16 oktober: Steve Jobs-dag

34 reacties

De zestiende van oktober zal vanaf nu verbonden blijven aan Steve Jobs. De gouverneur van de Amerikaanste staat Californië, Jerry Brown, heeft 16 oktober uitgeroepen tot nationale Steve Jobs-dag, zo laat Brown in een tweet weten. Volgens Brown was Jobs van groot belang voor de staat.

Morgen wordt eveneens een herdenking gehouden bij de universiteit van Stanford ter ere van het leven en het werk van Jobs. Op de herdenking worden veel prominente figuren uit Silicon Valley verwacht. De topman overleed op 5 oktober en is twee dagen later in besloten kring begraven. Op 19 oktober volgt nog een herdenking voor Jobs, specifiek bedoeld voor werknemers van Apple.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Arthur345

  Waarop is deze datum precies op gebasseerd?

 • Profielfoto
  dylmaster

  Waarom niet 5 oktober, de dag dat hij stierf of op 24 februari, zijn geboortedag?

 • Profielfoto
  Paasvierkantje

  Wat een achtelijk gedoe man, het is (maar ) een mens net zoals wij zijn, en hij was ook nog een minder prettige man.. En dan een steve jobs dag houden? Ga toch weg

 • Profielfoto
  iFlorens

  @Paasvierkantje Zo gaat dat nou eenmaal met publieke personen, ookal is het nogsteeds maar een mens, het is en blijft een publiek persoon. Zo gaat dat en leer ermee leven.

  Maar ik vraag me idd af, waarom precies op deze dag, en niet op zijn sterfdag??

 • Profielfoto
  jobz

  Governor Brown zegt naar mijn weten niet dat dit voor altijd is, kan ook een eenmalige dag zijn (“this sunday”).

  https://twitter.com/#!/JerryBrownGov/status/124992003107860480

  dus

  De zestiende van oktober zal vanaf nu

  klopt misschien niet helemaal.

  Als Nederland straks wint van Cuba overigens wel, dan zal de zestiende oktober de dag zijn die iedereen (behalve *^&$vierkantje :sealed:) zich herinnert als Dutch World Champions Baseball!

 • Profielfoto
  Jhollenberg

  Het feit dat sommige van jullie hier op deze manier reageren laat zien dat jullie totaal niet weten wat deze man in onze wereld heeft bewerkstelligt.

  Jullie geven hier een reactie terwijl jullie niet weten wat de man die jullie “neerhalen” gedaan heeft om ervoor te zorgen dat er hier een reactie kan worden gegeven.

  Graag zou ik zien dat jullie wat meer respect tonen voor de personen die er voor gezorgd hebben dat deze manier van communiceren mogelijk is.

  Ook al is het volgens jullie maar een “mens”. Let wel, deze “mens” heeft samen met een aantal andere “mensen” (b.v. Bill Gates) het aanzien van onze wereld dermate veranderd zodat een ieder er zijn voordeel uit kan halen.

  Het mag maar gezegd zijn.

 • Profielfoto
  Henriboersema

  @jhollenberg, ik sluit mij geheel aan bij jouw opmerking, het gaat niet alleen om dat ipodje of mac, het is veel meer dan dat

 • Profielfoto
  jobz

  Ik vond de combinatie van passie en technologie ook geweldig. En hij was – naast hard in zaken – vast een lieve vader en man, trouwens….

  …niet om te plagen, maar het is al geweldig dat een dtp-er uit Castricum en een service coördinator uit Hooglanderveen dichter bij elkaar zijn gekomen dankzij SJ.

 • Profielfoto
  Paasvierkantje

  @jhollenberg, Hitler had op technologisch vlak ook veel bewerkstelligt! Waar jij en ik elke dag gebruik van maken :slant: begrijp mij even goed, ik heb zelf veel producten van apple en het werkt fantastisch! Dat heb ik toch gedeeltelijk aan Steve Jobs te danken, maar naar mijn mening slaat zo’n dag gewoon door:)

 • Profielfoto
  maconly

  Krijgt Steve Jobs geen uitvaart ?

 • Profielfoto
  daanclasener

  ik vind het een beetje uit de hand lopen, kijk hij heeft veel betekend, maar om meteen een Steve Jobs dag te maken vind ik echt overdreven. alsof hij de wereld heeft gered of iets dat daar op lijkt.

 • Profielfoto
  Korben

  You’ve got to be kidding me !!

