VMware Fusion 4 voor Lion geoptimaliseerd

17 reacties

Vandaag is er een nieuwe versie van VMware Fusion aangekondigd, waarmee het gebruiksgemak voor Lion-gebruikers flink verbeterd is. Er zijn in totaal meer dan 90 nieuwe functies in VMware Fusion 4 te vinden. Het softwarepakket, waarmee je ook Mac OS X virtueel kan draaien, is tijdelijk voor een extra lage prijs verkrijgbaar.

Doordat VMware Fusion tot in de puntjes voor Mac OS X Lion geoptimaliseerd is, is het alsof je Windows-programma’s deel uitmaken van Mac zelf. Het was al mogelijk om bijvoorbeeld Windows-programma’s in het Dock te plaatsen, maar het is nu ook mogelijk om ze vanuit Launchpad te openen. Ze verschijnen net als Lion-applicaties in Mission Control, zijn in fullscreen-modus te gebruiken en overschakelen tussen fullscreen-apps doe je gewoon zoals je gewend bent.

Naast een verbeterd uiterlijk, waardoor je nog meer het echte Mac-gevoel krijgt, is er ook onder de motorkap het een en ander onder handen genomen. Het is geoptimaliseerd voor de hedendaagse multi-coreprocessors, en zou 3D-graphics tot wel 2,5 keer sneller dan vorige versies kunnen vertonen.

In VMware Fusion 4 kunnen ook Mac OS X Lion, Lion Server, Snow Leopard en Snow Leopard Server virtueel gedraaid worden.

Tot het einde van het jaar kost VMware Fusion 4 slechts €37,45. Hierna zal het rond de €60 gaan kosten. Heb je VMware Fusion op of na 20 juli 2011 gekocht? Dan kun je hem kosteloos naar de laatste versie upgraden.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Renko

  De enige reden voor mijzelf om Windows te gebruiken zijn bepaalde games. Nou speelde ik nooit games omdat m’n Macbook daarvoor te traag was, nu ik net een iMac heb gekocht zou dat beter moeten gaan. Heeft iemand ervaring hoe de game prestaties zijn met VMWare Fusion (4)? Is het echt wel nodig om Bootcamp te gebruiken of een Playstation te kopen of werkt het eigenlijk prima?

 • Profielfoto
  MEEUW

  Mha fair prijs 37,50.
  Netjes… kopen dan maar:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Waarom zou je nou Windows draaien en dan Apple programma’s virtueel….?
  Dat ontgaat me even. Het ging toch altijd andersom. Apple draaien en Windows virtueel, als je er écht niet buiten kunt.

 • Profielfoto
  PatrickHopman

  Het is ook andersom. Weet niet waar jij die conclusie op baseert?

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik ben tot op heden nog wel te vreden over Parallels Desktop 6. Ik wacht eerst wel eens op een vergelijking tussen Parallels Desktop 7 en VMware Fusion 4 voor weer in de buidel tast. Aan de andere kant heb ik iets van waarom zou ik dat doen. Het werkt prima nu. Ik gebruik eigenlijk maar één applicatie echt, Cashflow van Bankingtools.nl. Voor de Mac heb ik nog altijd niet een echt programma gevonden die dat zou kunnen vervangen.

  En als je echt Windows spelletjes wil spelen dan denk ik dat je beter af bent met booth camp omdat je dan Windows native kunt draaien wat de prestaties van het spel alleen maar ten goede zou komen.

 • Profielfoto
  brabant

  Virtualbox doet hetzelfde als Parallels en VMFusion. Het is alleen wel gratis. Doe er je voordeel mee.

 • Profielfoto
  EHRD

  Gebruik promocode FUSION20 en je krijgt nog meer korting.

 • Profielfoto
  spacefreek

  De enige reden voor mijzelf om Windows te gebruiken zijn bepaalde games. Nou speelde ik nooit games omdat m\’n Macbook daarvoor te traag was, nu ik net een iMac heb gekocht zou dat beter moeten gaan. Heeft iemand ervaring hoe de game prestaties zijn met VMWare Fusion (4)? Is het echt wel nodig om Bootcamp te gebruiken of een Playstation te kopen of werkt het eigenlijk prima?

