Apple introduceert iPhone 4S: A5-processor, 28 oktober in Nederland

119 reacties

Mensen die hoopten op een iPhone 5 met een geheel nieuw uiterlijk komen bedrogen uit. In plaats daarvan kondigde Apple’s CEO Tim Cook zojuist de iPhone 4S aan met hetzelfde design als de iPhone 4, maar onder de motorkap flinke verbeteringen.

Het uiterlijk kenmerkt zich nog altijd door het retina scherm aan de voorzijde. De iPhone is populair als fotocamera. Om die reden heeft Apple de iPhone 4S uitgerust met een verbeterde camera van 8 megapixels (3264 x 2448) met een hybride IR filter voor heldere en scherpe foto’s. Het nemen van een foto gaat een stuk sneller dan voorheen. Het opnemen van video gaat met een kwaliteit van 1080p HD en maakt gebruik van real-time beeldstabilisatie.

Aan de binnenkant is de iPhone 4S uitgerust met een dual-core A5-processor die we al een tijdje hebben mogen ‘testrijden’ op de iPad 2. Daarmee is de CPU twee maal sneller dan in de vorige iPhone. Ook hebben de grafische prestaties een flinke boost gekregen. Al met al zijn de grafische prestaties tot 7 maal sneller dan op de vorige iPhone.

Met de batterij is het mogelijk om zo’n 8 uur te bellen over 3G of zo’n 6 uur te surfen op het web over de mobiele dataverbinding (9 uur over Wifi). Tijdens een lange vlucht kun je tot 10 uur achter elkaar video kijken of 40 uur muziek luisteren.

Ook het ontvangst zal een stuk beter zijn dan voorheen. De iPhone is voorzien van twee antennes, waartussen het toestel op intelligente wijze zal schakelen. De iPhone 4S is geschikt voor zowel GSM en CDMA, waardoor deze te gebruiken is op alle telefoonnetwerken in de wereld.

De iPhone 4S komt in Nederland beschikbaar op 28 oktober in de kleuren zwart en wit. Prijzen zijn hier nog niet bekend, maar in de VS kost de 16 GB-versie $199,- in combinatie met een 2-jarig abonnement. Voor een grotere opslagcapaciteit betaal je $299,- (32 GB) of $399,- (64 GB).

De iPhone 4 blijft bestaan in een 8 GB variant en kost nu € 499,- zonder abonnement. Daarnaast verdwijnt ook de iPhone 3GS nog niet van het toneel. Een 8 GB-model van de 3GS zal gratis worden in combinatie met een abonnement of € 349,- los.

Reacties

119 reacties
 • Profielfoto
  karelschapie

  (46 GB). = 64 neem ik aan

 • Profielfoto
  reven

  iOS 5 GM seed is uit!!!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Tja, wat zullen we er van zeggen.
  Vind een jaar en en kwartaal voor dit toch tegenvallen, maar neem er toch 1, ’t gaat ten slotte uiteindelijk om de software..

 • Profielfoto
  bjorngra

  15 maanden voor een processorwissel en een camera? Volgens mij zijn er problemen in de ontwikkeling van de 5 geweest en hebben ze in allerijl een 4S gemaakt.

 • Profielfoto
  dnhems

  En nu meteen de vragen zoals: Komt hij dan meteen bij Vodafone uit? Is hij dan meteen i.c.m. een zakelijk abbo te krijgen en wat zijn de prijzen.

  Keynote voorbij en meteen weer zoveel vragen:)

 • Profielfoto
  RobbieB

  Eigenlijk precies zoals verwacht.
  .
  De media en geruchten hebben voor absurd hoge verwachtingen gezorgd, terwijl Apple zelf vrijwel geen reclame of wat dan ook voor dit evenement heeft gemaakt.
  .
  Uiteindelijk denk ik dat ik hem toch ga halen (moet upgraden van een 3G), simpelweg omdat ik Android verschrikkelijk vind werken.
  .
  Het enige wat écht nodig was, was een groter scherm. Dat i.c.m. deze upgrades had zoveel goed gemaakt. Zelfs al was het in dezelfde behuizing.

 • Profielfoto
  reven

  Lion 7.2 GM!

 • Profielfoto
  thiemodelange

  Ik ben blij dat ik afgelopen week de iPhone4 heb gehaald. Voor mijn gebruik meer dan voldoende. Maar leuke specificaties… ben benieuwd naar iOS5

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  @bjorngra,

  De Galaxy S II, had die dan wel SUPER-verbeteringen?
  De iPhone is al een top toestel, hoeft niet zoveel aan gedaan te worden.

