Donkere iCloud boven North Carolina

31 reacties

Dat het aantal Apple-gebruikers de afgelopen paar jaar gigantisch is gestegen, zullen ze bij Apple gemerkt hebben de laatste uren. De introductie gisteravond van iCloud, vergezeld van een hele stapel updates voor iOS, Mac OS X en diverse programma’s heeft gezorgd voor de nodige problemen.

Gebruikers moesten vaak lang wachten totdat programma’s gedownload waren en het installeren ging dikwijls gepaard met errors. Volgens bronnen van de Engelse krant The Guardian nam het internetverkeer in Engeland met 1/5 toe toen iOS 5 uitkwam en het downloaden begon. Het internet had het even zwaar, maar Apple had het nog veel zwaarder. Waarschijnlijk kwam er rook uit de servers in het gloednieuwe – speciaal voor iCloud ingerichte – datacenter in North Carolina.

De errors die gebruikers ondervinden hebben vaak te maken met het verifiëren van hard- en software en Apple-ID’s op activatie-servers van Apple. Wanneer een server niet snel genoeg reageert, dan stopt de installer ermee. Een tweede installatie-poging werkt meestal wel.

Apple's nieuwe datacenter in North Carolina

Ook iCloud zelf heeft het zo nu en dan moeilijk. Dit resulteert in het korte tijd niet beschikbaar zijn van Mail, de Apple ID services en het niet in één keer kunnen activeren van iClouddiensten als Back to my Mac. In hele lichte mate doet het denken aan de problemen die ontstonden bij de introductie van MobileMe. Een introductie waarvan Steve in z’n laatste keynote bij de introductie van iCloud aangaf dat het niet tot Apple’s finest hours behoorde. Doordat het aantal Apple-gebruikers is gegroeid én iCloud in de basis een gratis dienst is, is de schaal van iCloud echter heel veel groter dan MobileMe.

Een geruststellende gedachte is dat dit misschien wel de laatste keer is voor Apple dat er een zo massale software-update wordt uitgebracht, omdat zowel Mac OS X Lion als iOS nu gebruik kunnen maken van delta-updates. Hierbij hoeven alleen de gewijzigde bestanden gedownload te worden, wat enorm kan schelen in het dataverkeer.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Doney

  Niks van gemerkt zelf, wat mij betreft verloopt de iCloud launch prima.

 • Profielfoto
  jobz

  Dat zag je al aankomen : geen ronde hoeken in dat datacentre. (net podcast geluisterd over Steve en ronde hoeken).

 • Profielfoto
  iquik

  Ik ben nog niet begonnen aan de iCloud migratie, maar het was bij mij voor het eerst dat het upgraden naar een nieuw iOS niet vlekkeloos verliep. Op de iPad krijg ik het helemaal niet voor elkaar:-(

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  Mail heeft bij mij veel time-outs, verder nergens last van!

 • Profielfoto
  Anthony

  Iemand ook problemen met de muis?

  Sinds de update werkt de Mission Control functie niet meer…
  Vreemd genoeg wel op de trackpad.

  What to do?

 • Profielfoto
  koenvisser

  hmmm activatie servers voor software voor OSX werken weer, nu nog die van iOS…:(

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Tja, dat had ik van tevoren kunnen zeggen.
  Als je nou per type iPhone lanceert… en de update voor iCloud een dag later… ipv alles tegelijk… dan kun je alles overzien en hebben meer mensen een goede ervaring.
  .
  Launchpad heeft trouwens veel grotere iconen! En mission control ziet er anders uit.

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Yup gisteravond hier ook allemaal probleempjes. Alles lijkt nu te werken alleen Mail ijlt nog wat na. Ik vind ’t toch een foute inschatting van Apple om op deze manier te updaten, een hoosbui was ‘t.

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Ik krijg nog steeds een error als ik mijn mobileme wil moven: ‘due to high demand we are unable to move your account at this time’.

 • Profielfoto
  william89

  Ik krijg nog steeds een error als ik mijn mobileme wil moven: \’due to high demand we are unable to move your account at this time\’.

  Hier hetzelfde probleem, ik probeer het al 2 uur om de 10 minuten:(

 • Profielfoto

  Het is maar een update. Het maakt nou niet echt uit dat je hem pas een paar uur later kunt downloaden. Niet zulke grote problemen als bij RIM gelukkig maar!

