Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 12 oktober 2011

Eerste iPhone 4S-reviews jubelen

Toen de iPhone 4S werd geintroduceerd, waren de reacties hier op OMT wat ingetogen. Geen nieuw scherm, geen nieuw design. De meesten wilden toch echt een iPhone 5 zien en geen iPhone 4 met enkele verbeteringen op hardwaregebied, met uitzondering van de voice-assistent Siri als geheel nieuwe feature.

In Amerika is de 4S inmiddels uitgebreid getest door verschillende media-outlets en de eerste reacties zijn louter positief te noemen. De snelheid van de iPhone 4S wordt aangegeven als duidelijk pluspunt, evenals Siri, waarvan gezegd wordt dat het daadwerkelijk de unieke feature is die beloofd werd tijdens de persconferentie. Zelfs de meest bizarre vragen weet Siri te beantwoorden. Hoewel Siri officieel nog steeds in testfase is, is het na kort gebruik al merkbaar dat het programma zich daadwerkelijk aanpast aan jou als gebruiker. Er vindt zuivere interactie plaats tussen Siri en de gebruiker en het contact beperkt zich niet tot het dicteren van commando’s.

De batterij is eveneens aanzienlijk verbeterd; je zult waarschijnlijk makkelijk een hele dag doorkomen op een enkele keer laden, ook al maak je ijverig gebruik van de telefoon en de meer battterijslurpende mogelijkheden, zoals veel browsen via een 3G-verbinding. De verbeterde camera met 8 MP is daarnaast ook een groot pluspunt. De beelden zijn scherp en vol van detail en kleur. Het zal waarschijnlijk moeilijk zijn om een standaard point and shoot-camera te rechtvaardigen, als de camera in je telefoon al dermate goed is.

Al met al wordt geadviseerd aan iPhone 4-gebruikers om niet meteen te upgraden, daar zijn de verbeteringen misschien iets te minimaal voor, als je de twee toestellen zij aan zij vergelijkt. Gebruikers van oudere iPhones doen er echter wel goed aan om de 4S te overwegen, aangezien de verbeteringen ten opzichte van een iPhone 3G en 3GS opzienbarend genoemd kunnen worden.

Zodra OMT de iPhone 4S in handen heeft, kun je ook hier een uitgebreid testrapport verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste iPhone 4S-reviews jubelen
Sluiten