Verizon kiest partij voor Samsung

7 reacties

Verizon, de grootste telecomprovider van Amerika, die sinds een paar maanden ook de iPhone 4 verkoopt, heeft met een brief aan de rechtbank van het noord-district van California verklaard de kant van Samsung te kiezen in de patentstrijd met Apple. Maar waarom?

De eerste drie jaar na de lancering van de iPhone had AT&T het alleenrecht om dit apparaat in Amerika te verkopen. Verizon, dat geen GSM- maar een CDMA-netwerk heeft, was er daarom als een van de eerste providers bij toen het iPhone-alternatief Android beschikbaar kwam voor smartphones. Pas een korte tijd geleden bracht Apple een CDMA-iPhone 4 uit en gaven ze Verizon toestemming om de iPhone te verkopen. Verizon leek hier erg blij mee.

Nu Apple zo hard optreedt tegen Samsung met als eis een verkoopverbod voor de Galaxy S, Ace en Tab lijkt het erop dat ze Apple helemaal niet meer zo leuk vinden als ze eerst dachten. Verizon geeft in de brief aan de rechtbank aan dat een verkoopverbod van de Galaxy’s de ontwikkeling van hun nieuwe LTE netwerk, waarvan de Samsungtoestellen gebruik kunnen maken, in de weg staat. Volgens Verizon is de consument hier uiteindelijk de dupe van.

John Gruber van Daring Fireball vertelt ons echter een interessanter idee. Hij denkt dat Verizon streeft naar een telefoonmarkt waarin de providers de regels bepalen in plaats van de fabrikanten van toestellen. Gezien het feit dat Apple aardig op weg is om de smartphone-markt te domineren heeft John misschien wel een punt.

Samsung gaf al aan agressiever tegen Apple in te gaan en nu ook grote bedrijven als Verizon zich in dit conflict gaan mengen zullen we hier de komende tijd waarschijnlijk nog veel over horen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Makkiej

  Deze onzin, daar zijn we uiteindelijk de dupe van.. kap toch eens:cry:

 • Profielfoto
  Vodka
 • Profielfoto
  Nickalicious

  Verizon zou juist meer de kant van de consument (hun klanten) moeten kiezen! Zij zijn zelfs toch ook juist gebaat door heel de markt te kunnen bedienen, hun klanten willen iPhone’s en Samsung smartphones kopen.

  Het lijkt me ook niet heel slim van een telco om dit te doen. Je maakt er geen vrienden mee. (ja met Samsung wellicht)

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik ben het met Nickalicious eens. Geen partij kiezen en de boel proberen te sussen lijkt mij op de langere termijn beter voor zowel de consument als Verizon.

 • Profielfoto
  App69

  Ik kan Verizon wel begrijpen.
  Sedert de komst van de iPhone en de iPad is Apple een andere weg op gegaan.
  Gevolg; Lion.
  En al die commotie betreffende iPhone5/4s/whatever en iPad3 snap ik niet.

 • Profielfoto
  FastMac

  “…het feit dat Apple aardig op weg is om de smartphone-markt te domineren…”

  Hahaha, overdrijven is ook een vak!
  Feit is juist dat Android een heel groot aandeel van de smartphones in handen heeft. Dat is dan wel verspreid over meerdere fabrikanten, dat geef ik toe. Maar het overgrote deel van de smartphone gebruikers is echt niet een iPhone gebruiker hoor.

  Windows Mobile, Android en Blackberry’s zijn wel een grotere groep.

  Dat hele oorlog voeren… free publicity?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is niet te hopen dat providers de mobiele telefoonmarkt (blijven) domineren, want dat doen ze al jaren, waarbij de consumenten met torenhoge tarieven worden uitgezogen. “Onze” Neelie Kroes vecht daar hard tegen en boekt ook al wat resultaat. Volgens mij is Apple het best verkochte MERK smartphone, daar kan geen Android-gebruikend merk tegenop.