Timo
Timo Nieuws 27 september 2011
Leestijd: 1 minuut

Tijdschriften op de iPad

Het heeft even op zich laten wachten, Nederlandse tijdschriften op de iPad, maar sinds de MagWorld– en tijdschrift.nl-apps in de App Store te vinden zijn hebben we ook de bekende Nederlandse tijdschriften beschikbaar op de iPad. Maar wat nu als je ook andere tijdschriften wilt lezen? Of je de prijs net te hoog vindt? Dan volgen hier wat tips.

Voor de Nederlandse tijdschriften ben je gebonden aan de app tijdschrift.nl van Sanoma Media en MagWorld van AKO. Je kunt bij tijdschrift.nl via in-app purchases losse edities kopen van tijdschriften als Psychologie Magazine, Kijk, Men’s Health of de Quest. Losse nummers variëren van prijs, maar zijn gemiddeld 20% goedkoper dan de losse, gedrukte edities.

Aan de App van de AKO is vrijwel niets veranderd sinds de laatste keer dat hierover geschreven is. Betalen blijft vervelend, en met de link naar de webshop buiten de app, is deze app nu in overtreding van het App Store beleid.

Als de Nederlandse tijdschriften niet genoeg zijn voor je, kijk dan eens naar Zinio. Bij Zinio kan je een account aanmaken, en daarmee losse nummers kopen, of abonnementen afsluiten. Deze nummers kun je vervolgens online, en op de iPad app lezen. Ook via de app kun je abonnementen afsluiten of losse nummers kopen. Naast veel internationale tijdschriften hebben ze ook enkele Nederlandse tijdschriften als PCM, Computer!Totaal, en zelfs de Playboy NL.

Abonnementen zijn bij Zinio in vergelijking met losse nummers soms erg goedkoop, en sinds de recentelijke vernieuwing van de app is de leeservaring alleen maar verbeterd. Zinio biedt enkele gratis tijdschriften aan, dus het kan zeker geen kwaad de app te downloaden, en deze te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tijdschriften op de iPad
Sluiten