPhone 4S. Dat weekend zal zich waarschijnlijk grotendeels in de buurt van een stopcontact voltrokken hebben. De nieuwe iPhone blijkt namelijk nogal dorstig te zijn en in no-time de batterij leeg te maken. Wat is er aan de hand?

De website SlashGear geeft antwoord. Wat blijkt? Het probleem zit waarschijnlijk niet in de hardware maar in de software. Een (vermoedelijke) bug in iOS 5 zorgt ervoor dat de locatiegegevens continue gecheckt worden om te achterhalen in welke tijdzone de iPhone zich bevindt en daar de tijd op aan te passen. Dit hoort slechts sporadisch te gebeuren.

Totdat Apple de bug uit iOS 5 haalt is er een simpele oplossing die het probleem van snel leeglopende batterijen direct blijkt te verhelpen. Binnen instellingen kies je voor ‘Locatievoorzieningen’ en dan ‘Systeem’. Hier zie je een lijst met systeemonderdelen in iOS 5 die gebruik willen maken van je locatiegegevens. Door ‘Tijdzone instellen’ uit te schakelen wordt de tijd niet meer automatisch aangepast als je over een tijdzone gaat, maar gaat de batterij van je iPhone in ieder geval wel een stuk langer mee.

Omdat het een bug in de software betreft werkt deze oplossing ook voor iPhone 4- en 3GS-gebruikers die na de iOS 5-update opeens hun batterijduur achteruit zagen gaan.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Loek1991

  Zou dat dan niet ook het geval moeten zijn met de eerdere iPhone modellen die iOS 5 draaien?

 • Profielfoto
  DoggieDogs

  Ik had hier inderdaad ook last van!
  Van het weekend zelf al gekeken naar een oplossing voor het probleem en Locatievoorzieningen uitgezet:-)

 • Profielfoto
  iRoyco

  pfoeh, ik ben blij dat mijn 4s pas deze week komt, heb ik dat probleem mooi niet gehad dit weekend.
  /sarcasme mode uit/: waar blijft die telefoon!!!!!!

 • Profielfoto
  elisa9180

  We zullen dit rap eens testen:p
  al vast bedankt OMT :p!

 • Profielfoto
  Edw1nS

  bij mij is het precies andersom op m’n iphone 4. Sinds ik heb geupgrade naar iOs5 is de telefoon juist minder snel leeg:D

 • Profielfoto
  ibla

  Ik heb juist het gevoel dat mijn 4 langer met de batterij doet sinds ik er iOS5 op heb!

  Ennuhhh…. ik vraag me af of veel OMTers sinds dit weekend een 4S hebben. Ik heb de mijne ’s ochtends vroeg op de 21e enkele minuten nadat hij op de site verscheen besteld. Op de bestelstatuspagina van de Apple Store staat ie de hele week op “artikelen worden verwerkt” GRRRRR! Iemand al een andere status bij de Apple Store? Of foon al binnen??

 • Profielfoto
  Jenner2006

  Ik heb er met mijn iPhone 4S geen problemen. Als het aan de hardware ligt kan het er ook aan liggen dat ik die van mij 2 weken geleden in Frankrijk heb gekocht.

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik moet zeggen dat ik er bij mijn iPhone 4 niet bijzonder last van heb gehad. Maar eenmaal op die plek in settings aangekomen (die ik nog niet opgespoord had sinds de update naar iOS5) heb ik wel meer voor mij onnodige zaakjes kunnen uitschakelen, zoals iAds en traffic.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Sowieso die locatie-gebonden herinneringen vreten stroom (helaas). Dan wil iPhone ook continu weten waar ie is.

 • Profielfoto
  Kobes

  locatiegebonden herinneringen vreten stroom?
  Vind ik nogal meevallen. 5 uur en 15 minuten van de stroom af, waarvan een dik uur gebruik (=scherm aan). Totaal verlies aan batterij: 12%.
  .
  Ja, het kost wat stroom, maar mijn ervaring is niet dat hij permanent aan het pollen is. Ik vind het efficiënt genoeg om zeer bruikbaar te zijn en ben er dan ook erg blij mee.
  .
  Volgens mij wil de telefoon überhaupt altijd weten waar hij is trouwens. Volgens mij checkt hij dat permanent obv wifi, zendmasttriangulatie en GPS. Dus hij hoeft niet “vaker te controleren”. Als hij in de buurt van de bestemming komt gaat hij misschien vaker GPS gebruiken om nauwkeurig te waarschuwen, maar verder is dat niet erg nodig volgens mij.

