Hoe win je ruimte terug in iCloud?

21 reacties

Een van de handige functies van iCloud is het maken van reservekopieën van je iOS-apparaten, zonder dat er een kabel aan te pas komt. Deze reservekopieën maken gebruik van de gratis 5GB aan opslagruimte die je krijgt wanneer je registreert bij iCloud.

Met de Nederlandse introductie van de iPhone 4S op til, zullen er de komende tijd een hoop iPhones’ 3Gs en 4 van eigenaar gaan wisselen. Maar hoe win je de ruimte terug, die je oude apparaat inneemt in iCloud?

Je vindt deze opties niet terug op iCloud.com, maar in de iCloud-systeemvoorkeuren op je Mac én op je iOS-apparaat zelf. Ga hiervoor naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag.

Hier vind je een overzicht van alle iOS-apparaten die gekoppeld zijn aan je iCloud-account en hoeveel ruimte ze innemen. Er onder staat ook een lijstje van documenten die door Apps in iCloud zijn geplaatst. Beide soorten gegevens kun je vanaf hier eenvoudig verwijderen. Hiermee voorkom je dat je eerder dan noodzakelijk door de gratis 5GB-barriere heen schiet.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  MuJordi

  Dit kan ook gewoon op de iCloud applicatie voor Windows.

 • Profielfoto
  The JM

  Of in de Systeemvoorkeuren onder iCloud op je Mac.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @MuJordi Of via Systeemvoorkeuren, iCloud op een Mac…

 • Profielfoto
  Robertoo

  Klopt, en het kan ook vanuit “Systeemvoorkeuren > iCloud > Beheer > Backups” op de Mac. Toch goed dat het even genoemd wordt.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Grappig gedaan die geknipte stukjes scherm. Waar heb je dat mee gedaan?

 • Profielfoto
  Makkiej

  Waarschijnlijk beeldbewerkingssoftware als Photoshop.

 • Profielfoto
  Tomac5

  Misschien kan iemand mij helpen:
  Mijn iPhone 4 draait iOS 5, mijn iMac draait Lion 7.2, en toch blijven de iconen van iCloud en Twitter op mijn iPhone grijs, dus niet clickable.
  Als ik naar iCloud.com ga, zie ik dat er wel degelijk zaken zijn geupload, sterker nog, ik heb nog 500 MB vrij.

  Hoe krijg ik iCloud en Twitter (ik heb een account) geactiveerd in iOS?
  Ik heb recent geupdate van iOS 5 golden Master naar de definitieve versie. In Golden Master waren de iconen ook al grijs trouwens.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Ik zou daar gewoon een topic over aanmaken. Deze plek is eigenlijk alleen bedoeld voor nieuwtjes, niet voor problemen op te lossen.

 • Profielfoto
  AlexLeon

  Oeh Die is fijn voor te weten aangezien ik net een nieuwe iPhone heb.

 • Profielfoto
  ququlequ

  zullen er de komende tijd een hoop iPhones’ 3Gs en 4 van eigenaar gaan wisselen.

  En wat is er gebeurd met de mensen met en 3G? Die bestaan ook nog. Er zijn ook mensen die niet meteen druppend in de rij staan om hun geld uit te geven aan het nieuwste Apple product.

 • Profielfoto
  Xcode

  @ququlequ
  Ik vraag me af waarom een Belgische/Nederlandse iPhone 4 gebruiker zou moeten overstappen op een iPhone 4S. Gezien het feit dat Siri hier nog niet goed werkt, zijn er nauwelijks argumenten te noemen om als iPhone 4 gebruiker een iPhone 4S te kopen.

 • Profielfoto
  Norm

  @ququlequ:
  pfff, dat is wel erg snel op je *** getrapt zeg. Maar om je vraag te beantwoorden:

  iOS5 is niet beschikbaar voor de 3G, dus deze mensen hebben nog geen reservekopie op iCloud staan en gaan dus geen ruimte hoeven terug claimen. Dit artikel is dus voor hen niet van toepassing.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @MuJordi, The JM en Aidovive: Dank, voeg ik toe…

  @THX-1138: pielen in Photoshop met het distort/wave-effect

  @ququlequ: een iPhone 3G ondersteunt geen iOS 5 en zal daardoor nooit in staat zijn om gebruik te maken van iCloud. Er valt dan dus weinig terug te winnen:grin:

 • Profielfoto
  ququlequ

  @Norm.
  Dat staat er toch niet…. Er staat dat veel iPhones 3Gs en 4 van eigenaar gaan veranderen. En de mensen met een 3G zouden dat niet kunnen?

 • Profielfoto
  ququlequ

  Hmm ok misschien verkeerd gelezen. Maar wat me opvalt is dat de 3G voor veel mensen en ook voor Apple niet meer bestaat. Wat jammer is. Veel functies van een nieuwe update kunnen makkelijk draaien op een 3G die word simpelweg niet meer ondersteund door nieuwe updates.

 • Profielfoto
  Usain

  Ik heb 25GB!?

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @Usain dan heb je een MobileMe-account gemigreerd = gratis voor een jaar 20GB extra.

 • Profielfoto
  Norm

  @ququlequ:
  Begrijpelijke gedachte, maar de 3G trekt het vaak echt niet. De 3G bij ons thuis is echt heel traag. Whatsapp opstarten duurt vaak 20-25 seconden! Maar goed, het ding is 3,5 jaar oud en de specs zijn 412Mhz (single core) en 128MB intern. Vergelijk dat maar met 800Mhz (dual core) en 512MB intern van de 4S. De vraag is natuurlijk hoe lang ze legacy hardware zouden moeten blijven ondersteunen, daar kun je van menig verschillen.

 • Profielfoto
  BigAL

  hoe win je ruimte terug? Koop een harde schijf.

 • Profielfoto
  ququlequ

  @ Norm. Ja precies. Dat ding is ook gewoon traag. Maar functies zoals het beeldscherm locken zodat het niet draait als je je telefoon kantelt zit er ook niet op. Wat ik een groot gemis vind. Kost echt niet meer rekencapaciteit, toch zit het er niet op.

 • Profielfoto
  gbruit

  iCloud met 5GB?? Daar kun je de kleinste iPhone (8GB) nog niet op kwijt. En nu?