Gemeenteraad Cupertino publiceert eerbetoon aan Steve Jobs

5 reacties

Op 7 juni 2011, vlak na de keynote op de WWDC die Steve Jobs (tijdens zijn ziekteverlof) presenteerde, stond hij voor de gemeenteraad in Cupertino om de raadsleden de nieuwe Apple Campus te tonen. Op 18 oktober jl. heeft de gemeenteraad stilgestaan bij het overlijden van Steve.

“The city is in the process of reviewing the new Apple Campus 2 headquarters project, which was Mr. Jobs’ vision.”, zo valt te lezen op de website van de raad. Tevens heeft de gemeente een tribute video gemaakt. Afgewisseld met de inmiddels wel bekende foto’s en video’s uit zijn loopbaan, zien we fragmenten van het pleidooi dat hij in juni voor de raadsleden hield.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  faestro

  Het zal mij benieuwen wat die ‘review’ gaat opleveren. Nu Steve is overleden, zal wellicht een deel van de gemeenteraad hun ideeën over de nieuwe campus doordrukken en aanpassing van het plan willen zien.

  Leuk filmpje trouwens van de gemeenteraad.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Mooi filmpje, leuk dat ze dit hebben gedaan

 • Profielfoto
  kerelvent

  Het zal me verbazen als Apple hier minder dan compleet vrij spel krijgt. Ze zijn de grootste belastingbetaler van de stad en ze gaan een op ieder vlak positief project verwezenlijken. Het wordt letterlijk en figuurlijk groener, het scheelt verkeer en bovendien is het ook nog een redelijke architectonische bezienswaardigheid.

  Je zal als gemeenteraad wel helemaal gek zijn om Apple wat dit betreft ook maar een strobreed in de weg te leggen.

 • Profielfoto
  palahala

  […] en bovendien is het ook nog een redelijke architectonische bezienswaardigheid.

  Precies de reden om als gemeenteraad wél drie keer na te denken, en vooruit te kijken. Er zijn wel meer grote complexen of hele wijken gebouwd die men toentertijd heel mooi en modern vond.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Volgens mij waren ze al accoord, dus ik vind de reactie een beetje vreemd!