Google is niet onder de indruk van Siri

39 reacties

Siri is zonder twijfel de killer app van de iPhone 4S. Natuurlijk, controle van je telefoon via je stem is niet nieuw, maar de natuurlijke manier waarop Siri dit integreert in de gebruikerservaring is ongezien. Google denkt daar echter anders over. Andy Rubin, de baas van Android bij Google, laat zich negatief uit over de nieuwe functie.

“Je telefoon zou niet je assistent moeten zijn,” aldus Rubin. “Het is onnatuurlijk voor de gebruiker om tegen een telefoon te praten zonder dat er iemand aan de andere kant van de lijn zit. Het apparaat is juist uitgevonden om te communiceren met andere mensen. We zullen zien hoe uitgebreid dit wordt.” Android, het mobiele platform van Google, gebruikt al enige tijd een vorm van communicatie met je telefoon via je stem.

Rubin wijst eveneens op het feit dat Siri in feite niets nieuws laat zien, door aan te geven dat één van de mede-oprichters van Android, Rich Miner, al een eigen bedrijf had dat zich richtte op voice control, genaamd Wildfire. Rubin is niet alleen maar negatief over het nieuwe stokpaardje van Apple: “Ik moet Apple wel meegeven dat ze goed hebben aangevoeld wanneer deze techniek geschikt is voor het grote publiek.”

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Ik ben niet onder de indruk van google.

 • Profielfoto
  Sanderman1992

  Wat loopt iedereen op elkaar te katten de laatste tijd. Het lijkt net alsof niks goed is tegenwoordig.

 • Profielfoto
  chrispis

  Ik vind het gek dat deze apparaten nog telefoons worden genoemd. Ik denk dat telefoneren één van de minder gebruikte functies op het apparaat is.

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Siri deed mij weinig, tot ik gisteren in de docu op Discovery Stevie Wonder langs zag komen die alle lof uitsprak over de iPhone. Voor eenieder met een visuele handicap kan Siri wel eens een zeer welkome toepassing zijn.

 • Profielfoto
  wjend

  Android heeft zelf ook spraakbesturing, maar die is niet zo geweldig dus maar zeiken op Apple. Ach ja, waarom niet.

 • Profielfoto
  MB12

  Het is ze gewoon nog niet gelukt Siri na te apen, that’s all. En het toont aan dat Google ouderwets is. “Vroeger was alles beter, toen waren telefoons nog om te bellen en te SMSen”

 • Profielfoto
  BenDover

  Net als alles bij Google, het is het net niet.

 • Profielfoto
  leovanh

  Bij Google zijn de druiven zuur! Ook al kun je met Siri in NL nog niet zoveel als in US, ik gebruik het nu al veel. I.h.b. om afspraken in te plannen en dingen op te zoeken op het web en telefoontjes te maken. Het gaat allemaal gemakkelijk en foutloos. Ik ben er al erg enthousiast over.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Tja, het heeft iets met visie te maken ….. en als je dat niet hebt of niet van een ander wenst is dat helemaal prima, maar hou het dan voor je zelf .. Any Rubin klinkt eer als een beheerder, die houden niet zo van verandering en spannend, maar vooral van stabiel marktaandeel en risicoloos ..

 • Profielfoto
  spacefreek

  Laat ze lekker zeuren en het in mindere mate verder ontwikkelen, liggen ze over een tijdje weer ver achter als het toch populair blijkt te zijn..
  Probleem met Google is dat ze poep gooien op een techniek en het zelf stiekem extra hard gaan doorontwikkelen :crazy:

 • Profielfoto
  kerelvent

  Zeggen ze.
  Google is een bedrijf dat imponeert met datacentra en algoritmes en allemaal mumbojumbo die voor 9 van de 10 mensen niks betekent.

  Apple heeft een telefoon waar je in normale mensentaal tegen kan praten. Dat is doodenge concurrentie.

 • Profielfoto
  hrotgers

  Tja, ik zie mezelf nog niet steeds tegen mijn telefoon praten hoor. Tenzij ik iemand bel.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Uit de oude doos: Het was vroeger absurd als je tegen een apparaat praatte of zo maar in de lucht in je auto terwijl er wel iemand aan de andere kant was. Nu is het algemeen geworden dat iedereen overal te pas en te onpas belt. Zo zal het ook gaan met iPhones and allerlei apparaten. Binnen 5 – 10 jaar is het doodnormaal dat je praat tegen en antwoord krijgt van een apparaat… overal, en te pas en te onpas… Andy Rubin lijkt nu een beetje op Steve Ballmer die 5 jaar geleden nog moest schaterlachen om die idioot die de iPhone bedacht had.

 • Profielfoto
  Falc

  @maconly:

  Als je niet onder de indruk bent van de mate waarin Google innoveert dan snap je denk niets van de technologische ontwikkelingen in deze markt. Als je gelooft dat Siri “revolutionaire” en weet ik veel wat is dan ben je niets anders dan geindoctrineerd door het merk Apple. Deze techniek is iets wat andere merken al veel langer beheersen. Zoals gezegd door Andy Rubin is het niets anders dan marketing..

 • Profielfoto
  Petje

  Wat weet deze man nou van innovatie? De iPhone zou toch ook niets worden. En ja Apple heeft Siri niet uitgevonden maar wel overgenomen en geïmplementeerd in de iPhone voor een geniale gebruikers ervaring voor allen met een beperking, maar ook voor alle andere gebruikers.
  Ik vindt Siri een geniale extra toepassing naast alles wat de iPhone al kan.

 • Profielfoto
  ocramarco

  Laat dit juist een inspirerende uitspraak zijn. Google heeft blijkbaar een andere gedachte wat een telefoon zou moeten zijn. Persoonlijk zie ik ook niet echt toekomst in Siri voor mezelf. Het is juist interessant om te kijken naar verschillen in gedachte tussen verschillende fabrikanten zonder verwijten te doen naar elkaar.

  Het is hetzelfde verschil tussen boeing en airbus wat betreft bedienen van vliegtuigen. De één vind dat de automatische piloot leidend is en de piloot in kan grijpen de andere vind de auto piloot een middel maar de piloot is toch nog steeds leidend. Geen van beide is direct verkeerd en allebei hebben voor en nadelen.

  Het zou interessant zijn als meerdere fabrikanten eerlijk uit spreken wat een gedachte is over een telefoon en wat de toekomst voor dat bedrijf is. Hopelijk is dit een aanzet!

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Zo negatief was Andy Rubin helemaal niet. Hij geeft gewoon zijn mening zonder negatief te zijn over Apple. Michiel maakt er wat ander van dat het is. Daarnaast zijn er genoeg andere iPhone gebruikers die ook nog niet weten of ze Siri zo goed vinden. Daarnaast is siri alleen maar interessant voor de mensen die de talen spreken die ze ondersteunen.

  Mij vrouw heeft de iphone 4s en het bevalt ons wel goed. Helaas heeft hij moeite met mijn Nederlands accent. Over een drie weken krijg ik ook de iphone 4s

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Wat weet deze man nou van innovatie?

  Wat is dit nu weer voor domme opmerking? Jij kent Andy Rubin totaal niet. Heb je het artikel wel gelezen? Blijkbaar niet.Hij geeft gewoon zijn mening zonder negatief te zijn over Siri. Daarnaast weet hij meer van innovatie af dan jij ooit zult weten.

 • Profielfoto
  Renatelisabeth

  Ik gebruik sinds een tijdje Dragon van Nuance. Dat is zeg maar een Siri voor je computer. En ik moet zeggen dat ik het erg fijn vind dat ik mijn gedachten direct op papier kan zetten door het uit te spreken ipv uit te typen.
  Als zo’n programma maar accuraat genoeg is werkt het sneller dan typen. De meeste innovaties die maken dat iets sneller gaat zijn succesvol, dus ik denk dat Google nog terug komt op zijn uitspraken. (Bovendien vraag ik me af waarom Google zegt dat het onnatuurlijk is om tegen je telefoon te praten als ze zelf soortgelijke functies hebben. Klinkt tamelijk tegenstrijdig.)