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Zeer schandalige marketing, voelt een beetje als het uitstellen van de elektische auto die al jaren beschikbaar was/is. Nog meer iphones verkopen dit jaar en alle cijfers weer mooi presenteren volgend jaar.
  Ben al jaren fan, maar vind dit echt na 1,5 jaar een te kleine stap voorwaarts.
  Apple moet wel blijven vernieuwen !!!!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Siri ziet er leuk uit.

  EDIT: Youtube video embedden gaat blijkbaar niet bij een nieuwsbericht?:confused:

  Dan maar zo.

 • Profielfoto
  Dannydekr

  Tjah, ik ben toch heel erg teleurgesteld in hetgeen Apple vandaag gepresenteerd heeft. 14 maanden voor een simpele spec-upgrade vind ik persoonlijk niet iets wat ik erg graag wil hebben.

  Siri is een leuke toevoeging, maar in NL is de waarde van Siri sowieso al een stuk minder ivm het feit dat de taal niet wordt ondersteund. Het is naar mijn mening overigens ook niet meer dan een gimmick dat maar voor een klein percentage mensen interessant is, hoewel het wel een leuke gimmick is:)

  Ik denk eerlijk gezegd dat er heel weinig mensen met een iPhone 4 en een lopend contract zeer snel gaan overstappen omdat ze de iPhone 4S per se willen hebben. Ik doe liever een jaartje langer met mijn iPhone 4 zodat ik de ‘echte’ iPhone 5 krijg.

  Ik denk serieus dat dit de eerste keer is dat een iPhone release gepaard gaat met grote teleurstelling en uiteindelijk ook met matige verkoopcijfers. Ditmaal voorspel ik dat er geen lange rijen zullen zijn in ieder geval..

 • Profielfoto
  BenR

  Een 8 GB-model van de 3G zal gratis worden in combinatie met een abonnement.

  Zal wel 3GS moeten zijn?

  Verder alles zoals verwacht, Siri is wel interessant.

 • Profielfoto
  iDecide

  Laatste regel iPhone 3G S zal het zijn, 3G is al tijden niet meer via de reguliere kanalen te verkrijgen.

 • Profielfoto
  Dwee8le

  Eigenlijk precies zoals verwacht.

  Helemaal mee eens.

  Waar komt die onvrede toch steeds vandaan? Dit zie je toch van mijlenver aankomen? Eerst de 3G en dan een 3Gs: zelfde uiterlijk, update aan de binnenkant. Dan een 4 en nu een 4s. Dat er mensen zijn die dit patroon niet zien. Volgend jaar zomer een 5 met een ander uiterlijk. klaar…

  Ik vind het alleen jammer dat Siri niet op mijn iPhone 4 werkt. Had ik graag uitgeprobeerd. Ik ben benieuwd hoeveel RAM er in de 4s zit. Zou dat nou echt 1GB zijn?

 • Profielfoto
  JoelCoster

  en met al dat gezeur vergeten we ios5, dat maakt toch nog een heel verschil

 • Profielfoto
  iSponge

  idd door de geruchten een (te) hoge verwachting gehad.. Maar toch nog best tevreden over de 4S:-) Zodra we mogen pre-orderen sta ik in de rij! M’n 3G is echt op ondertussen!

 • Profielfoto
  interFACE

  @ Brambo1978

  Welke marketing? Bij mijn weten heeft Apple geen ene uiting gedaan omtrent een iPhone 5. T’is de ‘schuld’ van alle fanboy’s en aanverwanten die hoge verwachtingen hebben geschapen.

 • Profielfoto
  youp.c
 • Profielfoto
  spacefreek

  De camera (app) is trouwens wel erg netjes gedaan:
  http://www.apple.com/iphone/built-in-apps/camera.html

 • Profielfoto
  jimeh

  TELEURSTELLING!

 • Profielfoto
  Mick-23

  FAAAAAAAAAAL

 • Profielfoto
  joetoe

  erg teleurstellend allemaal !!

  iOS 5 had, naar mijn mening, toch in combinatie met een splinternieuwe (qua design) iPhone 5 gepresenteerd moeten worden !

  geen iPhone 4S voor mij….

 • Profielfoto
  louis1993

  als ik naar build in apps kijk wordt mijn toegang geblokeerd op heel de apple site

 • Profielfoto
  mmars

  Niet zo ontevreden allemaal!

 • Profielfoto
  Maced.2

  indeed teleurstellend allemaal,ook hier geen 4S
  Op naar de 5 dan maar :thumbsup:

 • Profielfoto
  Asaxx112

  199$ voor 16 GB? De iPhone 4S is beter dan de 5 maar 399 $ goedkoper?
  Of is dit samen met een 3G abonnement?

 • Profielfoto
  Gezellig

  Wat gaat-ie kosten – zonder abo?

