Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 oktober 2011

iPhone 4S is Bluetooth Smart ready

De Bluetooth Special Interest Group, een samenwerkingsverband van meerdere bedrijven dat de Bluetooth standaard bewaakt, heeft een nieuwe naam verzonnen voor Bluetooth 4.0. Vanaf nu krijgen apparaten met deze technologie (waaronder de iPhone 4S) het predikaat ‘Bluetooth Smart Ready’.

Een belangrijk kenmerk van de standaard formerly known as 4.0 is dat het vrijwel geen stroom verbruikt om verbonden te zijn met andere gadgets. Daarmee is de nieuwe Bluetooth-standaard geschikt om apparaten die gebruik maken van knoopcelbatterijen, zoals stappentellers of hartmeters, te verbinden met een telefoon, computer of tablet. Dit soort apparaten met een kleine stroombron krijgen vanaf nu het label ‘Bluetooth Smart’.

Naast de iPhone 4S hebben ook de nieuwste generatie MacBook Air en Mac mini Bluetooth Smart Ready aan boord. Vreemd genoeg staat bij de specificaties van de gisteren geüpdatete MacBook Pro nog steeds Bluetooth 2.1 genoemd. Waarom Apple de MacBook Pro nog niet Bluetooth Smart Ready wil maken is niet duidelijk.

Reageer op artikel:
iPhone 4S is Bluetooth Smart ready
Sluiten