Tijdschriften op de iPad

6 reacties

Het heeft even op zich laten wachten, Nederlandse tijdschriften op de iPad, maar sinds de MagWorld– en tijdschrift.nl-apps in de App Store te vinden zijn hebben we ook de bekende Nederlandse tijdschriften beschikbaar op de iPad. Maar wat nu als je ook andere tijdschriften wilt lezen? Of je de prijs net te hoog vindt? Dan volgen hier wat tips.

Voor de Nederlandse tijdschriften ben je gebonden aan de app tijdschrift.nl van Sanoma Media en MagWorld van AKO. Je kunt bij tijdschrift.nl via in-app purchases losse edities kopen van tijdschriften als Psychologie Magazine, Kijk, Men’s Health of de Quest. Losse nummers variëren van prijs, maar zijn gemiddeld 20% goedkoper dan de losse, gedrukte edities.

Aan de App van de AKO is vrijwel niets veranderd sinds de laatste keer dat hierover geschreven is. Betalen blijft vervelend, en met de link naar de webshop buiten de app, is deze app nu in overtreding van het App Store beleid.

Als de Nederlandse tijdschriften niet genoeg zijn voor je, kijk dan eens naar Zinio. Bij Zinio kan je een account aanmaken, en daarmee losse nummers kopen, of abonnementen afsluiten. Deze nummers kun je vervolgens online, en op de iPad app lezen. Ook via de app kun je abonnementen afsluiten of losse nummers kopen. Naast veel internationale tijdschriften hebben ze ook enkele Nederlandse tijdschriften als PCM, Computer!Totaal, en zelfs de Playboy NL.

Abonnementen zijn bij Zinio in vergelijking met losse nummers soms erg goedkoop, en sinds de recentelijke vernieuwing van de app is de leeservaring alleen maar verbeterd. Zinio biedt enkele gratis tijdschriften aan, dus het kan zeker geen kwaad de app te downloaden, en deze te bekijken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  Kwam er bij IOS 5 niet zo’n tijdschriften ‘kiosk’ op je homescreen? Dat zou deze apps overbodig maken, nietwaar? Of begrijp ik dit nu helemaal verkeerd?

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @Zzyzx_Rd: Zit er inderdaad in, maar doet nog niks (waarschijnlijk in afwachting van de officiële uitrol. Geeft nu alleen aan dat er kranten en tijdschriften uit de App Store kunnen worden gedownload. En als je dan iets download (zoals TRVL) is het gewoon een aparte App.

 • Profielfoto
  Timo

  Er komt inderdaad iets nieuws bij in iOS 5, de Newsstand. Dan zouden deze abonnementen automatisch gedownload moeten worden in de achtergrond.

  Zulke abonnementen moeten dan wel eerst aangeboden worden, en dat doet Apple niet zelf.

 • Profielfoto
  mymac

  Als iOS 5 er is zullen de tijdschriften inderdaad via Newsstand aangeboden gaan worden. Het voordeel is 1 app voor alles, plus de interface en besturing is dan hetzelfde in elk blaadje. Nu is dat per app verschillend en niet altijd even fijn. The New Yorker is voor mij een voorbeeld van hoe het moet. Als Newsstand er is zal ik veel sneller een tijdschrift kopen op de iPad, het is nu echt omslachtig.

 • Profielfoto
  timvandekar

  Magazine app’s zijn er ook van Blueberry Media !
  Website Blueberry magazines!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  de newsstand is een API die de ontwikkelaard van een magazine app zelf moet toevoegen aan zijn app. dan kan, inderdaad, bij abonnementen de uitgaves direct op de achtergrond naar newsstand gedownload worden.