  Gewoon Bootcamp gebruiken, in een parallel systeem zul je altijd een bepaald deel van je hardware moeten toeschrijven aan beide besturingssystemen, wanneer je wilt gamen is (zeker bij nieuwere spellen) je volledige hardware gewenst, hoe meer hoe beter..
  Ik heb zelf beide geprobeerd, Bootcamp bevalt me veel beter (en is nog gratis ook). Alleen het wisselen tussen systemen is even ’n minuutje wachten, maar goed, zo veel speel ik ook weer niet..

 • Profielfoto
  DoubleD

  Gebruik promocode FUSION20 en je krijgt nog meer korting.

  tnxs! :thumbsup::lol:

 • Profielfoto
  MEEUW

  Virtualbox doet hetzelfde als Parallels en VMFusion. Het is alleen wel gratis. Doe er je voordeel mee.

  Ja maar virtual box ondersteun nog geen lion. Daarbij zijn er wel wat “moeilijkheden” vergeleken met VMFusion.
  Dus zoveel voordeel kan je nu ook weer niet mee doen….

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Bedankt DoubleD voor de coupon code. Nog een tip: alleen als je de prijs in USD laat staan kan je met PayPal betalen. Hier meer voor koopjesjagers: http://www.retailmenot.com/view/vmware.com

 • Profielfoto
  Sosix

  Waarom zou je nou Windows draaien en dan Apple programma’s virtueel….?
  Dat ontgaat me even. Het ging toch altijd andersom. Apple draaien en Windows virtueel, als je er écht niet buiten kunt.

  Het is ook andersom. Weet niet waar jij die conclusie op baseert?

  Ik denk dat de conclusie door deze zin komt: “Het softwarepakket, waarmee je ook Mac OS X virtueel kan draaien,..”. Maar waarschijnlijk heb je over het woordje “ook” heen gelezen.

 • Profielfoto
  Djuroen

  Thanks voor de tip. Meteen maar aangeschaft. Draaide al een oude vorige versie. Jammer dat ik die code niet eerder gezien heb. Had allicht iets gescheeld…

 • Profielfoto
  EHRD

  @ Gijs, Geen dank graag gedaan:smile:

 • Profielfoto
  McLoe

  Code is al niet meer geldig:-(

 • Profielfoto
  iDEOwen

  @McLoe Die code deed het bij mij net nog hoor. Ik kreeg 10 dollar korting op een bedrag van 50 Dollar. Daarna geswitched naar euros.

 • Profielfoto
  iep

  Als je betaald in dollars via Paypal maak je gebruik van de gunstigere dollarkoers. Erg veel bespaar je niet, het is maar een paar euro. Met de promo code krijg je 20% korting waardoor de prijs van $49,99 naar $39,99 gaat. Daar komt nog wat aan btw overheen waardoor ik uiteindelijk op ets van 45 dollar zat. Zal ergens rond de 35 euro zijn gok ik. Die btw wordt er pas op het eind bij geteld, ook voor de prijs in euro. De prijs van 37,45/29,96 euro is ex btw en valt dus hoger uit!!!
  .
  @McLoe: producten verwijderen, cookies verwijderen en nog eens opnieuw proberen. Soms moet je het bij een 2e keer doen.
  .
  @brabant: als je ook maar iets met usb wil gaan doen is VirtualBox helaas geen optie. De usb support is nog altijd dusdanig brak dat je niet moet rekenen dat dingen gaan werken. De meeste devices zullen dan ook niet door de vm gevonden worden. Zowel Parallels Desktop als VMware Fusion hebben dat probleem niet, daar werkt het gewoon. Het kunnen aanspreken van usb apparatuur is nou juist 1 van de belangrijkste dingen van zo’n vm omdat heel veel mensen nou juist Windows nodig hebben om een of ander usb apparaat van een firmware o.i.d. te kunnen voorzien.
  .
  Wie fullscreen mode wil gebruiken zal tegen een verrassing aanlopen. Fusion 4 heeft z’n eigen fullscreen mode en niet die van Lion en dat is een enorm groot voordeel. Lion fullscreen mode heeft een gigantisch slechte ondersteuning voor multimonitor setups. De fullscreen mode van Fusion 4 heeft hier geen enkel probleem mee. Als je een single monitor setup hebt zul je dus zelf een space aan moeten maken en daar de vm fullscreen in moeten zetten zoals je dat ook in Leopard en Snow Leopard moest doen. Voor deze mensen is de nieuwe fullscreen mode een nadeel. Velen hadden dan ook liever een setting gezien waarmee je tussen beide modi kunt kiezen zodat er altijd een optimale fullscreen mode is.