Forrester: Mac is goed voor bedrijven!

9 reacties

Forrester Research is één van de bedrijven die onderzoek doet naar IT-trends bij grote bedrijven. Met de rapporten die daaruit voortvloeien hebben ze grote invloed op de automatiseringsstrategie van bedrijven. In 2007 beweerde Forrester nog dat grote bedrijven Apple moesten weren uit hun netwerken, zelfs voor eenvoudige zaken als e-mail.

Nu, vier jaar later, zijn ze tot nieuwe inzichten gekomen. Een nieuw onderzoek onder 590 IT managers schept hoop voor Apple-adepten. Macgebruikers behoren volgens dit nieuwe rapport namelijk tot de “informatiewerkers die nieuwe technologieën gebruiken en innovatieve manieren vinden om productiever te zijn en klanten effectiever te kunnen helpen”.

Maar het gaat verder. Forrester onderscheid de HERO, de “Higly Empowered and Resourceful Operative”. Macgebruikers zijn volgens Forrester de HERO’s van bedrijven en de automatiseringsafdeling zou de HERO’s niet moeten hinderen, maar juist moeten toerusten. HERO’s willen dat hun computers in 10 seconden en niet in 10 minuten opstarten en dat ze geen koffie hoeven te halen wanneer ze een spreadsheet van 20MB openen.

Dat er nog wel een wereld te winnen is, blijkt uit hetzelfde onderzoek. 41% van de grote bedrijven verbiedt namelijk nog steeds particuliere Mac-laptops op het bedrijfsnetwerk, terwijl particuliere Windows-laptops vaak wel worden toegestaan.

Het complete rapport kost $499,- en is online te bestellen. Wanneer je dat geld er niet voor over hebt, dan citeren CNN en 9to5Mac er nog altijd lustig op los.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  41% van de grote bedrijven verbiedt namelijk nog steeds particuliere Mac-laptops op het bedrijfsnetwerk, terwijl particuliere Windows-laptops vaak wel worden toegestaan.

  ”We ondersteunen geen Apple!”:angry:

 • Profielfoto
  Christophe F

  41% van de grote bedrijven verbiedt namelijk nog steeds particuliere Mac-laptops op het bedrijfsnetwerk, terwijl particuliere Windows-laptops vaak wel worden toegestaan.

  \’\’We ondersteunen geen Apple!\’\’:angry:

  Ze zouden immers zonder werk zitten als ze Apple ‘ondersteunen’…

 • Profielfoto
  djneo

  Op mijn school met (ongeveer 20 duizend leerlingen) 16 duizend pc’s en 12 mac’s

  en directie met iPhone’s

  Heb IK een configuratie voor de iPhone’s bedacht, en de 12 mac’s onderhouden (beetje uitstoffen en osx driver problemen opgelost met de login van die bakken en een wacom driver (Netwerk gebruikers mochten de driver niet laden))

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Is het nu ‘Mac is goed voor bedrijven’ of ‘Macgebruikers zijn goed voor bedrijven’? Volgens mij dat laatste en wanneer je die redenatie doorzet komt het er dus op neer dat je mensen laat werken op het platform dat zij prettig vinden, wat mij niet meer dan logisch lijkt.

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Het is een traag proces. Veel van die ICT’ers hebben ooit gekozen voor Windows cursussen en je kan niet verwachten dat mensen hun eigen baan op de tocht zetten. Als je een vak hebt moet je altijd bijleren, als je dat niet doet val je ooit af. Voor iemand die alleen Apple systemen kan onderhouden geldt hetzelfde trouwens. De echte kenners zijn vaak degenen die UNIX/Linux etc beheersen. Bedrijven hebben vaak teveel Windows-only ICTers.

  500$ om een rapport te lezen dat Apple-gebruikers productiever zijn lijkt me trouwens wel erg veel ;), maar ik ken genoeg Windows gebruikers die ook productief zijn, maar dat zijn dan meestal wel mensen die het systeem goed begrijpen en onderhouden. Ben het dan ook eens met Sjurkie, maar het probleem ligt bij de ICTers.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Als er één apart volk is, dan zijn het wel ICT’rs.
  Die weten allerlei ‘problemen’ op te noemen die optreden bij een overschakeling van pc’s naar Mac’s terwijl ze dondersgoed weten dat de onderhoudskosten van een Mac veel minder is als van een pc. (Dat is onderzocht en bewezen).
  Shit, sommige hebben zelf een Mac thuis staan!
  .
  Toch ligt de oorzaak voor de huidige situatie (n.l. dat de pc veel meer gebruikt wordt) ook voor een deel bij Apple zelf. Apple heeft zich nooit echt sterk gemaakt voor de zakelijke wereld maar eerder voor de gewone consument.
  Heden ten dage zijn het eigenlijk maar ‘een handvol’ gespecialiseerde bedrijven die een Mac netwerk hebben. Persoonlijk reken ik die dan ook tot de bedrijven met slimmere CEO’s…

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Door de komst van iPhone en iPad komt de Mac ook steeds dichterbij voor de consument (gewenning aan OS en Apple).
  Belangrijk hierin is volgens mij de beveiliging van de Macs in het interne netwerk. Dat staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar door bovengenoemde stelling gaat het nu wel een beetje lopen, denk ik.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik heb mijn kleine bedrijfje (1 stand alone server en 10 werkstations) enkele jaren geleden ook volledig overgezet naar Mac (of eigenlijk: geleidelijk overgezet) en moet zeggen dat dat erg goed bevalt. Veel minder storingen en vooral veel minder VAGE storingen. De enige resterende PC is inmiddels ook al ten prooi gevallen aan virussen, dus die gaat er binnenkort ook uit. Ik heb geen zin om vele honderden Euro’s per jaar te betalen voor alleen anti-virus software die nog slecht werkt ook.
  .
  Ik denk dat het grootste probleem ligt in het feit dat veel ICT-ers nog steeds vast houden aan Windows en -als het er op aan komt- Windows verdedigen tegenover Mac. Zo iemand zal zich hevig verzetten tegen alles wat indruist tegen Windows.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  ik zit op het Cibap. Alleen maar macs, en loopt als een trein.