Ramy
Ramy Geruchten 28 september 2011

Zullen de iPod Shuffle en Classic verdwijnen?

Er gaan geruchten dat Apple een punt achter de iPod Shuffle en iPod Classic gaat zetten. De eerste iPod werd in oktober 2001 geïntroduceerd, waardoor de iPod nu bijna tien jaar oud is. Het is echter niet meer de cashcow, die het jaren terug voor Apple was. Het grote geld komt nu dankzij de iPhone en iPad binnen.

In 2006 zei Steve Jobs tegen Mark Parker, de CEO van Nike: “Just get rid of the crappy stuff and focus on the good stuff.” Dit betekent natuurlijk niet dat we de iPod tegenwoordig als ‘crappy stuff’ zien, maar het maakt nog wel slechts een klein deel van Apple’s opbrengsten uit. In het eerste kwartaal van 2006 was de iPod-lijn goed voor 55,55% van de opbrengsten, terwijl dit de laatste kwartalen nog maar rond de 8% is. Er zijn in het laatste kwartaal ook meer iPads dan iPods verkocht. Reden genoeg voor Apple om het oude achter zich te laten en zich volledig op het nieuwe te richten?

TUAW wil haar bron niet bekend maken, maar vermeldt er wel nadrukkelijk bij dat het niet om een analist gaat. Zonder de iPod Shuffle en Classic blijven er alleen nog iPods met touchscreen over, namelijk de iPod Nano en iPod Touch. Nu Apple zich steeds meer op touch richt, zou het dus geen onlogische zet zijn.

Blijft de iPod Touch voor wat het is? Analist Brian Blair van Wedge Partners denkt van niet. Naast een wit model, verwacht hij ook een betere camera en 3G-ondersteuning, waardoor je ook daarmee overal het internet op kan.

We zijn benieuwd wat Tim Cook er 4 oktober over te zeggen heeft.

Reageer op artikel:
Zullen de iPod Shuffle en Classic verdwijnen?
Sluiten