 • Profielfoto
  Frans Haven

  Prima en logische update. Is al vaker vertoond. Benieuwd naar de camera. Overdreven verwachtingen worden zo langzamerhand wel wat vervelend. Maar voordeel is dat Apple-aandeel behoorlijk daalt dus wie een koopje wil kan z’n slag slaan.

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  Nu allemaal afkraken, maar nadat hij er is, staan we allemaal weer braaf bij de Apple Store om hem te testen, en dan is hij wel geweldig en nemen we hem toch wel. Waarom dus afkraken. Wat willen jullie dan? Wat voor functies moet de volgens jullie iPhone 5 hebben dan?

 • Profielfoto
  Bosdavid

  Wel, ik ben licht ‘teleurgesteld’ in die zin, dat ik erg benieuwd ben naar nieuwe iPods.
  Goed, de iPhone 5 had ik misschien ook wel interessant gevonden (waarbij ik me nu afvraag of ik wacht op dat model, of dat ik de 4S serieus overweeg).

  Of zijn er al geruchten over een aanstaand iPod evenement?:razz:

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Hoewel verwacht, idiote update. 16 maanden de tijd gehad.. Dan nog maar een jaar langer met de 3Gs, je moet wel volslagen achterlijk zijn om hier nog in te trappen en weer voor twee jaar te tekenen terwijl er 10 maanden later een schitterend nieuw toestel is.

 • Profielfoto
  iAgree

  Top , 4s here i come, de 5 sla ik dan weer over en dan over 2 jaar weer de 5s zo heb ik dan steeds het meest optimale aparaat van ieder model.
  Ik kom van een 3Gs waarvan ook het gross van de mensen vond dat het niets Nws was, maar onder de motorkap is ie gewoon helemaal nw heerlijk.
  Voormij gaan de graphics dus iets van 14 keer beter worden, kan niet wachten ;).
  It’s not the aperance that counts , its what you can do with It .

 • Profielfoto
  lexvo

  Hoe dan ook, ik denk dat de 4S ook goed gaat verkopen.

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  Maar wat verwachten jullie dan van een eventuele iPhone 5, welke functies? Toch geen hologram toetsenbord? En een 3D scherm? Willen jullie dat zo graag?

 • Profielfoto
  Aidovive

  Geheel zoals verwacht. De verbeteringen zitten in het OS. Dit heeft Apple tijdens de WWDC al gezegd. Het design voldoet nog steeds. Snellere Proc. Om ios5 soepeler te laten lopen, 1080p om nog wat extra mensen over de streep te trekken. Doen ze slim.

 • Profielfoto
  Dustin24

  Totaal niet teleurgesteld hier, wat hadden jullie verwacht? Het is toch niet vreemd dat er een 4S kwam? Niet shockerend.

 • Profielfoto
  Robertoo

  Mooi dat ik nog een jaar moet met mn iPhone 4. Hoewel de Assistant functie erg interessant is, zal het toch nooit echt aan slaan denk ik. Ik wacht nog even op de iPhone 6 (of 4SS?)

 • Profielfoto
  Arthur345

  De iPhone 3GS is nu verkrijgbaar voor 349,- met 8GB

 • Profielfoto
  essiw

  waarom staat er in de store ook bij ipod touch “new”? Wat is daar nieuw aan?

 • Profielfoto
  Schummi

  Ik ben zwaar teleurgesteld, hebben ze er zo lang overgedaan om nu met
  hetzelfde te komen, het is niet echt baanbrekend waar ze mee komen.
  Volgens mij was de concurentie al met deze zaken gekomen.
  The Apple Iphone zou een gadget moeten zijn, maar niet als je er 2 jaar over doet
  om met iets echt nieuws te komen.
  Tijdens de hele keynote hebben ze vertelt hoe goed ze wel niet waren en dat ze
  overal eerste stonden en het beste in waren, maar met iets nieuws te komen was
  toch iets teveel gevraagd.
  Ik denk dat ze bij Samsung een hele goede dag hebben.

  Deze Appel is aardig opgegeten.

 • Profielfoto
  brelsnok
 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  @Schummi, Wat verwachten jullie dan van die nieuwe iPhone? Een nieuw design? Noem eens iets concreets.

 • Profielfoto
  CMD-Z

  grappig hoe iedereen inderdaad gewoon eigenlijk afhankelijk is van zn abbo.
  Ik stapte in bij de 3GS, en zal nu overgaan op de 4GS.

  Mensen die instapten bij de 4, moeten eigenlijk toch wachten nog een jaar, en schreeuwen nu hard dat het een waardeloze update is.

  Ik vind de looks van de iphone 4 prima en robuust, en wat mij betreft is dit dus een prima update;-)

 • Profielfoto
  jobz

  prima update.
  en misschien een reden voor verwende tieners om massaal over te stappen naar HTC en BB. Zijn we daar ook van af.;-)

  Die assistent wordt een flop. iCloud niet. Apple-spotify kan ook wat worden.

