iMessage gratis, WhatsApp ook gratis

47 reacties

WhatsApp Messenger is de grote vijand van iedere Telecom provider. Met Whatsapp kun je namelijk gratis berichtjes versturen naar iedereen die ook Whatsapp heeft geinstalleerd. En daar hoef je niet eens een chatbundel voor te kopen! Wat blijkt nu: Whatsapp is sinds kort gratis.

Whatsapp is een van de populairste chat apps op de iPhone. Je kunt er niet alleen mee chatten, maar ook foto’s, filmpjes en locaties mee delen. Maar Whatsapp voelt de hete adem van iMessage van Apple in de nek. iMessage is geintegreerd in de Berichten app en verstuurt berichten via het internet als de andere kant ook beschikt over iMessage. Het voordeel van iMessage boven WhatsApp is dat iMessage ook beschikbaar is op de iPad. WhatsApp niet.

Of WhatsApp tijdelijk gratis is of voorgoed is niet bekend. Je doet er in ieder geval verstandig aan om de app zo snel mogelijk te downloaden.

Reacties

47 reacties
 • Profielfoto
  RTM85

  Die hadden we toch al lang?

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ja hoort eigenlijk bij het meubilair:)

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ik had een gekraakte versie die ik niet kon updaten, nu dus maar even de originele gedownload hifi

 • Profielfoto
  Renko

  iMessage voor iphone dudes, whatsapp voor andere smartphone dudes, sms voor de rest. Het wordt er niet makkelijker op:p

 • Profielfoto
  Strifer

  ik moet zeggen dat je met iMessage alleen foto’s en video’s kunt delen. Met Whatsapp kun je bijvoorbeeld ook je locatie delen. Erg handig moet ik zeggen.

  Ik gebruik iMessage en sms gewoon door elkaar heen en Whatsapp wanneer ik kan.

 • Profielfoto
  Edwin.

  Ik mis bij iMessage inderdaad echt nog wel een functie, namelijk het delen van contactinformatie. Superhandig dat dat bij WA wel kan.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  @Edwin Vanuit Adresboek kun je contacten delen met anderen via iMessage. Vanuit iMessage kun je inderdaad in een chat helaas niet een contact oproepen.

 • Profielfoto
  McShamus

  Pas als je met iMessage gratis(!) berichten kunt sturen naar al je BB en Android contacten is het een concurrent voor Whatsapp. Eerder niet.

  Met iMessage heb ik hetzelfde als met iChat. Mooie software hoor, je hebt er alleen geen fuck aan omdat ik de enige ben in mijn weide omgeving die het heeft.

 • Profielfoto
  Rat

  @strifer Vanuit “Kaarten” kun je een geplaatste speld delen met je contacten. Of de nieuwe app “Zoek Vrienden” gebruiken:)

 • Profielfoto
  dirkuijt

  ik gebruik net als iedereen ook allebei.
  Diegene die als eerste met een desktop versie uitkomt, gaat terrein winnen.

  Whatsapp for Mac/Win zou nu een goeie stap zijn.

 • Profielfoto
  MacSjon

  @McShamus: toch nieuwe vrienden zoeken;-)
  Zelf vind ik iMessage een geweldige vinding daar 9 van de 10 mensen waar ik veel contact mee heb in het bezit zijn van een iPhone/iPad.

 • Profielfoto
  Supreme Stephan

  @MacSjon

  Grapjas;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  iMessage is helemaal geen concurrent voor WhatsApp, want iMessage stuurt berichten gratis over internet ALS de ander ook iMessage heeft. En daar zit nou juist het probleem. Niemand heeft in zijn vriendenkring of zakelijke contacten alleen maar mensen met een iPhone (ach……wat zou de wereld er dan prachtig uitzien hahahaha) dus daarom is WhatsApp absoluut nummer 1 !! Die app kan iedereen gebruiken met een smartphone: iPhone, Androids peoploids en ook Blackberries. Sinds ik WhatsApp gebruik (vanaf het begin – toen was ie ook al gratis!) en een aantal mensen die ik vaak bel ook kan bellen via VoIP krijg ik mijn beltegoed (laagste abonnement T-Mobile) meestal niet op! Voor die tijd gebruikte ik vaak dubbel of soms driedubbele hoeveelheid aan belminuten/sms!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Als iMessage hetzelfde succes heeft als iChat en facetime , dan zullen er nog veel mensen whatsapp blijven gebruiken

 • Profielfoto
  KR1275

  Bij WhatsApp kun je ook zien of je bericht gelezen is. Volgens mij kan dat niet met iMessage.

 • Profielfoto
  BJVR

  Volgens mij is het nu wel voor altijd gratis!

  Anders zou er wel bij staan: tijdelijk gratis!

  Straks maar even downloaden voor vaders die heeft pas een iPhone 4 en is nog aan het leren, zoiets moet je rustig aan opbouwen anders krijgt hij te veel informatie in één keer op zijn dak. Voorheen had hij een Nokia 1996.

 • Profielfoto
  timmiex

  het slaat eigelijk echt nergens op dat een ipod touch geen whatsapp kan.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Het word nu echt tijd om afscheid te nemen van mijn vrienden zonder iPhone!

 • Profielfoto
  bjorngra

  Whatsapp werkt weer niet vanaf iPad2 !

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Als Whatsapp gratis blijft, waar verdient men dan aan? ….wat dacht je van verkoop van je gegevens of gedrag aan derden?
  …Niets in deze wereld is gratis!

 • Profielfoto
  koolenboer

  Whatsapp is fantastisch !
  Echter kleeft er voor mij een nadeel aan wat iMessage wel goed doet.
  En dat is dat hij ook perfect op mijn iPad werkt.
  Dus Apple heeft het “wiel” weer opnieuw uitgevonden:-D

  *OFFTOPIC!
  Prettig Weekend Allemaal !

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Bij WhatsApp kun je ook zien of je bericht gelezen is. Volgens mij kan dat niet met iMessage.

  Instellingen > Berichten > iMessage > Stuur leesbewijzen…

 • Profielfoto
  iAlwin

  iMessage is helemaal geen concurrent voor WhatsApp, want iMessage stuurt berichten gratis over internet ALS de ander ook iMessage heeft. En daar zit nou juist het probleem. Niemand heeft in zijn vriendenkring of zakelijke contacten alleen maar mensen met een iPhone (ach……wat zou de wereld er dan prachtig uitzien hahahaha)

  Noem mij maar “niemand” dan. Maar ik kan prima zonder WhatsApp nu.

 • Profielfoto
  lowfi

  iMessage.. dikke fail. Gratis berichten sturen tussen al je vrienden is de toekomst. Niet weer een 1 of andere app die alleen in iOS werkt. Apple wordt wakker!

 • Profielfoto
  jakeh

  McShamus 2 uur geleden
  Pas als je met iMessage gratis(!) berichten kunt sturen naar al je BB en Android contacten is het een concurrent voor Whatsapp. Eerder niet.
  Met iMessage heb ik hetzelfde als met iChat. Mooie software hoor, je hebt er alleen geen fuck aan omdat ik de enige ben in mijn weide omgeving die het heeft.

  +1

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Gewoon even wachten totdat Apple Whatsapp koopt en/of integreert in iMessage.

  De redding zou zijn (of mis ik iets) dat je direct kunt zien wie er ook iMessage heeft zoals dat bij Whatsapp het geval is. Dat kan nu dacht ik pas nadat je een nieuw bericht hebt aangemaakt naar iemand.

 • Profielfoto
  jobz

  @timmiex nee, en skypen met de broodrooster hetzelfde liedje.:lol:
  Je weet dat Whatsapp met Telefoonnummers werkt?

 • Profielfoto
  u2crow

  @In.XSOcam nee hoor, dat kan gewoon.. in je berichten app start je een berichtje naar die persoon of eigenlijk je zoekt die persoon op in je berichten app (je hoeft nog niet eens te beginnen met typen) Als de “stuur” of “send” knop dan blauw is dan heeft de tegenpartij ook Imessage.. bij groen wordt het een “normaal” smsje..
  It’s a simple as that…

 • Profielfoto
  Aidovive

  Whatsapp heeft nog steeds een voordeel, het is cross-platform. Je kunt dus gratis berichtjes sturen naar gebruikers die geen iOS device hebben. Daarom pleit ik er voor dat eigenlijk iedereen een iPhone moet kopen. Blackberry-bezitters zullen wel de eerste zijn die in gaan zien dat een iPhone zo zijn voordelen heeft;-)

 • Profielfoto
  Daantsjie

  @lowfi: helemaal geen dikke fail, juist goed!
  Want iMessage gebruikt niet zoveel batterij als Whatsapp die na een hele dag je iPhone leeg heeft geslurpt.

 • Profielfoto
  klaasb

  Ik raad iedereen KakaoTalk aan. Vind het fijner werken dan whatsapp en doet het ook op de ipad. Oh ja, en is ook gratis.

 • Profielfoto
  Dannydekr

  @klaasb zo zijn er nog vele anderen die misschien meer kunnen en beter werken, het feit blijft echter dat Whatsapp simpelweg door gigantisch veel mensen gebruikt wordt momenteel, en de alternatieven niet. Daardoor zal Whatsapp voor een zeer lange tijd de grootste en dus populairste blijven. Dit komt ook doordat er geen irritante usernames, mailadressen of ‘pingids’ ingevuld hoeven te worden.

 • Profielfoto
  klaasb

  In Nederland misschien, maar veel van mijn internationale contacten gebruiken juist KakaoTalk. En je kunt ze beide installeren op één device zonder problemen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk zijn er meer apps om gratis korte berichten te sturen of te chatten. Pingchat, Yak, FFM enzovoort. Pingchat werkt ook heel lekker. Net als de Ping van Blackberry (maar dan zonder maandelijkse extra kosten en dagenlange failures hahahaha). Maar het grote voordeel van WhatsApp is dat het inderdaad vanzelf via je telefoonnummers werkt, net als sms. Als er iemand in je adresboek WhatsApp geinstalleerd heeft, krijg je een berichtje en wordt diegene vanzelf toegevoegd aan je WhatsApp lijst. Perfect gewoon. Toen ik het pas had was er nog bijna niemand die het had. Nu bijna iedereen die ik ken.

 • Profielfoto
  Edwin

  Whatsapp platforms; iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7.5 en Nokia (de belangrijkste app voor de nog steeds zeer grote groep Nokia gebruikers)

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Ik vind Whatsapp erg handig. Kan ik met met familie in Nederland text message versturen en het kost niks..

 • Profielfoto
  Dannydekr

  Ik vraag me altijd wel af wat het verdien model is van Whatsapp. Ik denk dat het betreft de privacy bijzonder slecht gesteld moet zijn en dat onze gegevens voor veel geld over de toonbank gaan.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Wat voor gegevens hebben ze dan van ons? Ik geloof alleen onze telefoon nummer toch?

 • Profielfoto
  seb88

  “Third-party Advertisers, Links to Other Sites

  WhatsApp is currently ad-free, but in the future we may allow other companies, called third-party ad servers or ad networks, to serve advertisements within the WhatsApp Sites or WhatsApp Software. These third-party ad servers or ad networks use technology to send, directly to your browser or to WhatsApp Software, the advertisements and links that appear on the WhatsApp Sites or in WhatsApp Software. They automatically receive your IP address when this happens. They may also use other technologies (such as cookies, JavaScript, or Web Beacons) to measure the effectiveness of their advertisements and to personalize the advertising content you see.”

  http://www.whatsapp.com/legal/

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Was het niet zo dat iMessage alleen gratis werkt als beide partijen op 3G zitten, en dat het anders automatisch een sms wordt? Dat is tenminste de reden waarom ik nog whatsapp gebruik. Ik heb veelal me 3G uitstaan en wil tevens graag zelf onder controle hebben wanneer ik een betaald berichtje stuur.

 • Profielfoto
  maconly

  Viber is veel stabieler .

 • Profielfoto
  Picazi

  Weet je wat ik gek vind! Ik heb WhatsApp volgens mij paar maanden geleden gekocht voor 0,79 cent!!! en ik zie nu in mijn historie van aankopen (moest ff wat checken) dat hij 3,79 heeft afgeschreven!!

  Nou ja zeg! ding was toch 0,79 cent???. Als dit waar is worden we genaaid!

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Wel geinig dat je met iMessage mooi kan checken wie van je vrienden al iOS5 heeft geïnstalleerd. Stuur button groen, SMS, Stuur button blauw, betekend dat er aan de andere kant ook iOS5 wordt gebruikt (dus gratis bericht). Keek er erg van op dat een paar iPhoneguru’s na checken in mijn adresboek nog niet eens iOS5 werkten!

 • Profielfoto
  Jelle

  Apple heeft goed zijn best gedaan maar ik gebruik eBuddy XMS al om van iPhone naar iPad te ‘xmsen’ en ze hebben nu ook een web-versie (in hipster taal cloud-versie) http://web.ebuddyxms.com voor de momenten dat je even geen van beide tot je beschikking hebt. XMS werkt op basis van Facebook-contacten en heeft een unieke PIN zoals BBM.

 • Profielfoto
  KR1275

  Beide werken prima. Inderdaad leuk dat je kunt zien of de ander je bericht gelezen heeft (net als WhatsApp), maar niet al mijn vrienden hebben een iPhone, dus WhatsApp blijft onmisbaar.
  .
  Een optie blijf ik missen: ik zou het leuk vinden om via een druk op de knop de chat naar mijn mailbox te laten sturen. Sommige chats wil ik graag bewaren.
  .
  @Ganymedus: bij mij werkt het ook over wifi.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Whatsapp heeft een leesbevestiging zodat je kunt zien of de tegenpartij het bericht ook daadwerkelijk heeft gezien. Chat heeft alleen een verzendbevestiging, dat is wezenlijk iets anders:wink:
  .
  Bovendien had ik bij Chat verwacht dat er ook iChat integratie zou zijn, maar dat is helaas niet het geval. Ik blijf dan ook bij Whatsapp.

 • Profielfoto
  Philip Kotler

  Misschien iets wat laat.. maar Whatssapp is nu, wel gewoon betaald.
  €0,79 is dit een foutje, of kost hij misschien gewoon weer geld?
  Het lijkt mij een beetje apart dat men ‘ineens’ weer wel geld gaat vragen voor whatsapp