Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 31 oktober 2011
Leestijd: 1 minuut

Airplay en iMessage voor Mac OS X?

Bij de onthulling van Mac OS X Lion werd benadrukt dat Apple zich voor een aantal onderdelen heeft laten inspireren door iOS. Zo zijn het ‘nieuwe’ tegenovergestelde scrollen en LaunchPad dircte afgeleiden van iOS. Apple lijkt de trend door te willen zetten, zo bericht 9to5Mac. Volgens die website wordt op dit moment gewerkt aan AirPlay mirroring en iMessage in Mac OS X.

AirPlay Mirroring zou onderdeel worden van Quicktime. Net als nu al mogelijk is met een iPad 2 of iPhone 4S zou het volledige beeld van de Mac draadloos gestreamd kunnen worden naar een Apple TV. Op die manier moet het bijvoorbeeld mogelijk worden om een presentatie zonder kabels op een beamer of groot beeldscherm af te spelen.

iMessage zou als los programma of als onderdeel van iChat op de Mac verschijnen. Het zou zelfs kunnen dat Apple deze twee applicaties combineert met FaceTime (dat nu als losse applicatie in Lion zit, maar op iOS al geïntegreerd is) tot één nieuwe messenger applicatie waarbij een contactpersoon via FaceTime, iMessage, AIM of iCloud gecontacteerd kan worden.

Volgens de geciteerde bronnen biedt de huidige ontwikkeling van iMessage en AirPlay mirroring voor Mac OS X nog geen garantie dat deze functionaliteit daadwerkelijk uitgebracht zal worden. Mocht dat wel gebeuren dan is het onzeker of Apple de applicaties eerst als beta beschikbaar stelt, zoals destijds bij FaceTime gebeurde, of dat we ze kunnen verwachten in Mac OS X 10.8.

Wel is zeker dat men in Cupertino al druk bezig is met de volgende versie van Mac OS X, zo ontdekte MacRumors vandaag.Nog maximaal twee jaar wachten en we weten of AirPlay mirroring en iMessage er onderdeel van uit maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Airplay en iMessage voor Mac OS X?
Sluiten