 • Profielfoto
  stel

  Tick Tock model.

  Apple, Tick= Design+minnor software change, Tock=Big software change+ No design change.

  Jammer dat we nu in het jaar van Tock. Volgend jaar beter:-(

 • Profielfoto
  GastonM

  En als hij nou gewoon iPhone 5 had geheten met precies deze zelfde specilificaties, was het dan wel goed geweest?

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Teleurstellend!

  Maar de 4S zal dan ook niet de update van 2011 worden. Dat is IOS5!!!
  Als Cook deze keynote de 4S EN iOS5 zou hebben aangekondigd zou dat een mooie 1ste keynote geweest zijn. En waren we allemaal half niet zo teleurgesteld.

  Het kwam alleen niet zo uit. Waarom apple voor deze optie gekozen heeft snap ik niet zo goed…

 • Profielfoto
  AppleStef

  Wat kunnen jullie

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  En als hij nou gewoon iPhone 5 had geheten met precies deze zelfde specilificaties, was het dan wel goed geweest?

  Indien ander design wellicht. Als je nu weer instapt loop je aan het eind van je contract met een toestel waarvan het design reeds vier jaar oud is.

 • Profielfoto
  thomth

  Komt Siri ook voor de iphone 4? Nee toch?

 • Profielfoto
  serum

  en de appletv is nu ook te bestellen in NL.

 • Profielfoto
  TBITW

  “Een 8 GB-model van de 3G zal gratis worden in combinatie met een abonnement.”.

  dit moet “Een 8 GB-model van de 3G[S] zal gratis worden in combinatie met een abonnement.” zijn neem ik aan?

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Ik denk dat ik nog gewoon de iphone 4 ga halen….simlockvrij wel te verstaan………apple biedt hem aan voor 499 EUR

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  @Gastje8 +1:P Koning.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik zou meteen overgestapt zijn op de iPhone 5 maar voor een opgesmukte iPhone 4 draai ik mijn hand niet om. Ik heb genoeg betaald voor mijn telefoon, dan mogen ze wel met een nieuw design komen. Enerzijds had ik deze stap wel verwacht maar anderzijds ben ik een beetje teleurgesteld. Ik verwachte op zich gewoon een nieuwe iPhone, hoe die ook heten zou kon me eigenlijk niet schelen. Ik wilde vanavond gewoon iOS 5 downloaden en eventueel uitkijken naar een nieuwe iPhone maar dat zit er voorlopig nog niet in. Ben ik even blij dat ik niet, zoals velen hier op OMT, hoopte op van alles en nog wat.
  .
  Anyway, Casperrrrr heeft het aan ’t rechte eind, vind ik. Je koopt nu gewoon een iPhone 4 met een stel nieuwe ingewanden. Voor een iMac/MacBook lijkt me dat logisch maar op het gebied van telefoons zie ik er het nut niet van in.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Toffe prijzen,maar wat gaan de toestellen in Belgie kosten zonder abonnement?

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Precies, ik moet overstappen van 3gs, maar ga nu de iphone 4 halen, omdat deze gewoon een stuk goedkoper zal zijn en de voordelen met de 4gs te klein zijn (voor mij)

 • Profielfoto
  koen

  Sjonge jonge wat een stel verwende kleuters weer hier zeg… :angry:

 • Profielfoto
  McNismo

  Ja hoor, daar zijn ze weer! De zeikstralen. (teleurgesteld dit, teleurgesteld dat, jammer dit, jammer dat… En maar zeiken!)

  Ik ben tevreden, zoals altijd.
  Ik sta de 28e op de stoep bij de AppleStore!
  100% zeker!

 • Profielfoto
  wmaat

  Prijzen zijn zeker in VS icm abonnement?

 • Profielfoto
  Marius1976

  Die prijzen die genoemd zijn… zijn wat verwarrend inderdaad. Als dat voor simlockvrije toestellen zijn, zonder abonnement, dan vind ik de prijsdaling de meest interessante vernieuwing. Dat is nogal een verschil in prijs nu zeg…

  Hiermee wordt het voor velen interessant om een iPhone te kopen zonder dat ze aan een of ander abonnement vastzitten.

  Maar w.s. zijn die prijzen niet voor een los toestel….

  Wie weet het?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ Mrwhoopie: Ik las zonet op Applestore.be dat de iPhone 4 8 GB 529 euro kost. (Simlock-vrij)….

 • Profielfoto
  Alelieveld

  199 euro of dollar zonder abonnement, dat lijkt me heel sterk..

