Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 oktober 2011

Forrester: Mac is goed voor bedrijven!

Forrester Research is één van de bedrijven die onderzoek doet naar IT-trends bij grote bedrijven. Met de rapporten die daaruit voortvloeien hebben ze grote invloed op de automatiseringsstrategie van bedrijven. In 2007 beweerde Forrester nog dat grote bedrijven Apple moesten weren uit hun netwerken, zelfs voor eenvoudige zaken als e-mail.

Nu, vier jaar later, zijn ze tot nieuwe inzichten gekomen. Een nieuw onderzoek onder 590 IT managers schept hoop voor Apple-adepten. Macgebruikers behoren volgens dit nieuwe rapport namelijk tot de “informatiewerkers die nieuwe technologieën gebruiken en innovatieve manieren vinden om productiever te zijn en klanten effectiever te kunnen helpen”.

Maar het gaat verder. Forrester onderscheid de HERO, de “Higly Empowered and Resourceful Operative”. Macgebruikers zijn volgens Forrester de HERO’s van bedrijven en de automatiseringsafdeling zou de HERO’s niet moeten hinderen, maar juist moeten toerusten. HERO’s willen dat hun computers in 10 seconden en niet in 10 minuten opstarten en dat ze geen koffie hoeven te halen wanneer ze een spreadsheet van 20MB openen.

Dat er nog wel een wereld te winnen is, blijkt uit hetzelfde onderzoek. 41% van de grote bedrijven verbiedt namelijk nog steeds particuliere Mac-laptops op het bedrijfsnetwerk, terwijl particuliere Windows-laptops vaak wel worden toegestaan.

Het complete rapport kost $499,- en is online te bestellen. Wanneer je dat geld er niet voor over hebt, dan citeren CNN en 9to5Mac er nog altijd lustig op los.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Forrester: Mac is goed voor bedrijven!
Sluiten