Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 30 oktober 2011

Hackers krijgen Siri werkend op vierde generatie iPhone en iPod touch

Voor sommigen was het een grote teleurstelling dat Apple’s nieuwste speelgoed, Siri, alleen beschikbaar is op de iPhone 4S. Hackers zijn er echter in geslaagd om Siri werkend te krijgen op een gejailbreakte iPhone 4 en vierde generatie iPod touch.

Developer Steve Troughton-Smith kreeg de benodigde bestanden van Siri eerder al wel geïnstalleerd op een iPhone 4, maar kon niet verbinden met de server van Apple, waardoor het niet werkte. Die server controleert namelijk onder andere of het verbonden toestel wel een iPhone 4S is. Nu is het echter gelukt (met hulp van @chpwn) om je iPhone 4 of iPod touch 4 voor de doen als iPhone 4S.

Maar verwacht niet dat je binnenkort Siri ook op jouw toestel kunt installeren. Troughton-Smith ziet het namelijk niet als zijn taak om deze hack publiekelijk te maken. Hij wil, zo zegt hij tegen 9to5Mac, enkel bewijzen dat Siri niet alleen op de iPhone 4S werkt.

Zie hieronder een filmpje van Siri op een iPod touch.

[jwplayer mediaid=”29920″]

Reageer op artikel:
Hackers krijgen Siri werkend op vierde generatie iPhone en iPod touch
Sluiten