Jan David Hanrath
Jan David Hanrath OMT Specials 17 oktober 2011

Hoe win je ruimte terug in iCloud?

Een van de handige functies van iCloud is het maken van reservekopieën van je iOS-apparaten, zonder dat er een kabel aan te pas komt. Deze reservekopieën maken gebruik van de gratis 5GB aan opslagruimte die je krijgt wanneer je registreert bij iCloud.

Met de Nederlandse introductie van de iPhone 4S op til, zullen er de komende tijd een hoop iPhones’ 3Gs en 4 van eigenaar gaan wisselen. Maar hoe win je de ruimte terug, die je oude apparaat inneemt in iCloud?

Je vindt deze opties niet terug op iCloud.com, maar in de iCloud-systeemvoorkeuren op je Mac én op je iOS-apparaat zelf. Ga hiervoor naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag.

Hier vind je een overzicht van alle iOS-apparaten die gekoppeld zijn aan je iCloud-account en hoeveel ruimte ze innemen. Er onder staat ook een lijstje van documenten die door Apps in iCloud zijn geplaatst. Beide soorten gegevens kun je vanaf hier eenvoudig verwijderen. Hiermee voorkom je dat je eerder dan noodzakelijk door de gratis 5GB-barriere heen schiet.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe win je ruimte terug in iCloud?
Sluiten