 • Profielfoto
  Edwin

  Binnen 5 – 10 jaar is het doodnormaal dat je praat tegen en antwoord krijgt van een apparaat… overal, en te pas en te onpas…

  Ik ben eigenlijk de afgelopen jaren juist een stuk minder gaan praten… en typ eigenlijk alleen nog maar berichten in de vorm van mail, sms en ping.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Het is onnatuurlijk voor de gebruiker om tegen een telefoon te praten zonder dat er iemand aan de andere kant van de lijn zit

  Als het puur een telefoon was wel ja!
  Dan ben je niet goed bij je hoofd of zo.
  .
  Zo staat er toch ook al de dictafoon app op dat ding? Dan praat je er toch ook tegen zonder dat er iemand aan de andere kant is?
  Wat een gezeur zeg! Kunnen ze er niet tegen dat de erfenis van Jobs voortleeft?

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Binnen 5 – 10 jaar is het doodnormaal dat je praat tegen en antwoord krijgt van een apparaat… overal, en te pas en te onpas…

  Ik ben eigenlijk de afgelopen jaren juist een stuk minder gaan praten… en typ eigenlijk alleen nog maar berichten in de vorm van mail, sms en ping.

  Nou maak je maar vast op om weer flink te gaan praten. Niet alleen in de vorm van communicatie zoals sms, telefoon en mail, maar ook als besturing en interface. Minder typen en meer praten met korte commando’s en zinnen.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Dit is nou een typisch geval van iemand die wel technisch vooruit denkt en dat ongetwijfeld ook best wel kan. Maar om de implementatie, de timing, de uitvoering (interface) juist te krijgen en te geloven dat mensen dus wel tegen een ‘apparaat’ gaan praten daar moet je “Think Different” voor in de praktijk brengen. Je kunt het wiel wel uitgevonden hebben maar als je eer geen voertuig van kan maken dan is die uitvinding veel minder interessant.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Ik vind dat de Nederlandse Siri-stem die van Bea moet worden.

 • Profielfoto
  gijzzz

  Siri lijkt mij niet alleen geweldig voor de Iphone
  Maar ook voor op de Ipad en de mac zelf.
  Dan kun je het op het gebied van home automation
  implementeren.
  En dan voortaan met je stem alles in huis besturen.
  Licht, geluid(Itunes), temperatuur, zonnescherm etc.

  Kortom dan kun je van je Mac/Ipad echt het centrum
  Van je huis maken.
  Kortom ik wil Siri ook buiten de iphone 4Gs

 • Profielfoto
  THX-1138

  Allemaal over en weer modder gegooi. Het is het niet waard om het te vermelden.

  Ik denk overigens dat de mogelijkheid tot praten altijd optioneel zal blijven op een telefoon. Ik zie het nog niet gebeuren dat mensen in een overvolle treincoupe zo hun foon gaan bedienen nl.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Het gaat trouwens om de mening van 1 persoon die voor Google werkt. Dat betekent niet dat Google als bedrijf achter deze opmerking staat. Michiel zit dus gewoon wat te stoken..

 • Profielfoto
  Mark_Otte

  Ik zie daar iemand Andy Rubin verdedigen en terecht. Hij is in DIT artikel niet negaief over Siri. Er zijn talloze andere gesprekken waarin hij iets minder lief was over Siri, Apple en de 4S… Rubin verdedigd vaak genoeg Google als het meest innoverende bedrijf ter wereld, maar ze innoveren niets. Het zijn de side-kick developers die de servers van Google gebruiken om hun projecten te builden en Google noemt het dan ‘van hun’. Ze voegen een shit load aan features toe aan hun bedrijf maar alles is het niet eens ‘net niet’ het is een vette flop. Neem nou Google+. Twitter in luiers met down-syndroom. Het enige goede aan Google is hun zoekmachine en Android. Eerlijk is eerlijk, het is een goed besturingssysteem, maar ook alleen maar omdat 90% van de look and feel gejat is van iOS. (zoek maar naar dat “voor en na de iPhone” plaatje op google…

  Siri is zijn tijd ver vooruit. Nee, het is geen uitvinding van Apple. Apple heeft Siri Technologies overgenomen in januari 2010. Maar ze hebben het wel tot hoogtes gebracht die andere developers niet konden krijgen. Het is een beta dus ik denk dat de ‘1.0’ versie echt richting JARVIS gaat (Iron Man).