 • Profielfoto
  Loek1991

  Ik heb een probleem met het updaten van mijn moeders iPhone 4. Zij heeft (helaas) geen Mac maar een computer met Windows Vista. Op de computer heb ik uiteraard iTunes 10.5 geinstalleerd en ook heb ik de iPhone netjes met deze computer gesynchroniseerd. Echter, wanneer ik op de knop ‘Bijwerken’ in iTunes druk gaat hij eerst een tijd downloaden en krijg ik vervolgens de melding dat er een time-out is bij de netwerkverbinding. Ik heb gisteravond ook al geprobeerd te updaten en toen kreeg ik dit ook, maar toen dacht ik dat het aan de drukte van de Apple server lag, maar het probleem blijft zich ook vandaag al bij 3 pogingen herhalen. Weet iemand wat er mis is en wat ik kan doen? Bij voorbaat dank.

 • Profielfoto
  koen

  Gelukkig wordt het morgen en dit weekend mooi weer, dus dan zal het allemaal wel wat soepeler gaan: http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=35.575689,-81.211747 :thumbsup:

 • Profielfoto
  fastshifter

  Oh boy oh boy, voor iCloud moest ik een nieuwe versie van iPhoto downloaden. Maar die was er niet; ik had de nieuwste versie. Vandaag is er wel een nieuwere versie, maar die crasht elke 5 seconden!

 • Profielfoto
  nicow101

  mobile.me verhuizen naar iCloud lukt nog niet, morgen maar weer es proberen :slant:

 • Profielfoto
  Needler

  Steve kijkt tevreden naar benee..

 • Profielfoto
  Osipz

  Laat je verhaal maar gewoon in de Onvoltooid Tegenwoordige Tijd staan Jan David, want het is nog steeds ruk. Mijn laatste beetje geloof in een leven na de dood is de grond in geboord, want als Steve nu in de wolken was, dan zou het allemaal gladjes zijn verlopen.

 • Profielfoto
  iKlaas84

  STEVEJ0BS 2 uur geleden
  Launchpad heeft trouwens veel grotere iconen! En mission control ziet er anders uit.

  Mission Control ziet er niet alleen anders uit! Je kan eindelijk ook de Full-Screen Programma’s Sorteren:)

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Net met grote snelheid 1,3GB updates gedownload en geïnstalleerd. Zonder vertraging.
  Je moet gewoon niet de eerste willen zijn. :sealed:

 • Profielfoto
  Blurk

  Nergens last van. Alleen OMT ging plat:wink:

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Het was bij lange na niet zo erg als de MobileMe switch. En dat was ten opzichte van dit maar klein. Ik vind het ongelofelijk dat ze sowieso een paar honderd miljoen downloads aankunnen en echt flinke grote ook nog. Het werkt min of meer vlekkeloos hier.
  Ook een paar errors gehad bij de firmware upgrade, maar geen echte ellende.

 • Profielfoto
  yellow

  Update naar iOS5 ging vlekkeloos hier. :thumbsup: Apple

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Ging eigenlijk wel van het beroemde leien dakje…. Wel traag maar zit tijdelijk op camping in Spanje en internet is dan gratis maar snel is het zeker niet.
  Wel leuk om te zien bij het tabje ‘shared’ er gisteravond ineens 8 andere Mac computers ook online waren (dit zijn er normaal gesproken hooguit 1 of 2):)

  Dus dat mijn snelheid van gemiddeld 300Kb naar ongeveer 80 ging was wel te verklaren:)
  Als ik thuis had gezeten met mijn 50Mbit lijntje had ik waarschijnlijk Apple verweten dat dat nieuwe datacenter ook alweer verouderd was.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Jaja…..nu allemaal melden dat het vlekkeloos ging….kijk eens op het draadje van woensdagavond, honderden problemen!!

 • Profielfoto
  de.Studio

  Nee Apple, dit is niet goed.

  Heb de afgelopen maanden met diverse medewerkers van Apple Support gechat en ze weten echt niet waar ze het over hebben. Zo bijvoorbeeld over iCloud vandaag. Zeg ik: ik kan me na de transitie vanuit MobileMe op een van m’n macs niet aanmelden bij iCloud in systeemvoorkeuren/iCloud. Krijg ik als super advies: heeft u 10.7.2 al geinstalleerd?
  Ja muts…. anders zie ik iCloud niet staan in systeemvoorkeuren!-;)

 • Profielfoto
  yoerio

  Nergen last van gehad:)

 • Profielfoto
  yoerio

  En ik he direct na de lancering geupdate

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Mijn iPhone moest ik een paar keer opnieuw proberen, maar dat was direct an de introduction. Met mijn iPad ging het gisteren vlekkeloos. Dus als je niet direct de eerste wilt zijn, dan gaat het prima.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Weet al iemand waarom je de muziek nog niet opnieuw kan dowloaden?

 • Profielfoto
  nicow101

  mobileme verhuizen naar iCloud is inmiddels gelukt:smile:

  ik merk alleen nu pas dat een gedeelte van m’n muziek niet op m’n iPhone staat, ondanks dat synchroniseren verder gewoon goed gaat :slant: