Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 18 oktober 2011

Steve Jobs wilde Dropbox kopen voor 800 miljoen

In een tijd ver voor iCloud, toen Dropbox nog een jong en klein bedrijfje was, we hebben het over december 2009, liepen de twee oprichters het hoofdkwartier van Apple binnen. Ze hadden een afspraak met Steve Jobs. Nog voordat zij hun laptop konden openen voor een presentatie, nam hij het woord.

“I know what you do.”, zei Steve. Hierna ging hij verder met de opmerking dat Dropbox een ‘feature’ was, geen product. Oftewel, de functionaliteit van Dropbox zou pas betekenisvol zijn als het geintegreerd zou worden in een OS, zoals Mac OS X. Daar bleef het niet bij. De constatering werd vergezeld van een genereus aanbod. Hoezeer de oprichters van Dropbox ook Steve Jobs adoreerden, ze hielden voet bij stuk. Dropbox was niet te koop.

Steve reageerde met de mededeling dat Apple zich in Dropbox’ vaarwater zou gaan begeven. Er werd nog gepoogd een vervolgafspraak te maken, maar Jobs liet niet meer van zich horen. Totdat hij anderhalf jaar later, in juni 2011, zijn laatste keynote speech gaf en iCloud introduceerde. Nog geen directe Dropbox concurrent, maar wel een volledig geintegreerde synchronisatiedienst die Dropbox wakker schudde.

Lees het hele profiel van Dropbox met de volledige anekdotes over Steve Jobs op Forbes.com.

Reageer op artikel:
Steve Jobs wilde Dropbox kopen voor 800 miljoen
Sluiten