pjotr
pjotr Nieuws 27 september 2011
Leestijd: 1 minuut

Verizon kiest partij voor Samsung

Verizon, de grootste telecomprovider van Amerika, die sinds een paar maanden ook de iPhone 4 verkoopt, heeft met een brief aan de rechtbank van het noord-district van California verklaard de kant van Samsung te kiezen in de patentstrijd met Apple. Maar waarom?

De eerste drie jaar na de lancering van de iPhone had AT&T het alleenrecht om dit apparaat in Amerika te verkopen. Verizon, dat geen GSM- maar een CDMA-netwerk heeft, was er daarom als een van de eerste providers bij toen het iPhone-alternatief Android beschikbaar kwam voor smartphones. Pas een korte tijd geleden bracht Apple een CDMA-iPhone 4 uit en gaven ze Verizon toestemming om de iPhone te verkopen. Verizon leek hier erg blij mee.

Nu Apple zo hard optreedt tegen Samsung met als eis een verkoopverbod voor de Galaxy S, Ace en Tab lijkt het erop dat ze Apple helemaal niet meer zo leuk vinden als ze eerst dachten. Verizon geeft in de brief aan de rechtbank aan dat een verkoopverbod van de Galaxy’s de ontwikkeling van hun nieuwe LTE netwerk, waarvan de Samsungtoestellen gebruik kunnen maken, in de weg staat. Volgens Verizon is de consument hier uiteindelijk de dupe van.

John Gruber van Daring Fireball vertelt ons echter een interessanter idee. Hij denkt dat Verizon streeft naar een telefoonmarkt waarin de providers de regels bepalen in plaats van de fabrikanten van toestellen. Gezien het feit dat Apple aardig op weg is om de smartphone-markt te domineren heeft John misschien wel een punt.

Samsung gaf al aan agressiever tegen Apple in te gaan en nu ook grote bedrijven als Verizon zich in dit conflict gaan mengen zullen we hier de komende tijd waarschijnlijk nog veel over horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verizon kiest partij voor Samsung
Sluiten