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Voor een iMac/MacBook lijkt me dat logisch maar op het gebied van telefoons zie ik er het nut niet van in.

  Ik wel. Gewoon verkooptrucs. Als ze niet snel genoeg nieuwe modellen uit laten komen, stappen mensen op een gegeven moment over op de concurrent zoals Samsung, die aan één stuk allerlei nieuwe modellen dumpt. Meeste mensen boeit het geen hol wat die iPhone kan, zolang het maar het nieuwste is. Voor ons als Apple-fans misschien moeilijk te begrijpen, maar meeste mensen kopen Apple niet om Apple, maar om het cool gehalte van het merk. Net als overigens voor alle andere merken. Blackberry Bold zus en zo klinkt cool: ‘is net nieuw kijk mij eens!’.

  Apple moet daar aan mee doen om klanten te behouden of te verkrijgen. Nu kunnen met de 4 en 3GS klanten met minder geld trekken, wat ook weer voordelig is. Kortom: redenen voldoende!

 • Profielfoto
  007 Junior

  Simlock-vrije iPhone 4 (8GB) kost €499 volgens de Apple-website: http://store.apple.com/nl/product/MD128?mco=MjU1NTYxNzA

 • Profielfoto
  francisbacon

  Degene die deze telefoon een teleurstelling vinden zijn of verwend, of te stom om die geruchten te geloven. Die 1 op die event-uitnodiging stond waarschijnlijk voor 1 gemist telefoontje :thumbsup: LOL

 • Profielfoto
  azad01

  En wat gaat de “iPhone 4S” in België kosten zonder abonnement?

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Lijken me fijne verbeteringen. Vooral dat de foto- en filmspecificaties zo vooruitgaan. Prima hoor!
  Al die overspannen opgeklopte verwachtingen… dit is gewoon een schitterend apparaat met prachtige mogelijkheden!

 • Profielfoto
  007 Junior

  Excuus: http://store.apple.com/nl/browse/home/shop_iphone/family/iphone/
  Vind het een mooie update, maar kan me voorstellen dat ’t voor mensen met een iPhone 4 geen wereld van verschil is. Toch is deze upgrade voor mij reden genoeg om eindelijk van mijn Samsung Jet af te stappen!:)

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  @Niiiiiickk,ja kwestie wat de 4S gaat kosten dan…siri lijkt mij tof maar als de upgrade van 4 naar 4S te kostelijk word steek ik mijn centen in mijn andere hobby:p

 • Profielfoto
  ---

  Beetje kinderachtige reacties. Heb al een aantal keren gemeld op dit forum dat dit hem zou worden (had het gewoon precies goed). Dit was echt te verwachten. De iPhone 4 is nog steeds qua design zeer sterk en waarom zou Apple dat gaan veranderen? Ja omdat jullie wat anders willen, maar daar geeft Apple niet om haha.

 • Profielfoto
  Steventje

  Mooi innerlijk van 4s maar niet de moeite waard om mijn iPhone 4 te vervangen! jammer maar gewoon nog een jaartje wachten! Wel vet dat de apple tv in nl verkrijgbaar is! Die dan maar halen! haha

 • Profielfoto
  vogel

  Sorry maar hiermee gaat Apple de strijd tegen de hele rits Android foons niet winnen!

 • Profielfoto
  Chowmin

  Jawel nog iemand die teleurgesteld is, een iphone 5 had voor mij de volgende belangrijke punten met zich mee gebracht; 1 – een 4inch scherm en 2 – een nieuw design (dunner, afgeronde hoeken en eventueel teardrop)! Met een 3D scherm + de vandaag gepresenteerde inhoudt was het voor mij vandaag een knaller geweest. Helaas zit ik nu met een 3G welke op sterven na dood is dus zal het wel de 4S worden…

 • Profielfoto
  wout3r

  iPhone 4 voor $99? Shit.. Heb net mijn achterkantje vervangen voor €60..

 • Profielfoto
  ripwater

  Qua specificaties helemaal geen verkeerde update. Voordeel voor iP4 gebruikers is dat ze niet meteen met een verouderd toestel rondlopen. Denk alleen wel dat veel mensen graag een wat groter scherm hadden gezien, zoals sommige Android tegenhangers.

 • Profielfoto
  N3RD

  Die prijzen van $99 en $199 zeggen mij niet zoveel… Hoeveel gaan ze hier kosten?

  Wordt besteld: witte 4 8GB en zwarte 4S 16GB!

 • Profielfoto
  FlorisW

  DIE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF EEN CONTRACT!

 • Profielfoto
  Moretti

  Weet iemand hoelang het meestal duurt voordat de keynote online staat???

 • Profielfoto
  bassbug

  Ik ben blij dat ik afgelopen week de iPhone4 heb gehaald. Voor mijn gebruik meer dan voldoende. Maar leuke specificaties… ben benieuwd naar iOS5

  Da’s dan knap stom is mijn mening

 • Profielfoto
  CMD-Z

  inderdaad

 • Profielfoto
  ecnerual
 • Profielfoto
  mmmac

  Slecht verhaal. Computer update zonder nieuwe design zie ik nog wel, maar een telefoontoestel moet vernieuwend zijn. De iPhone4 is al razendsnel en maakt prima foto’s. Wat moet je met nog meer snelheid.. Ik blijf bij mijn 4 en wacht tot de 5.

 • Profielfoto
  007 Junior

  De iPhone 4 heeft een oogstrelend mooi design en kan nog een hele tijd mee door de upgrade van vandaag. Ben benieuwd hoe duur de losse toestellen worden. Als de 4S even duur wordt als dat de iPhone 4 nieuw ook was, dan haal ik ‘m sowieso!

 • Profielfoto
  Ricardo95

  Ik moet nog kijken hoe ik aan het geld kom, maar ben nu in het bezit van een 3GS en moet echt gewoon de 4S hebben!!

 • Profielfoto
  007 Junior

  Weet iemand trouwens wanneer de GM van Lion 10.7.2 beschikbaar komt?

 • Profielfoto
  vogel

  Lees net ff verder en zie daar AppleTV. Daar word ik dan wel wwer blij van!

 • Profielfoto
  iSpiXal

  Teardrop lijkt me uitermate onhandig tijdens het spelen van een spelletje, ik bedoel dan heb je aan de ene kant meer telefoon vast dan aan de andere.. Niet echt logisch, maargoed.
  Wat ik me toch echt af blijf vragen, is hoe ze de volgende iPhone gaan noemen. 5 is afgezaagd, want het is al de 6e iPhone, maar bij 6 slaan ze de 5 over, dat ziet er ook zo raar uit?

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Hey, ik neem aan dat die prijzen met abbonement zijn. Want normaal kostte een iPhone 600 euro, en nu kun je die voor 99,- krijgen? (iPhone 4)?

  En zelfs de iPhone 4S is maar 199 voor 16GB?

  Maar weet iemand de prijzen van simlock vrij?

  @N3RD
  Apple houd ‘eenvoud’ aan, en houd niet rekening met de koersen van de dollar/euro. Dus kost een mac 1149dollar, kost hij hier 1149euro. Terwijl hij in vergelijking bij ons 500 euro teveel kost…
  Zelfde geld dus voor de iPhones:(

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Hoeveel zal hij kosten simlockvrij en zonder provider

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Gemiste kans! iPhone gaat nu op aantal vlakken steeds meer achterlopen op concurrentie die groter scherm heeft, beter communiceert met TV enz. En wij moeten na 16 maanden zoet gehouden worden met een beter cameraatje (8Mp is al gebruikelijk!) en snelle chip + groter geheugen. Dat is fijn maar niet genoeg.
  Volgens mij is iPhone 5 gewoon vertraagd door problemen na ramp Japan, problemen Foxconn en wellicht ook minder onderdelen door ruzie met Samsung.
  Ik wilde na bijna 2,5 jaar iPhone 3Gs overstappen op iPhone 5, maar wil eigenlijk niet opgescheept worden met weer een tussenmodel…!
  Misschien koop ik wel een voordeliger iPhone 4 totdat er een échte nieuwe iPhone is, de iPhone 5 met hopelijk meer metaal en groter scherm.
  De prijzen in het artikel slaan helemaal nergens op. Die zijn inclusief een ‘gemiddeld’ abonnement. Ik vraag me af wat ze écht gaan kosten!

 • Profielfoto
  cids

  iPhone 4S (16GB) gaat 629 Euro kosten… prijzen kloppen dus niet in dit artikel…

 • Profielfoto
  Infinitatus

  Vrij logische upgrade. Voor mij atenneverbetering, dus nu ga ik wel eentje halen . En ik heb niets tegen het iphone 4 design. Verder lijkt me Siri een heel interessante ontwikkeling. Lijkt me een stuk intelligenter dan de huidig beschikbare spraakherkenning. Afgaande op alle antwoorden hier, lijkt het wel of alleen een designverandering in de iphone telt. Zulke oppervlakkige mensen had ik niet verwacht op OMT.

 • Profielfoto
  Soedjono84

  Volgens Apple.nl zijn de prijzen duurder.

 • Profielfoto
  Munnichs

  “Whether you’re a GSM or CDMA customer, you can roam GSM networks in 200 countries around the world.”

