iPhone 4S is Bluetooth Smart ready

13 reacties

De Bluetooth Special Interest Group, een samenwerkingsverband van meerdere bedrijven dat de Bluetooth standaard bewaakt, heeft een nieuwe naam verzonnen voor Bluetooth 4.0. Vanaf nu krijgen apparaten met deze technologie (waaronder de iPhone 4S) het predikaat ‘Bluetooth Smart Ready’.

Een belangrijk kenmerk van de standaard formerly known as 4.0 is dat het vrijwel geen stroom verbruikt om verbonden te zijn met andere gadgets. Daarmee is de nieuwe Bluetooth-standaard geschikt om apparaten die gebruik maken van knoopcelbatterijen, zoals stappentellers of hartmeters, te verbinden met een telefoon, computer of tablet. Dit soort apparaten met een kleine stroombron krijgen vanaf nu het label ‘Bluetooth Smart’.

Naast de iPhone 4S hebben ook de nieuwste generatie MacBook Air en Mac mini Bluetooth Smart Ready aan boord. Vreemd genoeg staat bij de specificaties van de gisteren geüpdatete MacBook Pro nog steeds Bluetooth 2.1 genoemd. Waarom Apple de MacBook Pro nog niet Bluetooth Smart Ready wil maken is niet duidelijk.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Goede zaak! Alles om nog meer life uit de batterij te halen ˆˆ

 • Profielfoto
  Matanza

  Als ik het goed lees kan een Mac en iPhone dus om met Smart maar is het dat zelf niet? Het batterij verbruik gaat dus nog niet snel dalen… Helaas.

  Mvg,

 • Profielfoto
  GastonM

  Hoe kan het dan dat mijn MacBook uit begin 2008 volgens de truc van MacTrast ook Bluetooth 4.0 zal hebben? Onzin dus…

 • Profielfoto
  App69

  MacBook mid 2007,

  (edit) Onzin dus.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Helder, aangepast

 • Profielfoto
  Afroman

  Ja zit in Lion ingebakken. Dus volgens mij kunnen oudere iPhones en iPads door middel van een softwareupdate ook geupgraded worden. Net als randapparatuur een nieuwe driver voor online gooien.

 • Profielfoto
  iNanc

  Truc ? Welke truc ? Ik heb nooit een truc hoeven uitvoeren op mijn MacBook Air eind 2008. Deze zegt ook dat hij Bluetooth 4.0 heeft (Zoals het plaatje hierboven)

 • Profielfoto
  GastonM

  @iNanch, het inhouden van de Alt/Option-toets wanneer je op het bluetooth-symbool klikt in de statusbalk.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Is dat niet de softwarematige versie zodat je, bijv een iPhone 4S, kan aansluiten op alle Macs?

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik heb een MacBook Pro 13″ van begin 2011, ook deze heeft 4.0.1f4

 • Profielfoto
  csteelooper

  Hmmm… De versie die daar wordt weergegeven is de Stuurprogramma (driver)-versie, NIET de protocolversie. Snow Leopard heeft versie 2.4.5f3 (v1965). Bluetooth Smart (aka Bluetooth 4.0) is iets héél anders dan dat en kan alleen middels een hardwarematige modificatie/upgrade ingebouwd worden; het vergt andere chips en is een compleet ander protocol dan 2.1. Het versienummer van de driver in Snow Leopard bevestigt mijn verhaal: de bluetooth standaard heeft nooit een versie 2.4 gekend; zelfs niet als alpha of bètaversie.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Hmmm… De versie die daar wordt weergegeven is de Stuurprogramma (driver)-versie, NIET de protocolversie. Snow Leopard heeft versie 2.4.5f3 (v1965). Bluetooth Smart (aka Bluetooth 4.0) is iets héél anders dan dat en kan alleen middels een hardwarematige modificatie/upgrade ingebouwd worden; het vergt andere chips en is een compleet ander protocol dan 2.1. Het versienummer van de driver in Snow Leopard bevestigt mijn verhaal: de bluetooth standaard heeft nooit een versie 2.4 gekend; zelfs niet als alpha of bètaversie.

  Klopt helemaal, versies als 4.0.1f4 zijn geen bluetooth versies..

 • Profielfoto
  Tjerker

  Het stroomverbruik lijkt me voor Apple niet het belangrijkste kenmerk: met deze versie kun je Siri activeren zonder knopjes… Denk aan een Bluetooth headset o.i.d. Of een horloge… Kitt, uh Siri!

  The most exciting art of Bluetooth 4.0 is that the new standard can wake up devices on command. This new standard helps make a whole host of smart connected devices possible.