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Het zou pas gek zijn als hij zou zeggen dat de iPhone geweldig is.

 • Profielfoto
  koen

  En dan voortaan met je stem alles in huis besturen.
  Licht, geluid(Itunes), temperatuur, zonnescherm etc.

  Ik zie het al voor me:
  Siri, doe het licht eens aan. Nee, die andere. Ja grappig, doe het nu aa-haan. Aaauuuw, ik stoot mijn kop, is het nu afgelopen, DOE GVD HET LICHT AAN.:evil:

 • Profielfoto
  iMarkb

  Vind je het logisch?! Bedrijven zullen nooit producten van concurrenten gaan prijzen! Dat lijkt me wel erg raar, mocht dat ooit gebeuren. Maar ik ben, net zoals ik hier al las, niet onder de indruk van Google!

 • Profielfoto
  Shyos

  Sinds wanneer is een smartphone om te spreken met iemand?

  Google goes back in time… just low class bitching… bad losers!

 • Profielfoto
  Dakterras

  Simon Sinek legt even uit wat het verschil is tussen een bedrijf als Google en een bedrijf als Apple: http://www.youtube.com/watch?v=qp0HIF3SfI4 in het licht van deze TED talks kan ik beamen dat ik liever een pak mest van Apple zou kopen, dan een goudstaaf van Google. Ik koop Apple op gevoel, niet op ratio. Dat geef ik direct toe. Maar ik ben er al jaren enorm blij om. En dat is dus ook precies waarom zo’n reactie van Google volstrekt overbodig is. Google wint er geen zieltjes mee. Bovendien gaat het uiteindelijk niet om of een product nou wel vernieuwend is of niet. Het gaat erom hoe het wordt ingezet.

 • Profielfoto
  farl4web

  Siri deed mij weinig, tot ik gisteren in de docu op Discovery Stevie Wonder langs zag komen die alle lof uitsprak over de iPhone. Voor eenieder met een visuele handicap kan Siri wel eens een zeer welkome toepassing zijn.

  Wat je zag in de documentaire iGenius was niet Siri, maar gewoon de Toegankelijkheid-functies van de iPhone. Zit er al enkele generaties op.

  Maar Siri gaat dit naar een nieuw level brengen!:lol:

 • Profielfoto
  wouwout

  Simon Sinek legt even uit wat het verschil is tussen een bedrijf als Google en een bedrijf als Apple: http://www.youtube.com/watch?v=qp0HIF3SfI4 in het licht van deze TED talks kan ik beamen dat ik liever een pak mest van Apple zou kopen, dan een goudstaaf van Google. Ik koop Apple op gevoel, niet op ratio. Dat geef ik direct toe. Maar ik ben er al jaren enorm blij om. En dat is dus ook precies waarom zo\’n reactie van Google volstrekt overbodig is. Google wint er geen zieltjes mee. Bovendien gaat het uiteindelijk niet om of een product nou wel vernieuwend is of niet. Het gaat erom hoe het wordt ingezet.

  Je verwoordt de religieuze ervaring die veel mensen met Apple hebben perfect. “ik koop Apple op gevoel”, “Google wint er geen zieltjes mee”

 • Profielfoto
  ocramarco

  Alleen jammer dat, zeker op dit moment, handelaren ook op gevoel kopen. En dat de financiële markt daarom niet helemaal werkt omdat het niet op ratio is gestoeld maar gevoel. Dus JohnDillinger zo vreemd is het niet!

 • Profielfoto
  Gogol

  Ik hoop dat Rubin gelijk heeft. Ik heb een beeld van de toekomst in volle publieke ruimtes dat me niet aanstaat.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Typisch…een fabrikant die gaat bepalen wat de consument wilt.
  Luisteren naar de consument en die bepaald wel wat wel en niet nuttig is.
  Wat een arrogante houding!

 • Profielfoto
  maconly

  @Falc
  ik heb zakelijk met google te maken en vind het een arrogante bagger bende.

  Als gebruiker kun je denken dat het geweldig is maar als je zaken met ze MOET doen dan is het net als met ebay en paypal een boevenbende .

  Van mij mogen ze persoonlij mars op gaan meten .