 • Profielfoto
  MEEUW

  Het feit dat sommige van jullie hier op deze manier reageren laat zien dat jullie totaal niet weten wat deze man in onze wereld heeft bewerkstelligt.

  Jullie geven hier een reactie terwijl jullie niet weten wat de man die jullie “neerhalen” gedaan heeft om ervoor te zorgen dat er hier een reactie kan worden gegeven.

  Graag zou ik zien dat jullie wat meer respect tonen voor de personen die er voor gezorgd hebben dat deze manier van communiceren mogelijk is.

  Ook al is het volgens jullie maar een “mens”. Let wel, deze “mens” heeft samen met een aantal andere “mensen” (b.v. Bill Gates) het aanzien van onze wereld dermate veranderd zodat een ieder er zijn voordeel uit kan halen.

  Het mag maar gezegd zijn.

  Nou met alle respect voor jullie en Jobs, maar het lijkt af en toe wel of de paus overleden is….
  En prima dat daar zo over word gedaan, maar als iemand een “tikkie” terug geef, moet je dat respecteren.
  Dus dan kan je wel vragen om meer respect te tonen, maar toon zelf meer respect voor diegene die de reactie’s geef.

  Daarbij had jobs een enorm team achter zich, hij heeft niet de i zelf uitgevonden. Wel veel, wel veel bedacht maar ze hadden bij apple enorm veel medewerkers, die deden niet niks.
  Bill Gates heeft dos gejat en daardoor wat kunnen neerzetten en het aanzien van de wereld heet dankzij hem af en toe hell ;). (dit is een grapje)

  Maar de steve jobs dag is voor apple, niet voor ons. Het is niet een nationale of internationale benoemde dag. Het lijkt grootschaliger dan het is denk ik…

 • Profielfoto
  mblokhuis

  @MEEUW Als de paus zou zijn overleden is het eerder tijd voor een heel groot feest;)

  En ik begrijp dat dit alleen in de staat California is, en is niet de 1ste keer dat er op een dag iemand herdacht wordt.

  Het gaat meer om het idee, zonder o.a. Jobs en Gates zou de technologie er heden ten dage anders uitzien.

  En ach de een vindt het overdreven en de ander vindt het een mooi gebaar.

  Iedereen mag er van denken wat die zelf wil.

 • Profielfoto
  ernst.

  Ik dacht men in CA al een algemene “hippie” dag had…;)

 • Profielfoto
  ikbenergenspuntnu
 • Profielfoto
  Undaunted

  Nou met alle respect voor jullie en Jobs, maar het lijkt af en toe wel of de paus overleden is….

  Jobs was dan ook voor veel mensen veel belangrijker dan de paus.

 • Profielfoto
  Brombeer

  Ook wikipedia, maar de heilige Stefanus van Appelonië staat er nog niet bij.

  # 16 oktober H. Mommolinus, bisschop
  # 16 oktober H. Gerardus Majella, kloosterling, C.ss.R.
  # 16 oktober Z. Augustinus Thevarparampil, priester
  # 16 oktober H. Boudewijn van Boekel, monnik

 • Profielfoto
  Nickalicious

  @ Brombeer ook wel raar dat ik er niet bij sta..

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ook ik ben het eens met Jhollenberg, maar laten we de zaken wel even in het juiste perspectief houden. Deze ‘helden verering’ is niet helemaal op zijn plaats als je bedenkt dat het Steve Wozniak was (die veel technischer dan Jobs was) die de eerste Apple computer bouwde. Het was voor 90% het zakelijke inzicht dat Jobs toen al had waardoor die eerste computer er uiteindelijk voor zorgde dat de gewone consument kennis maakte met een uitvinding die eigenlijk al in 1936 door Turing was gedaan.
  De rest is geschiedenis, maar laten we niet vergeten dat het uiteindelijk Jef Raskin was die de eerste Macintosh ontwierp en niet Jobs. Zo kun je in deze link lezen:

  The design caught the attention of Steve Jobs, co-founder of Apple. Realizing that the Macintosh was more marketable than the Lisa, he began to focus his attention on the project. Raskin finally left the Macintosh project in 1981 over a personality conflict with Jobs, and team member Andy Hertzfeld said that the final Macintosh design is closer to Jobs’ ideas than Raskin’s.

  Dus waarom hebben we geen Jef Raskin (1943-2005) day? Die is namelijk begonnen met de eerste Mac terwijl Jobs pas later interesse er in kreeg en er vervolgens ‘zijn’ Mac ervan maakte…
  Natuurlijk hebben we een hoop aan Jobs te danken, maar als puntje bij paaltje komt is Jobs niks meer dan een zeer gewiekst (maar ook keihard) zakenman geweest met een uitgelezen team van technici en programmeurs. Dus zou het gepaster zijn geweest als men over een “Apple day” zou spreken.

 • Profielfoto
  1984

  16 oktober: Steve Jobs-dag

  iGenius: How Steve Jobs Changed The World is op donderdag 20 oktober om 22:00 uur te zien op Discovery Channel in één uur durende documentaire klik

  Deze \’helden verering\’ is niet helemaal op zijn plaats als je bedenkt dat het Steve Wozniak was (die veel technischer dan Jobs was) die de eerste Apple computer bouwde.

  Daar sluit ik mij bij aan Hendrik http://www.youtube.com/watch?v=uCRijF7lxzI&feature=relmfu
  Meer over Steve Wozniak:Klik

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Mijn god wat een droefenis hier (in de comments!)… Als ik onemorething.nl bezoek mag ik toch minstens verwachten dat DAT de plek is waar mijn held wordt geëerd. Steve Jobs is INDERDAAD veel belangrijker dan 10 pausen bij elkaar.
  .
  We mogen daarom onze memorial day uitkiezen, en ZEKER de staat California waar de man vandaan komt.
  .
  De man die de graphical interface uitvond, vensters en ikonen, point and click, dragging & dropping, dingen als de muis en muismat, iPod, iPad, pinch & swipe, aan de wieg stond van object oriented programming, Photoshop, HTML, mp3, iTunes en Pixar. Is dat geen held? Is dat niet iemand die ons leven heeft veranderd?
  .
  Wat een n00b ben je dan als je dat ontkent en wordt het niet tijd voor een geschiedenis les?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Aan alle mensen die het overdreven vinden of niet kunnen begrijpen waarom het goed is dat er een Steve Jobs Day wordt ingesteld:
  Jullie hebben blijkbaar OMT niet vaak genoeg bezocht en de artikelen gelezen. Kijk ’s op Wikipedia, zou ik zeggen, dan kan je je kennis opfrissen. Ook maakt het niks uit dat Wozniak de man was die de eerste Apple in elkaar knutselde of Raskin de eerste Macintosh bouwde. Steve Jobs is de man met de visie geweest, de man die tientallen jaren vanuit zijn visie de wereld van computers en communicatie veranderde. Niet alleen met Apple, maar van het computergebruik in het algemeen, want ook de manier waarop Windows werkt (menu’s, ‘window’ interface, muisgebruik etc) komt bij Steve vandaan. Anders zaten we nu nog ingewikkelde besturingscodes over directories en verplaatsing van bestanden in te tikken. Hij wordt niet voor niets vergeleken met Einstein en Newton, die op hun gebied voor een revolutie zorgde. Of Tesla, wiens meest ‘eenvoudige’ uitvinding nog wel de dynamo was, waarmee nog altijd onze electriciteit wordt opgewekt. Kan je je de wereld voorstellen zonder electriciteit. Of zonder auto – als Henry Ford er niet mee was begonnen. Ook deze mannen hadden stuk voor stuk hun nukken, waren chaoten (Einstein) of lastige, heerszuchtige dictators (Ford).
  Je kunt het je niet voorstellen wat Steve Jobs heeft gedaan, als je niet verder nadenkt dan je neus lang is en als je het normaal vindt dat er computers zijn en dat er internet is en in paniek raakt als je ff niet pingen kan omdat je blackberrietje drie dagen niet werkt. Maar er was een tijd waarin je twee of drie maanden moest wachten op antwoord op een brief die je naar het buitenland had verstuurd. En die tijd is hooguit 30,40 jaar geleden.
  Het feit dat de hele wereld nu via computers en internet direct met elkaar communiceren kan en vooral datdit voor iedereen toegankelijk is – van kleuters tot bejaarden – is primair te danken aan Steve Jobs. Dat is een wereldrevolutie voor persoonlijke communicatie, voor het onderwijs (handig he, die kant en klare werkstukken op internet! Of beter: al die informatie die je zo vanaf je iPhone of MacBook kunt vinden zonder een bibliotheek binnen te stappen en weken lang te zoeken!)) en ook voor het bedrijfsleven. Daarom zal Steve Jobs als één van de grootste visionairs van onze tijd de geschiedenisboekjes in gaan. En een Steve Jobs Day is daarmee ruimschoots gerechtvaardigd. Het zou zelfs wereldwijd kunnen, als de dag waarop je nadenkt over wat een mens kan veranderen in de wereld, simpelweg door met veel kracht en doorzettingsvermogen zijn dromen en ideeën na te jagen. Wie dat niet begrijpt, heeft de omvang niet in de gaten van wat hij allemaal teweeg heeft gebracht.

 • Profielfoto
  Dragan

  Jammer dat niemand een antwoord geeft op de eerste twee reacties, waarom deze datum en niet meer logische data zijn gekozen.
  De sentimentele en emotionele reacties, getuigen van weinig rationaliteit en doen en Steve Jobs en zijn producten,geen eer aan!

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  MacAanZee: amen & halleluja!:D

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Dragan: waarom deze datum. Tja, ze wilden waarschijnlijk niet zijn sterfdatum of verjaardag nemen. Oprichtingsdatum Apple kan ook nog.
  Misschien is Steve Jobs Day vanaf nu een mooie datum voor een KeyNote voor nieuwe updates.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Mijn god wat een droefenis hier (in de comments!)… Als ik onemorething.nl bezoek mag ik toch minstens verwachten dat DAT de plek is waar mijn held wordt geëerd. Steve Jobs is INDERDAAD veel belangrijker dan 10 pausen bij elkaar.
  .
  We mogen daarom onze memorial day uitkiezen, en ZEKER de staat California waar de man vandaan komt.
  .
  De man die de graphical interface uitvond, vensters en ikonen, point and click, dragging & dropping, dingen als de muis en muismat, iPod, iPad, pinch & swipe, aan de wieg stond van object oriented programming, Photoshop, HTML, mp3, iTunes en Pixar. Is dat geen held? Is dat niet iemand die ons leven heeft veranderd?
  .
  Wat een n00b ben je dan als je dat ontkent en wordt het niet tijd voor een geschiedenis les?

  Inderdaad, het wordt tijd voor een geschiedenis les!
  Want ten eerste heeft Jobs de graphical interface helemaal niet uitgevonden. Hij heeft het afgekeken en verder ontwikkeld tot wat het nu is. Dat is een op zich een verdienste omdat hij de visie had die de makers van die GUI niet hadden. Maar waarom je “object oriented programming” er in godsnaam bij haalt is mij een raadsel want Jobs heeft geen enkele programmeertaal ontworpen!. Zelfs Applesoft BASIC dat meegeleverd werd met de Apple ][+ is oorspronkelijk van Microsoft afkomstig.
  Verder noem je om de een of andere reden Photoshop, HTML, mp3 waar Jobs helemaal niets mee te maken heeft gehad want Photoshop is van Adobe, HTML is ontwikkeld door iemand die bij CERN werkte, en mp3 is ontwikkeld door de Moving Picture Experts Group
  .
  Jobs heeft ons leven veranderd ja, dat klopt. Hij was een visionair, dat klopt ook. Hij kon de mensen goed bespelen en was een zeer goede maar ook keiharde zakenman. Maar ga hem nu alsjeblieft geen zaken toedichten waar hij weinig tot niets de hand in heeft gehad want dan pleeg je geschiedvervalsing.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De man die de graphical interface uitvond, vensters en ikonen, point and click, dragging & dropping, dingen als de muis en muismat, iPod, iPad, pinch & swipe, aan de wieg stond van object oriented programming, Photoshop, HTML, mp3, iTunes en Pixar. Is dat geen held? Is dat niet iemand die ons leven heeft veranderd?
  .
  Wat een n00b ben je dan als je dat ontkent en wordt het niet tijd voor een geschiedenis les?

  Inderdaad, het wordt tijd voor een geschiedenis les!
  Want ten eerste heeft Jobs de graphical interface helemaal niet uitgevonden. Hij heeft het afgekeken en verder ontwikkeld tot wat het nu is. Dat is op zich een verdienste omdat hij de visie had die de makers van die GUI niet hadden. Maar waarom je “object oriented programming” er in godsnaam bij haalt is mij een raadsel want Jobs heeft geen enkele programmeertaal ontworpen!. Zelfs Applesoft BASIC dat meegeleverd werd met de Apple ][+ is oorspronkelijk van Microsoft afkomstig.
  Verder noem je om de een of andere reden Photoshop, HTML, mp3 waar Jobs helemaal niets mee te maken heeft gehad want Photoshop is van Adobe, HTML is ontwikkeld door iemand die bij CERN werkte, en mp3 is ontwikkeld door de Moving Picture Experts Group
  .
  Jobs heeft ons leven veranderd ja, dat klopt. Hij was een visionair, dat klopt ook. Hij kon de mensen goed bespelen en was een zeer goede maar ook keiharde zakenman. Maar ga hem nu alsjeblieft geen zaken toedichten waar hij weinig tot niets de hand in heeft gehad want dan pleeg je geschiedvervalsing.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @MacAanZee
  Je doet nu net alsof het allemaal Jobs Jobs en nog eens Jobs is geweest, maar het was een team van mensen en verschillende uitvindingen waar Jobs handig gebruik van maakte.
  Natuurlijk heeft hij een aantal wapenfeiten op zijn naam staan, maar die had hij niet kunnen bereiken zonder mensen als Steve Wozniak.
  .
  En vergeet niet: Jobs was media geil, want andere bedrijven hebben ook ‘keynotes’ waar nieuwe producten aan de pers en aandeelhouders worden voorgesteld, alleen staan daar geen TV camera’s. De uitvinding b.v.b. van de video-band, DVD en de muziek-cd (nota bene iets waar ik geloof ons eigen Philips iets mee te maken had) waren behoorlijk revolutionaire uitvindingen. Maar weet iemand de CEO’s van toen uit zijn hoofd?
  .
  Kom jongens doe een beetje nuchter, want anders krijgt het Windows kamp de bevestiging dat we inderdaad een sekte zijn en volgelingen met oogkleppen op…
  .
  Gezien de vereringsdrang wordt de laatste rustplaats van Jobs een bedevaartsoord en dan lacht iedereen met een pc (en dat zijn er heel wat) ons vierkant uit…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De man die de graphical interface uitvond, vensters en ikonen, point and click, dragging & dropping, dingen als de muis en muismat, iPod, iPad, pinch & swipe, aan de wieg stond van object oriented programming, Photoshop, HTML, mp3, iTunes en Pixar. Is dat geen held? Is dat niet iemand die ons leven heeft veranderd?
  .
  Wat een n00b ben je dan als je dat ontkent en wordt het niet tijd voor een geschiedenis les?

  Inderdaad, het wordt tijd voor een geschiedenis les!
  Want ten eerste heeft Jobs de graphical interface helemaal niet uitgevonden. Hij heeft het afgekeken en verder ontwikkeld tot wat het nu is. Dat is op zich een verdienste omdat hij de visie had die de makers van die GUI niet hadden. Maar waarom je “object oriented programming” er in godsnaam bij haalt is mij een raadsel want Jobs heeft geen enkele programmeertaal ontworpen!. Zelfs Applesoft BASIC dat meegeleverd werd met de Apple ][+ is oorspronkelijk van Microsoft afkomstig.
  Verder noem je om de een of andere reden Photoshop, HTML, mp3 waar Jobs helemaal niets mee te maken heeft gehad want Photoshop is van Adobe, HTML is ontwikkeld door iemand die bij CERN werkte, en mp3 is ontwikkeld door de Moving Picture Experts Group
  .
  Jobs heeft ons leven veranderd ja, dat klopt. Hij was een visionair, dat klopt ook. Hij kon de mensen goed bespelen en was een zeer goede maar ook keiharde zakenman. Maar ga hem nu alsjeblieft geen zaken toedichten waar hij weinig tot niets de hand in heeft gehad want dan pleeg je geschiedvervalsing!

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De man die de graphical interface uitvond, vensters en ikonen, point and click, dragging & dropping, dingen als de muis en muismat, iPod, iPad, pinch & swipe, aan de wieg stond van object oriented programming, Photoshop, HTML, mp3, iTunes en Pixar. Is dat geen held? Is dat niet iemand die ons leven heeft veranderd?
  .
  Wat een n00b ben je dan als je dat ontkent en wordt het niet tijd voor een geschiedenis les?

  Inderdaad, het wordt tijd voor een geschiedenis les!
  Want ten eerste heeft Jobs de graphical interface helemaal niet uitgevonden. Hij heeft het afgekeken en verder ontwikkeld tot wat het nu is. Dat is op zich een verdienste omdat hij de visie had die de makers van die GUI niet hadden. Maar waarom je “object oriented programming” er in godsnaam bij haalt is mij een raadsel want Jobs heeft geen enkele programmeertaal ontworpen!. Zelfs Applesoft BASIC dat meegeleverd werd met de Apple ][+ is oorspronkelijk van Microsoft afkomstig.
  Verder noem je om de een of andere reden Photoshop, HTML, mp3 waar Jobs helemaal niets mee te maken heeft gehad want Photoshop is van Adobe, HTML is ontwikkeld door iemand die bij CERN werkte, en mp3 is ontwikkeld door de Moving Picture Experts Group
  .
  Jobs heeft inderdaad ons leven veranderd ja, dat klopt. Hij was een visionair, dat klopt ook. Hij kon de mensen goed bespelen en was een zeer goede maar ook keiharde zakenman. Maar ga hem nu alsjeblieft geen zaken toedichten waar hij weinig tot niets de hand in heeft gehad want dan pleeg je geschiedvervalsing.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De man die de graphical interface uitvond, vensters en ikonen, point and click, dragging & dropping, dingen als de muis en muismat, iPod, iPad, pinch & swipe, aan de wieg stond van object oriented programming, Photoshop, HTML, mp3, iTunes en Pixar. Is dat geen held? Is dat niet iemand die ons leven heeft veranderd?
  .
  Wat een n00b ben je dan als je dat ontkent en wordt het niet tijd voor een geschiedenis les?

  Inderdaad, het wordt tijd voor een geschiedenis les!
  Want ten eerste heeft Jobs de graphical interface of de muis helemaal niet uitgevonden. Hij heeft het afgekeken en verder ontwikkeld tot wat het nu is. Dat is op zich een verdienste omdat hij de visie had die de makers van die GUI niet hadden. Maar waarom je “object oriented programming” er in godsnaam bij haalt is mij een raadsel want Jobs heeft geen enkele programmeertaal ontworpen!. Zelfs Applesoft BASIC dat meegeleverd werd met de Apple ][+ is oorspronkelijk van Microsoft afkomstig.
  Verder noem je om de een of andere reden Photoshop, HTML, mp3 waar Jobs helemaal niets mee te maken heeft gehad want Photoshop is van Adobe, HTML is ontwikkeld door iemand die bij CERN werkte, en mp3 is ontwikkeld door de Moving Picture Experts Group
  .
  Jobs heeft inderdaad ons leven veranderd ja, dat klopt. Hij was een visionair, dat klopt ook. Hij kon de mensen goed bespelen en was een zeer goede maar ook keiharde zakenman. Maar ga hem nu alsjeblieft geen zaken toedichten waar hij weinig tot niets de hand in heeft gehad want dan pleeg je geschiedvervalsing!

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  ik vind het een beetje uit de hand lopen, kijk hij heeft veel betekend, maar om meteen een Steve Jobs dag te maken vind ik echt overdreven. alsof hij de wereld heeft gered of iets dat daar op lijkt.

  Het loopt ook uit de hand. Er zijn talloze verzetsstrijders uit de 2e wereldoorlog (om maar wat te noemen) die hun leven hebben gegeven, maar zowat niemand kent hun naam.
  Ik bedank Steve voor de prachtige iMac waar ik nu achter zit, en het vele plezier dat ik heb gehad met ‘pong’ en ‘breakout’ op mijn eerste Apple computer (de Apple ][+ ) maar dat doe ik niet op mijn knieën op ‘Jobs day’…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Aan alle mensen die het overdreven vinden of niet kunnen begrijpen waarom het goed is dat er een Steve Jobs Day wordt ingesteld:

  Het feit dat de hele wereld nu via computers en internet direct met elkaar communiceren kan en vooral datdit voor iedereen toegankelijk is – van kleuters tot bejaarden – is primair te danken aan Steve Jobs.

  Ik pik nu zomaar even iets uit je verhaal, en dat is grote onzin wat je nu verkondigd. Je doet nu net alsof Jobs internet, computers, mobile telefoons heeft uitgevonden of zo. Get a Life zeg! Jobs heeft slechts op een bijzonder slimme manier gebruik gemaakt van wat er voor handen was aan uitvindingen.
  Ik ontken niet dat we veel aan hem te danken hebben, maar Jobs afschilderen als iemand die als hij er niet geweest was wij nog met pen en papier werkten en een normale brief in de bus stopten i.p.v. een e-mail is te belachelijk voor woorden.