Adobe brengt zes nieuwe Apps uit in 2012

5 reacties

Er komen zes nieuwe apps voor de iPad van Adobe. Dit meldt Adobe vandaag in een persbericht. Adobe zal de apps niet alleen voor de iPad uitbrengen maar ook voor alle Android tablets. De apps zijn al in november beschikbaar voor Android en pas volgend jaar voor de iPad.

In het pakket zullen de volgende apps zitten: Photoshop touch, Collage, Debut, Ideas, Kuler, en Proto. Verder zullen de tablet apps Typefont ondersteunen. Typekit is een drager van honderden lettertypen.

De softwareontwikkelaar vertelt dat naast de apps er ook een online service beschikbaar zal zijn: Creative Cloud. De link met iCloud is al gauw gelegd, er zal op deze service net als bij iCloud ruimte zijn om bestanden op te slaan en uit te wisselen (20 GB). De Creative Cloud zal er ook voor zorgen dat bestanden gesynchroniseerd worden tussen je tablet en de computer thuis.

Debut
Debut is een app die vooral bedoeld is om snel CS bestanden te laten zien aan cliënten en collega’s. Debut kan Photoshop, InDesign en Illustrator bestanden openen.

Photoshop Touch
Photoshop Touch lijkt veel op zijn grote broer. De invalshoek bij deze app is vooral het snel creëren en bewerken van je foto’s en afbeeldingen. Je kan veel functies van Photoshop gebruiken maar dan met een iets meer vluchtige insteek. Er kan gewerkt worden met layers, maskers en je kan afbeeldingen en plaatjes bijsnijden en hervormen. Naast de creatie-tools levert Adobe tutorials om je zo snel mogelijk aan de slag te krijgen.

Collage
Met deze app kan een heus ‘moodboard’ gemaakt worden. Met je vingers kun je zelf een collage in elkaar knutselen. Volgens Adobe kan je er snel je ideeën mee op een rij krijgen. In de app kan er via Google naar plaatjes gezocht worden. Naast afbeeldingen kan je tekst toevoegen aan je collage om zo snel mogelijk je ideeën op papier te krijgen.

Ideas
Met Ideas kan je tekenen. Met het programma kan je gemakkelijk met vector tekeningen maken. Er kan gemakkelijk geschakeld worden tussen stappen in het tekenen en ook bij Ideas kan je werken met meerdere layers.

Kuler
Kuler is misschien de opmerkelijkste in het rijtje. Net als de versie op de computer kan je met Kuler kleurenschema’s maken op je iPad. Dit kan je doen aan de hand van afbeeldingen, maar ook met gebruik van honderden kleurenschema in de community. Als je die kleurenschema’s gemaakt hebt kunnen ze geëxporteerd worden naar Creative Suite. Kuler kan op de tablet nu offline gebruikt worden. Dit kan op de computer nog niet.

Proto
Dreamweaver in het klein, zo kan je Proto het best beschrijven. Met Proto maak je met simpele vingerbewegingen websites. Je schetst zo simpel headers en menu’s via het CSS grid systeem.

Op de presentatiefilmpjes van Adobe lijken de programma’s nog schokkerig te werken. Afgevraagd kan worden of deze applicaties niet te zwaar zijn voor de huidige tablets. De prijs van de apps zijn voor de App Store nog niet bekend, in de Android Market gaan alle apps $9,99 per stuk kosten.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  ’n tientje voor Photoshop Touch? Ben best benieuwd hoe groot dat in de loop der jaren gaat worden..

 • Profielfoto
  Soulshaker

  geen flash app ? :crazy:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Waarom eerst voor de Androids. Dat is me niet duidelijk en is ook niet slim, want de creatievelingen hebben altijd een iPad…!

 • Profielfoto
  macjonge

  Mooi.
  Ik ben ook erg benieuwd wanneer Apple komt met iWeb for iPad.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @MacAanZee Adobe Ideas is al sinds begin van iPad (1) verkrijgbaar in de AppStore. Net als een aantal andere apps. Eerst kijken voordat je wat gaat roepen?:wink: