Yoeri
Yoeri Nieuws 17 september 2011

Waarschuwing voorkomt twee keer kopen Mac App Store

Sinds kort wordt er een waarschuwing getoond als je een applicatie wilt kopen die al geïnstalleerd is op je Mac. Zo voorkom je dat je een applicatie twee keer koopt. Veel applicaties die nu in de Mac App Store staan waren namelijk al verkrijgbaar voordat de App Store in januari van dit jaar gelanceerd werd.

Wat dat betreft is dit een verbetering voor als je even vergeet dat je een app al hebt. Helaas lost het het probleem niet op dat een app uit de Mac App Store handiger is dan een applicatie die je ergens anders hebt gekocht. Via Apple’s App Store krijg je bijvoorbeeld veel makkelijker updates binnen.

Om dit kleine probleem op te lossen zouden ontwikkelaars promocodes kunnen weggeven aan klanten die de software al hebben. Helaas kunnen er maar 50 codes per versie weggegeven worden. Als Apple een systeem ontwikkelt en integreert in de Mac App Store kan dit opgelost worden. Vrij kleine kans dat het dat gaat doen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarschuwing voorkomt twee keer kopen Mac App Store
Sluiten