 • Profielfoto
  Jeroenbuzz

  Geldt dit ook voor de iPad 2

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ennuhhh…. ik vraag me af of veel OMTers sinds dit weekend een 4S hebben. Ik heb de mijne \’s ochtends vroeg op de 21e enkele minuten nadat hij op de site verscheen besteld. Op de bestelstatuspagina van de Apple Store staat ie de hele week op “artikelen worden verwerkt” GRRRRR! Iemand al een andere status bij de Apple Store? Of foon al binnen??

  Krijg ‘m woensdagmiddag, ook de 21ste vroeg besteld (wel via T-mobile)

 • Profielfoto
  Jorik

  […]

  Ennuhhh…. ik vraag me af of veel OMTers sinds dit weekend een 4S hebben. Ik heb de mijne \’s ochtends vroeg op de 21e enkele minuten nadat hij op de site verscheen besteld. Op de bestelstatuspagina van de Apple Store staat ie de hele week op “artikelen worden verwerkt” GRRRRR! Iemand al een andere status bij de Apple Store? Of foon al binnen??

  De mijne ook de 21e besteld (’s middags weliswaar) en ook nog geen statusverandering:
  Artikelen worden verwerkt Verzendklaar: 1 – 2 Weeks Levert 31 Oct, 2011 – 07 Nov, 2011

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb met m’n iPhone 3Gs geen probleem gemerkt met batterij die sneller leeg zou zijn na installeren van iOS 5. Ik heb eerder het idee dat mijn batterij langer meegaat. In elk geval zijn een aantal functies een stuk sneller geworden, zoals het openen en sluiten van apps.

 • Profielfoto
  rona222

  @macaanzee

  Ik heb ook eerder het idee dat de batterij van m’n iPhone 3Gs langer meegaat na installeren van iOS 5…..

 • Profielfoto
  Xcode

  Mijn iPhone 4 heeft er ook last van, helaas. Ik zal de tip uitvoeren, ben benieuwd. In ieder geval bedankt voor het vermelden van de mogelijke oplossing!

  EDIT: M’n iPhone geeft al een minuut of 10 met een paars richtingsdriehoekje aan dat mijn iPhone ‘op dit moment’ gebruik maakt van mijn locatie om de tijd te bepalen. Dat lijkt mij toch een behoorlijk bewijs voor wat jullie zeggen. Uitzetten dus!

 • Profielfoto
  at

  Hmm mijn 3GS is wel een stuk sneller leeg sinds iOS 5. Maakt het ook verschil of je je app’s helemaal afsluit? Dus verwijderen uit de background menu wat je krijgt als je twee keer op home button drukt.

 • Profielfoto
  mymac

  Volgens mij werkt het wel ja, we gaan het even op de wat langere termijn bekijken. Stond op m’n iPhone 4 ook aan, dus eens zien of ik nu makkelijker de dag door kom met de 4S en tijdzone gedoe uit.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Heb dit geprobeerd en mijn iPhone 4S gerestart. Maar hij loopt nog steeds als een klok leeg. Nu op 22%, om 08:00 op 100%.

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik heb de 4S al 14 dagen en heb het probleem helemaal niet. Ik doe lekker lang met mijn batterij.

 • Profielfoto
  wouwout

  Ik heb de 4S al 14 dagen en heb het probleem helemaal niet. Ik doe lekker lang met mijn batterij.

  wat is “lekker lang”?

 • Profielfoto
  error

  Ook maar even uitgezet op de iPad 2, daar zit dezelfde functie. Ben toch niet van plan om zijdzones te overbruggen.

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  Ik heb die van mij van 8:04 tot ongeveer 16:40 aangehad en zeer regelmatig gebruikt (FB, Twitter, Whatsapp, iStudiez, sms, safari).. Toen was hij leeg! Best wel snel..

  Ik heb de tip opgevolgd.. ik zal kijken of het beter wordt. Ik had hem vandaag voor het eerst echt mee. Ik had ook een paars pijltje bij ‘tijdzone instellen’. Hij heeft hem dus vaak gebruikt.

  Ook heb ik bluetooth uitgezet… Die staat ook standaard aan..

  Ik had hem overigens bij de Vodafone winkel besteld. Had hem vrijdagmiddag:)

 • Profielfoto
  leovanh

  wat is “lekker lang”?[/quote]

  Ongeveer anderhalve dag, terwijl ik regelmatig internet gebruik, agenda en mail bijhoudt. Oh ja en ik bel ook nog:-)

  Dat is aanmerkelijk langer dan met oude iPhone

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  We hebben er weer een definitie bij! Lekker lange vakantie! 1.5 dag:D

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Alleen ben je knap als je je batterij een vakantie lang mee laat gaan.:razz:

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ligt aan de lengte van je vakantie. Maar als mijn vakantie 1 dag duurt en mijn iPhone gaat nog steeds mee ben ik dus knap :P.
  Ik ga een vakantie plannen!

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  Na de tip van het artikel..

  Gebruik: 1 uur en 16 minuten
  Stand-by 1 uur en 18 minuten

  Batterij: 92%

 • Profielfoto
  henkdejonghoorn

  Ook bij mij is iOS5 op de 3 GS geen verslechtering. De batterij kan minimaal 48 uur mee. Ik denk dan ook in het geval van problemen een andere oorzaak gezocht moet worden. De enige echte stroomvreter is GPS / locatievoorzieningen. Bij intensief GPS gebruik is de batterij binnen enkele uren leeg. Overigens zijn steeds meer gps apps zich steeds netter gaan gedragen zodra ze op de achtergrond worden gezet. (o.a sygic als een van de eersten) Op mijn iphone 3GS zijn er momenteel ca. 150 die locatievoorzieningen kunnen gebruiken. Zonder grote problemen. Maar er zullen nog wel apps zijn die zich “slecht” gedragen. En juist die apps moeten worden achterhaald

 • Profielfoto
  arinzo

  What about je iPhone 4S in 2G modus zetten? Ik zie die optie helemaal niet meer volgens mij is dat in heel iOS 5 eruit gehaald?

 • Profielfoto
  Xcode

  @arinzo
  Dat is volgens mij een eigenschap van de iPhone 4S, want op zowel de iPhone 4 als 3GS kan je 3G uitschakelen in iOS 5.

 • Profielfoto
  CMD-Z

  Apart, nu zie ik het ook, je kunt niet meer 3G uitzetten! Opzich geen probleem, maar gek dat ze dit eruit hebben gehaald

 • Profielfoto
  ellymvisser

  Nooit op gelet, een paars driehoekje… Dat weet ik dan ook weer.
  Heb een iPhone 4 en als hij leeg is gaat-ie aan de lader. Hoe lang gaat eigenlijk sowieso de batterij mee?

 • Profielfoto
  ellymvisser

  Denk dat ik nog maar even wacht met iOS 5.

 • Profielfoto
  VincentKool

  3G kan niet meer uitgezet worden in de 4s omdat nu beide nu door dezelfde chip verwerkt worden. Voorheen waren daar twee aparte voor aanwezig (en werd er gewoon 1 uitgezet).

  Mijn 3GS is soms in een uur zijn complete lading kwijt (standby), hij is daarna wel lekker warm, maar daar heb je geen telefoon voor. Ik hoop dat dit bij mij de problemen oplost.

  Ik moet het nog een maandje volhouden met de oude 3GS

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  Deze tips schelen toch wel 40%!! Ik heb die ‘tijdzone instellen’ en al die andere onnodige locatie dingen uit, bluetooth uit, wifi uit als ik op 3G zit, alle apps uitzetten die ik niet gebruik (2x home en dan app ingedrukt houden en uitzetten) en de helderheid niet te hoog. Toch best wel een flinke winst. Nu kan ik hem de hele dag gebruiken zoals ik wil en hoef ik hem pas weer ’s avonds laat op te laden:)

 • Profielfoto
  Djmichel

  Heb de tip opgevolgd maar zelfs na een dag waar ik alle apps op de achtergrond uit had staan en bijna niet gebeld had was hij gewoon leeg….

  Ik was gewoon ronduit verbaasd…

  Hopelijk komt er snel een update die dit oplost.

 • Profielfoto
  Rareluis

  Ik had de afgelopen dagen het probleem dat de accu van mijn iPhone 4S binnen een paar uur leeg wasl. Het probleem liet mij niet los. Ik heb mijn iPhone 4S hersteld, waardoor hij weer goed functioneerde. Maar na het terugzetten van de back-up was het weer het oude liedje! Ik gebruik altijd de agenda van Google die ik synchroniseer met mijn iPhone. En daar zat nu juist het probleem: de niet goed werkende synchronisatie met Google agenda trok de batterij leeg. Ik heb de agenda van Google verwijderd en de problemen zijn over: geen warme iPhone en geen leeg lopende accu meer!

 • Profielfoto
  RobertWebbe

  Inmiddels duikt het probleem weer flink de kop op en ik denk een oplossing gevonden te hebben, zie mijn blog artikel hierover: http://robertwebbe.tweakblogs.net/blog/8950/mijn-iphone-is-heel-snel-leeg.html