Twitter kondigt iOS-ontwikkelaars event aan

11 reacties

In iOS5 wordt Twitter geïntegreerd in het besturingssysteem. Een reden voor Twitter inc om iOS-ontwikkelaars bij elkaar te roepen voor twee evenementen in London en New York.

Het doel is duidelijk: stimuleren dat Twitter zo snel mogelijk ook in hun applicaties wordt geïntegreerd. Op 10 Oktober zijn ontwikkelaars van 18 tot 21 uur welkom in London, op 12 Oktober op hetzelfde tijdstip in New York.

De evenementen zijn met 150 zitplaatsen per evenement klein van opzet. Als ontwikkelaar zul je er daarom vroeg bij moeten zijn om een plaatsje te kunnen bemachtigen.Een werknemer van Twitter (Jason Costa) twitterde het onderstaande bericht over het event.

There’s a lot going on in the ecosystem and we’d like to take this chance to share the highlights with you – including the latest developments with the platform, areas of opportunity that we’re seeing, and a heavy focus on the iOS 5 Twitter integration for developers. We’ll also be holding a Q&A session with members of the platform team, plus time to hang out with each other.

De Twitter-integratie in iOS5 begint met de mogelijkheid om de Twitter-app rechtstreeks te downloaden vanuit de instellingen van iOS. Daarnaast kunnen ontwikkelaars eenvoudig gebruikmaken van de nieuwe Tweet sheet om tweets te versturen vanuit hun eigen apps. Ze hebben dan ook de beschikking over URL shortening, toevoegen van de huidige locatie, het tellen van karakters en het uploaden van foto’s naar Twitter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Ik zie het nut van Twitter niet zo als ik Angry Birds speel, met Shazam iets opneem, met whatsapp zit te chatten of buienradar check…
  .
  Als ik iets met mensen wil delen, dan gebruik ik toch gewoon de Twitter app die daar dan voor is.. <_<
  .
  Vind het zo een onzin worden die volledige integratie. Maargoed, er zullen dus ook mensen zijn die dit wél willen…

 • Profielfoto
  loranc

  Ik hoor vooralsnog bij de 1% van de wereld die überhaupt het nut van Twitter niet snapt.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Hahaha amen loranc. Ook ik zie überhaupt het nut van Twitter niet. Maar kennelijk vinden wij ons leven niet interessant genoeg om te denken dat andere mensen dat ook vinden:P.

 • Profielfoto
  SebastiaanAndeweg

  Krijgen medewerkers van Twitter meer dan 140 tekens?

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik ben ’t ook eens mer ‘loranc’ en ‘maverick’. Ik wek in mijn 1e post misschien de suggestie dat ik ’t heb, maar dat is meer als voorbeeld.
  Mij interesseert het niet dat een ander op de wc zit en aan’t schijten is, waarom zou een ander zoiets wel interesseren voor mij? lol

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  die tweet is wel wat lang.

 • Profielfoto
  Meh1965

  …waarom zou een ander zoiets wel interesseren voor mij?

  Aan de andere kant: als al je tweets zo krom zouden zijn qua taalgebruik is het wel weer vermakelijk.

 • Profielfoto
  Rickje

  AAAH I GOT CAUGHT

 • Profielfoto
  basvisser1

  het nut van twitter is gewoon hetzelfde als het nut van statusupdate op facebook of wie wat waar van hyves, alleen sommige mensen slaan een beetje door op twitter door te schrijven over veters strikken, naar de wc gaan of tanden poetsen. Je kan twitter dus ook op de goede manier gebruiken.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  twitter is gewoon hetzelfde als het nut van statusupdate op facebook of wie wat waar van hyves,

  Ook daar zie ik het nut niet van in;).

  Aan de andere kant: als al je tweets zo krom zouden zijn qua taalgebruik is het wel weer vermakelijk.

  Weer de andere kant: als jij zou stoppen met het verbeteren van iedereen (wat volgens mij al helemaal niemand wat boeit), dan zou dat ook vermakelijk zijn:).

 • Profielfoto
  Psvu2

  Gebruik twitter dagelijks waarom zie het als een rss feed. Ik heb verschillende hobby’s bv voetbal, golf, gadgets, film. Met twitter volg ik dus verschillende mensen/sites. Zodat ik met een progamma alle hoofdpunten kan lezen. Bij OMT twitter lees ik dan iets wat ik leuk vind om te lezen, en klik op de link naar de site.
  Zo kun je dus twitter ook gebruiken.
  Ja en sommige posten ook of ze op de wc zitten, maar zo is twitter ontstaan met het idee “what’s on your mind”.
  Of het helemaal geintregeerd moet worden in IOS is de vraag. Ik neem aan dat je het uit kan zetten en je er dan nergens iets van terug ziet.