  Dus ik kan in Amerika niet bellen op het Verizon/Sprint netwerk? Eenzijdige world phone dus…

 • Profielfoto
  Sheyenne

  Waar maken jullie je eigenlijk druk om… Als je wat te klagen wilt hebben, ga dan lekker het spelletje Farm Ville spelen, kun je klagen tot je een ons weegt…

  Qua design is de iPhone zeer sterk, en zal er ook in de toekomst weinig in gaan veranderen. Deze valt nu gewoon in de prijsklasse van de iPod Touch…. Alleen voor het telefoon gedeeelte zal gewoon abonnementskosten moeten worden betaald.

  Verbeteringen zijn er talrijk, men zou het een iPhone 5 kunnen noemen vanwege de A5 chip. En sodeflikker op wil je het een tussenmodel noemen. Aan het model hoeft niets verandert te worden. De iPhone doet het gewoon goed op de markt en de prijs is nu wat aantrekkelijker. Al schort het hier in ons kikkerlandje wel veel aan…

 • Profielfoto
  PvdO

  Laat maar komen die goedkope iPhone 4!

 • Profielfoto
  fozzy

  Wat een gefrustreerde reacties lees ik hier toch steeds. Blij dat ik nog steeds geen iPhone heb gekocht, maar blijven wachten heeft ook nooit resultaat dus is de conclusie..

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Mede door sites als onemorething is iedereen helemaal gek gemaakt over een nieuwe iPhone! Misschien een goed idee om wat minder geruchten te plaatsen.

  Het is op zich wel logisch dat de vorm van een iPhone niet na 1 jaar aangepast wordt. Denk eens aan alle accessoires die je weer kan weg doen bij de aanschaf van een nieuw model met een nieuwe vorm.

  Apple melkt de iPhone 4 helemaal uit. Er is niet genoeg concurrentie waarschijnlijk waardoor Apple rustig kan doorgaan met een 4s en volgend jaar dan maar eens de iPhone 5. Natuurlijk ben ook ik teleurgesteld echter is het wel zo dat ik eigenlijk behalve de batterij niet klaag over mijn iPhone. Ik mis op de 4 weinig tot niks.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Volgens mij zijn de prijzen wel aanzienlijk lager dan de 4 voorheen? Dat zou dan ook betekenen dat de 2e hands markt voor de 4 een aardige duik gaat nemen…

  Al met al ben ik bitter teleurgesteld in deze upgrade en zal ik alleen switchen als ik mn 4 goed zou kunnen verkopen.

  edit: foutje, had over het hoofd gezien dat de prijzen icm een abonnement zijn.

 • Profielfoto
  Niels klein

  Weet iemand of de iPhone 4s ook los simlockvrij word verkocht?

 • Profielfoto
  strigoi

  Precies zoals verwacht. Siri is een geavanceerde functie, ik vraag me af in hoeverre mensen het gaan gebruiken. Wel erg indrukwekkend! De camera update, antenne en A5 chip maken het tot een van de snelste en betere (beste?) toestellen op de markt! Waarom mensen wellicht wat geïrriteerd zijn kan ook komen doordat we (ik althans) NU met iOS5 willen spelen. Een directe release had waarschijnlijk wat meer vrolijke gezichten en reacties opgeleverd.

 • Profielfoto
  BenDover

  iPhone 5 komt denk ik als Apple helemaal van Samsung af is.
  LG en Toshiba moeten dan voldoende schermen en geheugen kunnen leveren.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  In het algemeen wordt het gezien als een tegenvaller. Ik denk dat het een verkeerde inschatting is. Er zit denk ik toch heel belangrijke verbeteringen in:
  – 2e attenne
  – betere batterij
  – veel snellere processor
  – voorbereid op toekomst met Siri
  – Houdt een prachtig design! (waarom zou je iets dat heel mooi is bij een nieuw model moeten veranderen?!)
  – veel betere camera (foto en video kwaliteiten sprong!)

  Ik denk dat het best lastig zal zijn om mensen tevreden te houden met updates van toestellen. Blijkbaar vind men een standaard verbetering (snelheid en opslag vergroting) niet meer voldoende. Men verwacht wonderen van Apple.

  Wat inderdaad toch wel een beetje tegenviel:
  – het formaat van het scherm is niet groter geworden
  – de batterij had nog een stukje beter kunnen zijn

  Aanvullend kan denk ik gezegd worden dat nu en in de toekomst minder van hardware verbeteringen verwacht mag worden, maar het zit hem vooral in de verbeteringen van de software. Helaas voor Apple (en zijn aandeelhouders) is dat geen directe inkomsten bron.
  Behalve dan natuurlijk van uitbreidingen zoals de kaartlezend dienst.

  Wellicht dat siri ook nog gaat bijdragen aan de inkomsten van Apple? A la Google?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ook al zijn er geen hardware verbeteringen,…een iPhone heeft zoveel goeds te bieden: iCloud bijvoorbeeld!!

 • Profielfoto
  Lucide-B

  ookal was er een iphone 5 gekomen.. ik overweeg serieus een android. vind het zo scheef dat je een iphone niet eens gewoon als disk op je mac kan mounten.. dat kan met een android gewoon wel.

 • Profielfoto
  Rogierdk

  Snap eigenlijk de verontwaardiging en al helemaal de 3% waarde daling op de beurs totaal niet.

  Iedereen die beetje oplet weet dat Apple niet zomaar 2 nieuwe producten op de markt zet. Na de 3g kwam ook eerst de 3gs..

  Apple houd van simpel, less is more. (het eerste wat Jobs deed toen hij toen der tijd terug kwam bij Apple, was het aantal producten terug brengen).
  Nu eerst de iphone 4 verbeterd en iOS 5 en iCloud, en tussen neus en lippen door nog de verbeteringen van Apple TV. Wat mij betreft significante verbeteringen en toevoegingen aan de productlijn van Apple.

  Please please, don’t be hasty…

  Persoonlijke note: Waarom groter scherm? Weer zo’n koelkast zoals de Samsung Galaxy?!

 • Profielfoto
  fastshifter

  Tijd voor iets nieuws (=anders dan een iPhone)…

 • Profielfoto
  Lucide-B

  tijd voor een android!:D

 • Profielfoto
  iDuck

  Ik vind het een mooie update. De iPhone 4 is mooi, en nu ook capabeler dan ooit.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Even wat positiefs van mijn kant. Na het landerige gevoel over toch niet een echte iPhone 5 is de combinatie van iCloud, iOS 5 en een snellere, verbeterde iPhone 4 toch een fijn totaalpakket. Toch bedankt Apple:grin:

 • Profielfoto
  ro_me

  ookal was er een iphone 5 gekomen.. ik overweeg serieus een android. vind het zo scheef dat je een iphone niet eens gewoon als disk op je mac kan mounten.. dat kan met een android gewoon wel.

  Android heeft vele zaken die handiger en doordachter zijn dan ios 4. Notificaties bv, ongelooflijk dat Apple dat pas vanaf nu gaan aanbieden. Als disk mounten is ook zo iets. Ik zie vrienden hun telefoon gebruiken als usb-drive, erg handig.
  Ik denk dat Apple serieus de boot gaat missen in smartphone-land. Het zijn natuurlijk alles behalve spannende hardware specs, de iphobne 4s. Of iOS5 moet een hoop goed gaan maken.

 • Profielfoto
  gsmaster

  Ik zie functies en rekenkracht die men Andriod al héél lang heeft!!! Ik ben persoonlijk apple minded… Maar ze melken…

 • Profielfoto
  Aidovive

  Ik wacht vol smart op een pre-order mogelijkheid van een simlockvrije 4S…. (16GB is voor mij voldoende. iCloud mag alles wat niet past voor mij opslaan)

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  ”Deze valt nu gewoon in de prijsklasse van de iPod Touch…. Alleen voor het telefoon gedeeelte zal gewoon abonnementskosten moeten worden betaald.”

  Haha hier sla je de plank volledig mis. De helft van je abonnementskosten, misschien wel meer bij een iPhone, zijn gewoon afbetaling van je smartphone:)

  Voor mij is deze ”upgrade” ook een tegenvaller. Heb de 3G en de 3Gs gehad, maar sindsdien een Android-telefoon (de HD2) en oh wat voel ik me vrij. Lekker roms uitproberen en alles wat met een iPhone kan, kan ik ook en nog veel meer (behalve siri, maar ik kan toch niet vloeiend Engels, Duits of Frans).

  Hopen dat de volgende iPhone in ieder geval een groter scherm meebrengt, van een 4.3 inch terug naar zo’n kleintje gaat mij echt niet gebeuren (en kom nou niet aan van dat het een koelkast word, ik heb hem vandaag nog met een iPhone 4 vergeleken en qua maten scheelt het bijna niks, je hebt alleen niet zo’n (lelijke) zwarte rand).

 • Profielfoto
  IBram15

  Weet iemand vanaf hoe laat je kan pre-orderen vrijdag (online op Apple.fr)

 • Profielfoto
  Chorro

  4S.

  Het doet mij een beetje aan Porsche denken. Porsche Panamera 4S, Porsche 911 (Targa) 4S.

  Nee, zolang m’n iPhone 4 het naar behoren blijft doen sla ik deze over. Volgende iPhone wordt weer van mij.

 • Profielfoto
  danielletree

  Ik gebruik http://itunes-giftcards.com/
alles wordt gedaan door PayPal en is snel x)
als ik in een ander land, dat maakt mijn leven een stuk gemakkelijker:lol::grin: